reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Sandra trzymaj sie kochana!!!

Morela ja tez mam raz w miesiacu , skoro wszystko ok to nie widze potrzeby poki co czestszych wizyt:-)

010igov3fkey3mez.png

reklama
Sandra trzymaj się mocno i bądż dzielna w tej trudnej sytuacji :( Bardzo przykre to co ci się przytrafiło :(
Ale musisz wierzyć,że będzie dobrze głowa do góry!
POWODZENIA

Ostatnia edycja:
Sandra strasznie mi przykro ;( bardzo Ci współczuje, trzymaj sie :(

Morela ja jeszcze nie mam prowadzącego lekarza, teraz idę do jakiegoś nowego, zobaczymy jaka będzie wizyta. Chciałabym chodzić co 3 tygodnie.

Sandra przykro mi :-( Trzymaj się dzielnie.

Ja wizyty mam też co 4 tygodnie i w poprzedniej ciąży też tak miałam od 4 miesiąca bo w pierwszym trymestrze chodziłam co 2 tygodnie.

Co do kontaktu z rodzicami to wam zazdroszczę dziewczyny bo moi rodzice obydwoje nie żyją.Tato 15 lat a mama 10.Nigdy moje dzieci nie poznały dziadków,i tego strasznie mi żal.

Ja chodzę prywatnie i ostatnio się dowiedziałam,że wizyty na początku będą co miesiąc :)

Co kontaktu z rodzicami to mam bardzo dobry :) z mamą codziennie wiszę na telefonie gadamy o wszystkim z tatą również :) mam cudowną starszą o 2 lata siostrę,która jako pierwsza się dowiedziała o mojej ciąży już po zrobieniu testu ciążowego ( często się dopytuje i doradza mi we wszystkich sprawach ciążowych,bo 2 lata temu urodziła córeczkę Liliankę moją cudowną chrzestnicę )
Mam jeszcze młodszego brata który ma 17 lat i też mamy super kontakt.
Jeśli chodzi o teściów to na początku nie przepadaliśmy za sobą a teraz 6 lat po ślubie już jest ok zaakceptowali fakt,że czy tego chcą czy nie to i tak jestem z ich synem ;)

Ostatnia edycja:
A co do wizyt to ja narazie mam co 2 tyg :) na pierwszej zrobil cyto i potwierdzil usg ciaze :) na wczorajszej wizycie znowu sprawdzil na usg czy wszystko dobrze i mnie zbadał + zlecil wszystkie potrzebne badania :) a za 2 tyg zalozy karte ciąży[emoji14]8 dni po tej wizycie mam prenatalne wiec moze znowu bedzie chcial mnie zobaczyc szybciej ale tego juz nie wiem[emoji14]wszystko na nfz[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No po prostu, człowiek to nie matematyczna machina. jedni lekarze wolą częściej pacjentki widywać innym wystarczy rzadziej. Jedne dziewczyny będą mieć wskazania lub chęci częściej, inne nie. W medycynie mało jest sztywnych liczbowych reguł ;) ot tak jest i tyle.

Sandra trzymaj sie kochana!!!

Morela ja tez mam raz w miesiacu , skoro wszystko ok to nie widze potrzeby poki co czestszych wizyt:-)

010igov3fkey3mez.png

Sandra strasznie mi przykro ;( bardzo Ci współczuje, trzymaj sie :(

Morela ja jeszcze nie mam prowadzącego lekarza, teraz idę do jakiegoś nowego, zobaczymy jaka będzie wizyta. Chciałabym chodzić co 3 tygodnie.

Sandra przykro mi :-( Trzymaj się dzielnie.

Ja wizyty mam też co 4 tygodnie i w poprzedniej ciąży też tak miałam od 4 miesiąca bo w pierwszym trymestrze chodziłam co 2 tygodnie.

Co do kontaktu z rodzicami to wam zazdroszczę dziewczyny bo moi rodzice obydwoje nie żyją.Tato 15 lat a mama 10.Nigdy moje dzieci nie poznały dziadków,i tego strasznie mi żal.

Ja chodzę prywatnie i ostatnio się dowiedziałam,że wizyty na początku będą co miesiąc :)

Co kontaktu z rodzicami to mam bardzo dobry :) z mamą codziennie wiszę na telefonie gadamy o wszystkim z tatą również :) mam cudowną starszą o 2 lata siostrę,która jako pierwsza się dowiedziała o mojej ciąży już po zrobieniu testu ciążowego ( często się dopytuje i doradza mi we wszystkich sprawach ciążowych,bo 2 lata temu urodziła córeczkę Liliankę moją cudowną chrzestnicę )
Mam jeszcze młodszego brata który ma 17 lat i też mamy super kontakt.
Jeśli chodzi o teściów to na początku nie przepadaliśmy za sobą a teraz 6 lat po ślubie już jest ok zaakceptowali fakt,że czy tego chcą czy nie to i tak jestem z ich synem ;)

A co do wizyt to ja narazie mam co 2 tyg :) na pierwszej zrobil cyto i potwierdzil usg ciaze :) na wczorajszej wizycie znowu sprawdzil na usg czy wszystko dobrze i mnie zbadał + zlecil wszystkie potrzebne badania :) a za 2 tyg zalozy karte ciąży[emoji14]8 dni po tej wizycie mam prenatalne wiec moze znowu bedzie chcial mnie zobaczyc szybciej ale tego juz nie wiem[emoji14]wszystko na nfz[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki dziewczyny!

Mam już założoną kartę ciąży i zlecone badania. Na usg też wszystko było więc chyba nie ma u mnie potrzeby częściej.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Sandra bardzo mi przykro... :(

Megan-ja także chodzę na nfz, w poprzedniej ciąży także tam chodziłam. Wszystkie badania mam zawsze na skierowanie wiec ogólnie ok.
Tylko pierwsze usg zrobiłam prywatnie - ale tak sama dla siebie by wiedzieć co z serduszkiem... bo z tego co wiem nfz zaleca 3 lub 4 usg w ciąży- raczej nie przed 12 tygodniem .
Oczywiście zależy od lekarza- jak zawsze... :)
Właśnie jutro idę na wizytę - ciekawa jestem tych moich cukrów... :/

Moja mama niestety odeszła już 5 lat temu... bardzo za nią nadal tęsknię , bo była dla mnie najważniejsza na świecie:hmm: ( oczywiście pomijając Córeczkę i męża).
Na ojca nigdy liczyć nie mogłam, ani ja ani moje siostry...
Dobrze ze mam jeszcze je 2 .. choć najlepszy kontakt mam z tą o 10 lat starszą- na prawdę bardzo ją kocham :) Z młodszą różnie... co jakiś czas mamy z nią niezłe jazdy..:baffled:

Do góry