reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Najlepszego!
My właściwie nawet jeszcze nie rozmawialiśmy o roczku, kompletnie nie wiem jak to zorganizować, czy u nas czy u rodziców, grilla czy w domu? Nie mam pojęcia, ani tu ani tu nie ma zbyt dużo miejsca żeby wszystkich przyjąć. Dla Kacpra robiliśmy dwie, jedną u nas, drugą u teściów. Może i teraz tak zrobimy, nie wiem, tym bardziej, że nie wszyscy żyją w zgodzie , jak to w rodzinie...

Wczoraj cały dzień L miał do d*py, ale dziś w nocy już było lepiej, spałam jak zabita, mąż wstał do Niego 2 razy, ciekawe jak będzie dzisiaj.

Muszę do pracy pojechać w przyszłym tyg ws wypisania urlopu i pogadania ws wychowawczego. Muszę jeszcze umówić się do fryzjerki, do banku i L na rehab. Kurde mam taką głowę, że zaraz zapomnę... Pranie się robi, robot sprząta, chyba kabinę jeszcze wymyję.

reklama
Chybra przybijam piątkę z wcześniejszą nocą, u nas dziś już druga z kolei masakra. Ida górne jedynki(!), ja nie wiem jak to moje dziecko ma głęboko schowane te zęby, bo narazie ma tylko dolne jedynki i górne w natarciu od ... marca :-\ ale chyba już w końcu będzie finał, od 2 tyg białe krechy. Wieczorem jeszcze dostał temperatury... no masakra, czuję się jak zombie...
Emol a np rowerek biegowy puky pukylino? Byliśmy na ostatniej wizycie u fizjo, bo już wszystko jest git i przyniosła akurat dla koleżanki z pracy. Że nie było co robić z Kubą, to przytachała z socjalnego i Kube usadziłyśmy, mimo że mój młody jest bardzo kompaktowy (9kg) to już dawał radę się odpychać i sięgał do ziemi. Ten rowerek jest fajny bo ma podwójne kółka, więc jest stabilny

Chybra pewnie to zęby, tak czy siak współczuję. Miko ma już 8 zębów i uwaga w tym jedną 4, w szoku byłam wczoraj jak odkryłam, że ma już całą 4 na wierzchu.

22 czerwca Miko skończył roczek, podsumowując ma te 8 zębów i 9 w drodze, chodzi, je wszystko, śpi całą noc do 6 rano :l) jest smieszkiem ale i mega zlosnikiem, potrafi porządnie brata ugryźć haha

Ja dziewczyny czasu wolnego mam jak na lekarstwo, ogarnialam komunię, potem chrzciny u brata, koniec roku, w międzyczasie żłobek państwowy, papierologia na maksa.

Aaa odzyskalam wpisowe z prywatnego jupiiiiii

Emol Miko dostał basen, laptopa Fisher, walizkę trunki, piłeczki, samochodziki

Nika999 super, że już z fizjo się zegnacie

Ja już na urlopie wypoczynkowym jestem, 10 września ustalone, że wracam do pracy. W sobotę jedziemy do Chałup na camping z chłopakami, będzie hardcorowo i wesoło

Mój dostanie właśnie takie autko sterowane przez rodzica. Mój mąż się uparł. ;) a tak to np zabawki drewniane z Ikei, albo taki skoczek gumowy, albo stolik do zabawy w basenie/wannie, drewniane klocko-puzzle, klocki mega bloks, samochodziki, basen z piłeczkami. No i książeczki. To jest cześć mojej listy i każdy gość wybiera co chce kupić ;)
My robimy imprezę na działce. Będzie grill, ognisko. Mam nadzieję że będzie ciepło :)

Nika no nieźle zasuwa z zębami hoho.

Aha kocham Chałupy❤Nasz kumpel pracował w Ekolagunie , jest instruktorem wake'a, 3 lata z rzędu tam się wakacjowaliśmy przed ślubem.

Ja podejrzewam, że L dostanie w większości kasę, bo kupę zabawek ma po K i w ogóle zewsząd,ale zobaczymy, w sumie jeszcze miesiąc.

L mi dzisiaj pierwszy raz sam usnął2 razy, gniótł się więc włożyłam Go do łóżeczka i dałam ściereczkę flanelową i moment i Go nie ma heh, nie znam własnego dziecka:p

Ostatnia edycja:
reklama
Najlepszego dla roczniakow [emoji8][emoji8]

Aha jak to zrobiłaś że odzyskałas kasę z wpisowego?
Szymek też dostał się do państwowego żłobka i myślę teraz gdzie go dac..

Szymek ma dostać kostkę edukacyjna,basen z kulkami,mini trampoline i rowerek biegowy to tyle co wiem jak się ugadywalo moje rodzeństwo co do prezentów.

Beatka my mamy takiego pieska. Ale Szymek nie bardzo lubi się w nim bujać. Raczej woli stać obok i sam kołysze.

Do góry