reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Na zachodzie w ogole sie nie wprowadza mm po 12m ,nie maja czegos takiego jak mleko nr 3.Jeszcze 8 lat temu jak Jas byl maly to krowie bylo fuj w Polsce a teraz wlasnie lekarze juz po 12m zalecaja krowie zamiast mm.( ktore ttez jest jakby nie patrzec krowie tylko w proszku)

Linone super ze sie dobrze czujesz!!

Co do smoka jasiowi zabralam jak mial 1.5 roku wtedy juz byl kumaty.Ucielam mu koncowke powiedzialm ze pies odgryzl i bez niczego go wyrzucil.

Jagoda teraz ma tylko do spania tez za pol roku jej zabiore w podobny sposob jak Jasiowi.

reklama
Ps czy Wasze dzieci tez tak walą rączkami?
Kuba tak mocno uderza we wszystko.... w pianinko to po prostu z całej sy ‍♀️

Aha ok Linoone rozumiem i masz rację.Z tym, że u nas jest taka sytuacja że młoda prawie wogóle nie je pokarmów stałych, podziubie jak ptaszek i skądś te witaminy musi mieć także u nas Bebilon 3 napewno wejdzie.

Maziajka tylko z tego.co wiem w mleku krowim nie ma tyle witamin co w mm, no chyba żeby było prosto od krowy...Oczywiście będę młodej podawać krowie ale z mm narazie nie zrezygnuje.

Kasia teraz dziecko juz powinno pobierac witaminy z tego co je a powinno jesc warzywa owoce mieso naturalne witaminy sa na pewnoe lepsze niz sztuczne dodane do mleka.
Jezeli dziecko ma odpowienio zbilansowana diete nie potrzeba mu dodatkowych sztucznyvh witamin .

Maziajka - z tego co pamiętam to kiedyś pisałas, że nie można szczepić 6 tyg. po trzydniowce. Mój synek ma teraz najprawdopodobniej trzydniowke. Już trzeci dzień gorączkuje, a w tym tyg. mieliśmy mieć zaległe szczepienie. Lekarka z ostrego dyz. powiedziała żeby go normalnie zaszczepić w czwartek. Poprosiłam mamę żeby zapytała lekarza neantologa to powiedział, że minimum 2 tyg. od końca zachorowania. Z naszą pediatra będę rozmawiała dzisiaj na kontroli. Możesz coś więcej o tym napisać? Dlaczego tak?

reklama
Maziajka najlepszego dla Jagody. kurcze my też na krowie niedługo musimy przejść. Jak dajesz? Samo, z kaszka, gotujesz za każdym razem czy tylko raz i podgrzewasz? Nie wiem jak się za to zabrać.
Linoone ja też już Grzesia odstawilam. Z dnia na dzień przestał pić. Po tygodniu od podania butli już nie ssał cyca.
Aim czyli nadal kiepsko śpi w nocy?
My znowu byliśmy na wsi. Mąż ma tyle wolnego zaległego że rok mógłby w domu siedzieć to go trochę zmuszam. Jak nie musi być w pracy to go namawiam na wyjazd. Widzę znaczne postępy po tym jak Grześ przebywa z dziećmi. Nauczył się jeździć autami po podłodze i nawet buczy do tego. Schodzi z łóżka i wejdzie na niskie. Zaczyna się puszczać, ale jeszcze mu się zejdzie z chodzeniem, ostrożny jest.

Do góry