reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga km akurat byłam u lekarza do którego chce iść w ciąży spytać o jakieś badania no i wyszło że nie mam owulacji [emoji14]

Ja z tych lkajacych na ławeczce też, ale dziś, mam l4 i odliczam minuty aż mąż wróci. To jest jeden z tych dni kiedy się zastanawiam czy jestem w stanie być matką. Okropny dzień, okropne emocje...
Na cholerę mi drugie jak jednego nie ogarniam?!

reklama
Pumelova - i ja znam te emocje, i mam te same dylematy, tylko pt. "po co ja się zdecydowałam mieć dzieci, było tak dobrze" [emoji23]. Pokazałabym Ci foto pokoju Jagody... Wierz mi, wszystko jeszcze przed Tobą [emoji38].

Aaa, to takie buty z tym owu [emoji6]. Pytałam też o @, bo Ty też dość długo nie miałas.

Eh tez czasami sie zastanawiam po co mi te dzieci, po co mi ta ciaza ,jak widze na dzikujacego artura. Wiecie co on robi. Wchodzi po schodach i kladzie sie na brzuchu i zjezdza po zjezdzalni. Kto ma insta to widzi filmik

Ja tez z tych lkajacych.. jeszcze gdyby Szymek nie płakał przy oddawaniu i odbieraniu to i ja bym inaczej na to patrzyla.

Pumelova i ja mam takie dylematy.. chyba większość z nas je ma.
Czasami sobie nie radze totalnie a wsparcia zero..

Emol napisz mi na priv Twoj insta.

No ja dlatego że nie ogarniam młodego wiem że drugie to praktycznie nierealna sprawa. Pomijając brak czasu w nocy, ja jestem nieżywa przy tym, jak D nie śpi od urodzenia i nie ma widoków na szybką zmianę, to niby kiedy ja bym miała drugim się zająć? Lepiej dla niego żeby był jedynakiem, niż mieć sfrustrowaną załamaną matkę w depresji, albo w ogóle półsierotą bo bym się zabiła przez nadmiar roboty przy zbyt małej ilości snu. A już przy D miałam niejednokrotnie takie myśli, więc podatna jestem. Przy drugim takim samym mogłoby nie skończyć się na myślach.

Dzięki dziewczyny, tak lzej że nie jestem sama. Że nie tylko mi nie wystarczyło przeczytanie książki self-reg i nie zrobiłam się nagle poukladana[emoji23]

Aga km no i nadal nie mam @ ale biorąc pod uwagę mój nastrój to może nadejdzie?;-)

Emol widziałam filmik haha dobry jest

Liluli przejdzie mu to:* Zobaczysz:* masz insta? Ja też chcę!

Aim rozumiem, racja. Wierzę że za rok będzie inaczej haha

Hejka mamuśki, my walczymy z gorączka. Właśnie wyrwał am się z domu po nowy termometr, bo poprzednim Grześ zamieszal herbatę. Wisi na mnie całe dnie, biedaczek mój malutki.
Powodzenia w zlobkach i przedszkolu.

Linoone gratuluję panienki:) ja bym chciała ewentualnie mieć drugą dziewczynkę:) kiedyś myślałam o parce ale dziewczynki też są fajne:) zresztą co ja gadam,przecież powiedziałam sobie, że więcej dzieci mieć nie będę[emoji3]
Wiecie co,wprawdzie mnie temat żłobka nie dotyczy ale jak zostawiam Emi na 5gdz z babcią to później jak ją odbieram nie schodzi mi z rąk i przytula się tak jakby świat miał się skończyć.Także nie widzę tego jakby miała zostać z kimś obcym...zwłaszcza też, że Emi dzieci nie interesują tzn dzieci w jej wieku-ma do nich stosunek olewczy.
Chybra mojej w zeszłym tyg przebily sie 3 na raz...
Pumelova jesteś bdb mamą:):*
Ja miałam kryzysy przez pierwsze pół roku ale na szczęście mi minęło a to dlatego, że widząc jak Emi super się rozwija,jaka jest szczęśliwa i radosna myślę sobie,że chyba nie jestem tak beznadziejna skoro mam takie fajne dziecko:)
Aim w byciu jedynakiem nie ma nic złego, nie ma potrzeby się zażynać jeśli się tego nie czuje.
A ja już spakowana a nawet torba z rzeczami poszła już do uk,tyle nowych rzeczy nazbierało się że byłam przekonana, że nie dam rady tego spakować ale każde jedno ubranko zwinęłam w rulonik i to mnie uratowało.Ale i tak nie byłam w stanie spakować zabawek-wezmę do podręcznego tylko ze dwie, trzy którymi najczęściej się bawiła.Ale zleciało te 2,5m w pl...

reklama
Kasia oj tak szybko czas leci, dopiero co majowka, potem roczki sie sypaly, troche upalow i juz koniec lata. A w ciazy to mi w ogole leci a leci ten czas. Jutro mam usg i wizyte :) ciekawe jak tam sypuacja :) ostatnio mam bezsennosc ciezarowkowa. Nie moge znalezc sobie dobrej pozycji. Spie po 3-4h w nocy, ciagle sie budze. A potem jak artur ma drzemke w ciagu dnia to i ja zaliczam, bo nie potrafie funkcjonowac. I przez ta drzemke kolo chyba sie zamyka bo potem znowu spac nie moge.

Do góry