Super ze wszystko dobrze[emoji14]Jestem. Wszystko jest dobrze. Maluch ma 8 mm, serduszko bije jak szalone :-) ale jestem szczęśliwa.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cale szczescie ze trafil sie jakis konkretny lekarz ktory was uspokoilLilith ale super śpiwór,a to jest pod konkretny wózek czy pasuje do każdej spacerówki?
Jesteśmy już po wizycie...I po prostu kamień z serca,ortopeda stwierdził że siły to on ma dużo,kolanka ok,bioderka ok,kręgosłup prosty,jedyny powód to brak motywacji,jest ostrożny i czuje się bezpiecznej na czworakach,stwierdził że będzie chodził za 2 miesiące.
Jesteśmy spokojniejszy,
Rozmawialyscie o jedzeniu,ja mimo mdłości i wymiotow,jem nawet więcej niż przed ciąża a to dlatego że jak poczuje choć trochę głód to mam o wiele większe mdłości niż po jedzeniu
Też jestem wiecznie śpiąca i co dziwne zmarznieta,zimno mi cały czas i nie cierpię tego a w domu mamy ciepło,ok.23,24 stopni.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A co do twoich objawów to tak jakbym czytała o swoich również czuje wieksze mdłosci jak tylko robie sie glodna.. Tyle ze czasami nie daje rady zjesc ..i rowniez jest mi zimno , mimo ze narzeczony śmiga po mieszkaniu w krotkich spodenkach i koszulce[emoji14]
Dobrze wiedzieć że da sie jakos z tym walczyć , tak wlasnie wyczytalam ze 4 godz przed porodem sie podaje ten antybiotyk tylko wlasnie sie zastanawiałam co jesli porod zacznie sie wczesniej wiem rowniez ze takie dziecko powinno sie obserwowac i chyba badaja go pod tym kątem czy nie został zarazony.. Ale wszedzie bylo napisane ze w trakcie ciazy sie tego nie leczy , takze dziekuje ze opisalas mi dokladnie co i jak staram sie myslec pozytywnie i nie zamartwiac na zapas[emoji14]byle szybko czas zlecial do środy a wtedy wszystkiego sie dowiem[emoji14]Cześć dawno się nie odzywałam tylko Was podczutuje. Czuje się rewelacyjnie zero objawów, mdłości nudności odeszły w niepamięć. Tylko piersi od czasu do czasu pobolewaja albo coś zakluje w brzuchu.
Megan22, nie słuchaj takich rzeczy ze dostaniesz antybiotyk przy porodzie i po sprawie. Jeśli Twój lekarz powie Ci ze dostaniesz antybiotyk przy porodzie, że tego się nie leczy to albo wymuś na nim leczenie albo zmień go jak najszybciej! Pisze to z własnego doświadczenia. Lekarz który prowadził pierwsza ciążę mówił mi ze bez sensu to leczyć bo to tylko na chwilę a i tak zaraz to wróci, że dostane antybiotyk przy porodzie i po sprawie. Uwierzyłam.
W domu zaczęły mi odchodzić wody ( juz wtedy dziecko może zacząć się zarażać szyjka otwarta wiec wszystko tam hula), owszem dostałam antybiotyk ale poród poszedł szybko..( antybiotyk trzeba podać min.4 godziny przed porodem, jeśli mniej to tak jakby go nie było - to akurat tez po fakcie się dowiedzieliśmy w szpitalu dziecięcym a nie na ginekologii:/) Gdyby nam to powiedzieli moglibyśmy kontrolować krew.. cokolwiek
Po porodzie wyniki małego były ok. Wszystko było dobrze do czasu. Dwa tygodnie po porodzie w nocy mały nie chciał jeść wymiotowal , leżał zwiniety w kuleczke i tylko pojekiwal. Gorączka ponad 39.5. Na szczęście pod domem mamy przychodnie z nocnymi dyżurami. Zadzwonilismy kazali przyjechać. Przyjeżdżamy a od wejścia babka z rejestracji do nas z pretensjami jak można jeździć z dzieckiem z taką gorączka , później lekarka.. ale wypisala nam skierowanie do szpitala. A co się okazało ze dziecko ma sepse i gdybyśmy dawali mu leki na zbicie gorączki albo przyjechali dzień później to dziś nie byłoby go z nami. Trzy tygodnie byliśmy w szpitalu. Na szczęście w ciągu tygodnia wyszedł na prostą, nie mamy uszkodzeń neurologicznych ani żadnych innych.
Dlatego teraz zapisałam się do lekarza który to leczy i ma pod kontrola. Moja kolezanka chodziła do niego i tez miała GBS, wyleczyla przed poridem i bylo wszystko w porządku.
Nie myśl że Cię strasze ale chcę żebyś była świadoma i to co wyczytalas to prawda.
Wiesz pewnie nie za każdym razem zdarza się jak u nas.. ale jeśli można coś z tym zrobić to trzeba działać
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom