reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ola W - u mnie bylo identycznie. Rozbieznosc miedzy glowka a nogami i tulowiem byla 5 tyg. Syn urodzil sie z waga 3730 i 60 cm. Tylko glowa byla rzeczywiscie dosyc duza. Neurolog powiedzial, ze dzieci z wieksza głową wolniej siadaja i chodza. Potem nawet powiedzial mi, ze ma to po mnie. Tez mam spora glowe w porownaniu do ciala. Oczywiscie ile mnie to kosztowalo nerwow wiem tylko ja. Mialam powtarzane usg itp.

U nas w nocy wymioty. Rano pojawila sie goraczka. Bylismy na ostrym dyzurze. Teraz nie wiadomo, czy zaszkodzil mu rosol u dziadka. Bo jadl pierwszy tazwolowy, tlusty taki. Czy moze zarazil sie od dzieci. Zaczelismy chodzic na zajecia z sensoplastyki zeby mial kontakt z dziecmi.

Nika, trzymam kciuki [emoji8]

Pumelova, ja mam rowerek biegowy Puky. Słyszałam same dobre opinie, podobno niezniszczalny [emoji6] ale my jeszcze nie przetestowaliśmy, czekamy na wiosnę

My mamy narazie taki czterokołowy w stylu pukylino, tylko kosztował ok 100zł, ale nadaje się raczej tylko do domu, bo ma piankowe koła, jest z firmy baby mix, zależnie od nastroju Kuba potrafi nim jeździć pół dnia do domu, a czasem dłuższy czas stoi i się kurzy

Właśnie trafiłam na reklamę puky ale nie ogarnęłam tych rodzajów bo trochę ich mają i stwierdziłam że prościej będzie zapytać. Bo ich tam kilka jest, nie wiem jak dobrać itd :/

Pumelova ja mam po starszej córce rowerek marki Kido. Też polecam no i oczywiście polecam od początku do kasku dziecko przyzwyczajać

Kurczę chyba najlepiej poogladac w jakimś sklepie te rowerki. Agatka ma kask bo byliśmy na rowerze parę razy ale nie sądzę żeby to pamiętała[emoji16]

U nas zakup rowerka nie był planowany, jakoś w sierpniu pojechaliśmy z moją mamą i Kubą do takiej sporej hurtowni z zabawkami po farby ( bo w mojej miejscowości nie ma innego punktu z takimi rzeczami) Kuba dorwał ten rowerek na wystawie, wsiadł i za nic nie chciał zejść, a babcia, jak to babcia - kupiła ;-) jest spoko, ale na długo nie posłuży.
Z puky pukylino to jest ten najmniejszy, polecała go nam nasza fizjo, ale spory wydatek jak na.chwilę, lepszy już chyba taki na dwór

reklama
Muszę się rozeznać, taki na dwór chciałam, w domu mamy pelno już. Mamy rowerek taki wielki, który my prowadzimy ale zanim Agatka sięgnie do pedałów to trochę czasu minie, teraz w nim siedzi po prostu jak jedzie(czyt jak jest wozona po całym domu):D

Do góry