reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed - czyli nawet nie udaje sie calkowicie zbic [emoji853]. Oby to rzeczywiscie byla 3-dniowka, i jutro sladu po temp nie bylo. Trzymajcie sie.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga byłam w Paphos, na południu.A propos mopa właśnie wtedy dostałam obrotowy hehe Ale nie był dla mnie praktyczny bo nie dojeżdzał do kątów prostych.Podam nazwę granulki później bo są w pokoju, w którym teraz śpi a ona się budzi przy byle hałasie hehe

Emol jako dziecko też mi się non stop krew puszczała.Lekko katar i już.
Emila chyba ani razu gorączki nie miała, nie przypominam sobie...chociaż chwila, raz jak miała ze 2m i zaczęły jej zęby iść.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Ola biedny Kubus:( u nas nie ma żadnych zębów ale górne jedynki są wręcz białe na końcach więc czekam aż się wykluja:)
Ja podaje Camilla ale nie wiem czy to działa bo nie wiem czy to z powodu zebow jeczy[emoji16] bo do tego ma.kaszel i temperature.

Aga km wy tam pod granicą nie macie polskich aptek?[emoji23]

Aha gratuluje 9 miesięcy [emoji173] moja nadal zasypia na cycu i w nocy je co 2h więc o.przespanych nocach to mogę tylko pomarzyć w tym 10leciu[emoji23]

Emol.gratuluje

Kasia coś to nie czytamy więcej bo znajdziemy sobie jeszcze jakieś zaburzenia[emoji23]
Ja mojej mierze w pupie temp bo ten bezdotykowy nie pokazuje dobrej temperatury. Tyle kasy a tu dupa i to dosłownie:D jak bezdotykowy pokazuje ponad 38 to znaczy że ma gdzieś 37,5. Teraz już sprawdzam ustami i raczej wiem.kiedy warto zmierzyć w pupie

Abed jak tan u was? Minelo? Współczuję, oby to się skończyło bo akurat weekend.. U nas jest lekka gorączka to luz.

Aga km tydzień czasu? Kurde moja od środy ma po 38:/ myślałam że minęło ale teraz znów rosnie.

Trzymajcie się zdrowo :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba taki okres, że wszyscy przeziębieni i mają katar. U nas katar już tydzień więc się powinien kończyć a coś nie chce przejść.

Emol gratuluję :)
Kasia, Aga, ja byłam na południu Cypru, Agia Napa i Protaras. Mieszkałam tam 2 miesiące w wakacje i pracowałam. Jeszcze za czasów studenckich. Mega mi się podobało. Zwiedzanie, praca, to były super wakacje. I Cypr bardzo polecam. Zwiedziłam cały :)

Dzisiaj Zuzia się obudziła o 7 i poszłyśmy zrobić mleko o 8 a tu pach...prąd wyłączyli. A w domu wszystko na prąd! Wk... się nieziemsko, co tu robić?? Dzwonię do energetyki, mówią że prądu nie będzie do 13!!! Ja sama w domu z młodą. Masakra. Całe szczęście mąż miał urlop ale od rana był w mieście po urzędach biegał, więc rzucił wszystko i pojechał do sklepu po taka małą butlę gazową. Jak macie w domu wszystko na prąd to się zaopatrzcie, warto. Polecam.

Chorym życzę zdrówka :)

Bab jak tam Zosia?
Emol gratulacje.
Kasia ja też uwielbiam Egipt, wiem że to oklepane, no ale lubię. Dzieci to czasem pół roku gile maja :) mój mąż na szczęście nie ma takich pomysłów jak mop :)
Abed mam nadzieję że gorączka minie, jutro wysypka i po krzyku. Oby. Lekarz mi mówił jak mieliśmy trzydniowke, że jak łatwo spada to raczej wirus, jak ciężko zbić to bakteria. Mam nadzieję że u was minie już.
U nas nocna akcja, mąż w nocy na nocny dyżur stomatologiczny jechał. Tata mój go zawiozl bo sam by nie dojechał. Obudził się i myślał że ucho go boli, wziął ibuprom i coraz gorzej było. Zaczął puchnac. Dostał podwójne znieczulenie, antybiotyk a dziś rano wyrwał 8. Po powrocie już jak młody bóg się czuł.
Jutro jak co sobota sprzątanie, w planach mycie okien i szaf na górze :) potem może basen.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Muszę się pochwalić od wczoraj raczkujemy i na kolanach wstaje w łóżeczku, na dzień dzisiejszy mamy 5 zębów.
Z jedzeniem niestety nadal słabo, teraz wprowadzam tą metodę blw, ale krzywi się na wszystko co włoży do buzi, jedyne co je i otwiera buzię to jabłko ze słoika i gryzione w kawałku.
A mam do was pytanko, tych co stosują blw, dajecie to jedzenie w kawałkach tak jak radzą? Nie dokarmiacie jakoś osobno.
Mi się trafił naprawdę niejadek.
Zdrówka dla chorujących.
@pumelova u nas to samo zasypia na no i w dzień przy cycu i w nocy budzi się z pięć razy, także o spaniu ciągiem ileś godzin też mogę zapomnieć. ☺
No i ta pogoda nadal kiszka.
Miłego dnia wszystkim.

Zdrówka dla chorowitkow!

Przyszła_Mamusiaa U nas z jedzeniem też jest różnie. Zawsze przygotowywałam synkowi warzywa i mięso w kawałkach. Dodatkowo ja miałam w miseczce zupę i dokarmialam tyle o ile łyżeczka. Obecnie synek odrzucił łyżeczkę. Zjada tylko to co sam włoży do buzi. Nie wiem co o tym myśleć... i jak robić.

Pumelova - u nas zasypianie przy piersi. W nocy minimum 5 pobudek na jedzenie.

Siema!
Kurczę szumi w głowie ufff, wypiliśmy jakieś pifko z bratem i dziewczyną, do tego zapaliłam 3 papieroski nie wiem po co :-p Ale nic tam. Fajnie, że przyszli, ale i tak za krótko byli, z tydzień chyba musieli by siedzieć u nas aby się nagadać. Dzieci były zadowolone.

Dziś umyłam głowę, odkurzyłam, L śpi, zaraz będzie2 kawa, kurczę też muszę kiedyś te okna umyć, nie mogę na nie patrzeć. Na obiad do rodziców, a wieczorem mama idzie na bajlando jeeee:laugh2:

A no Leon kończy dziś 8 m-cy, matko boska. Póki co ćwiczymy3 razy dziennie i kręci się w kółko i sunie do tyłu, fika z brzucha na plecy i odwrotnie, w podporze utrzymuje się długo no i gdy jest na łóżku to na brzuchu tak się wciera twarzą w łóżko i podnosi dupkę. Coś tam niby robi, ale i tak leniwiec jest:-pZębów brak.
Buziaki:*

Przyszła mamusia moja Emilka za bardzo nie wie co się robi np z gruszką, którą trzyma w ręce czy innymi rzeczami.Ogląda, ogląda, coś pociumka i wyrzuca także my nadal na papkach.Jak już zacznie siedzieć sama to będę jej dawać na talerzyku i niech sobie zgniata itp ale oprócz tego na pewno jej jeszcze będę dawać puree bo widzę że jeszcze nie jest gotowa na samodzielne jedzenie.Kupiłam tzn R mi kupił w empiku 2 książki Alaantkowe blw i Nowe alantkowe blw, bardzo fajne przepisy mają.

Aga nazwa tych granulek to TEETHA granules.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czytam was, ale nie mam weny na odpisywanie...

Ja podaje wszystko w kawałkach. Kasia, też mam te książki z przepisami blw, ale jeszcze nic nie robiłam. :) Do tego raz dziennie kaszka łyżeczką, trzyma i karmi się sam, ja mu pomagam nabrać. I do tego cyc na żądanie.

Chybra, baw się dobrze :)

Zdrówka dla chorujących!

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry