reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Beatka najgorzej jak masz dziecko na butli a tu nie ma pradu! Masakra:p skąd wziąć ciepłą wode:D

Misia szybka akcja z tym zębem:D dobrze że się tak sprawnie udało załatwić wyrwanie

Przyszła mamusia gratuluje postepow[emoji173] ja daję warzywa pokrojone w słupki takie żeby były większe niż piastka że ja chwyci to jej wystaje. I sobie gryzie małe kawalki. Ale obecnie nie je wcale bo jest chora i nic nie chce. A ostatnio jak jadła to co by nie dostała to wyrzuca i patrzy gdzie spadlo[emoji58]
Ostatnie 2 noce śpi po 4h bez przerwy - ale jest osłabiona goraczka, zęby ida:/

Poranna burza no to tak jak u nas zazwyczaj 4-5 pobudek [emoji16]

Chybra wszystkiego dobrego na 8 miesiecy:)

U nas idą zęby, eh już mam dosyc:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola W bułkę to daje male kawałki i sobie mamla, a chleb to robię tzw.wagoniki z czymś (szynka, pasta warzywna, serek) i sama wkłada do buzi i gryzie :)

Chybra jak imprezka ?

U nas u gory 1 wyszła w poniedziałek :)

obiad zrobiony, zaraz ćwiczenia i spacer :) popołudniu planujemy iść do nowej galerii u nas na zakupy Iga zostanie z ciocią :)

Miłego dnia

Hello niedzielne, od rana dzień pełen emocji. Koledzy co byli w podróży w Afryce, w szpitalu z malaria, wczoraj przylecieli z nart we Francji. A rodzina w świętokrzyskim, więc mąż leciał z zakupami o poranku do zakaznego :/
Idziemy dziś do męża kolegi co ma 10miesieczna córkę, nie wiem co jej kupić, pewnie ma wszystko. Nie znam ich do tego. Chciałam puzzle czuczu od 12mies ale mąż nie bardzo.
Grzesiowi kroje kanapkę w kwadraciki i je sam.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol na rower polecam z tyłu, z przodu jest nie wygodnie i jak dziecko większe to już nie może jeździć. My mamy z tyłu i syn jeździł do 3 lat :) a teraz czeka na małego

Ewella gratuluje zęba, u nas dalej nic a w nocy krzyki :(

Misia ale przygoda spotkała znajomych :( teraz odpoczną na zakaźnym ;) ja uważam że puzle są super :)

Jak wyszły zęby to te które wyszły raczej nie powinny boleć, ale nie powiedziane jest że nie wychodzą następne :)
Też daję kawałki bułki czy chleba i sobie sam próbuje radzić :)

u nas wyszła wczoraj wieczorem wysypka :) cieszę się że się potwierdziła trzydniówka bo bałam się że to nie to i będziemy musieli szukać co to

Dziewczyny, a czy u ktorejś maluch przy ząbkowaniu odmówil całkiem butli? Po prostu masakra, niby chce a jak tylko weźmie smoka do buzi to wrzask, jakby go rozrywali... przy dolnych jedynkach już było kiepsko, ale teraz to masakra... przez to niejedzenie spadł mi z 25 centyla na 10... bardzo się tym martwię, a nie wiem jak mu pomóc. Nie chce też mleka z niekapka, doidy. Łyżeczką obiady je ładnie.

Emol mi fizjo mówiła że w foteliku rowerowym można wozić strasze dzieci, a takie małe jak nasze tylko w przyczepce I to dobrej jakości, z porządnymi amortyzatorami

Emol my chcieliśmy kupić małej fotelik na rower, ale piszą że dziecko na rowerze powinno jeździć dopiero od 18 miesiąca życia. Dopiero wtedy u bobasa wykształcają się jakieś tak systemy amortyzujące.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie dopiero co mi pomysł przyszedł do głowy. Jeszcze sie nie zaglebialam w temat

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Monti po raz pierwszy dałam mlodej mm chyba po 2tyg i to była pierwsze przespane 5 godz pod rząd.Oczywiście nie dałam jej po to żeby dłużej spała no ale tak wyszło:)

Emol super że tak masz taką pomoc przy Arturku:)

Ola ja też myślę, że zęby bolą zanim wyjdą.U nas było to samo-jak już się przebiły to koniec cierpienia.Ola no na łapczywość chyba nie ma rady...hmmm...Moja jest mega ostrożna jak je.

Nika moja miała problem z butla jak zęby wychodziły.Ale to chyba zależy od smoczka bo my używamy tomme tippee i MAM i MAM mi odmawiała a z tt normalnie piła.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

My tak z K mieliśmy, że przy zębach nie spał i nie jadł. L nie będzie miał zębów:-p O i już.

L poznał nowe dźwięki i tak skrzeczy, że głowa boli.

Emol super, że Mąż tak zajmuje czas synowi!

No my wczoraj popiłyśmy, 4 bab po porodach z dziećmi i jedna bez hehe, parę piwek, opowieści o porodach, oglądanie zdjęć dzieci, rozpływanie się ogólne nad swoimi rodzinami:laugh2:No nie mogę uwierzyć, że ja brałam udział w takim spotkaniu, zawsze raczej lubiłam męskie towarzystwo, ale nic tam. Cieszę się, że odnawiam kontakty i na reszcie mogę wyjść z domu, ale szczerze mówiąc i tak ciągle myślałam o moich chłopakach. Poradził sobie Mąż super, bez problemów :blink: Wróciłam ok 1 i jeszcze coś z moim robiłam:laugh2: Spałam tylko 5 godz więc jestem kapeć, ale i tak byliśmy na 2 spacerach, była pizza, teraz się wykąpałam i chyba kominek umyję i obgolę sobie wszystko :)

reklama
Nika a próbowałaś podawać mleko łyżeczką? U nas przy dolnych musiałam się wspomagać podając mm na łyżeczce właśnie i pięknie cała porcję zjadała. Teraz górne jedynki przebiły się pare dni temu i przebijają się dwójki i też jest problem z butlą ale teraz podaje z otwartego kubeczka. Taka nie za plaska ta łyżeczka coby sie z niej nie wylewalo zanim trafi do dzioba. Ja mialam tommee tippee. I gdzieś jeszcze czytałam, że im cieplejsze mleczko dajesz tym jest gorzej, coś w tym jest przynajmniej u mnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry