reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Napolka masło jest alergenem.Zamiast masła.możesz dodawać trochę oliwy z oliwek.
Misia ja też myślę, że to kakao.Z tego co wiem to też jest silny alergen.
Emila zaczyna się w końcu podnosić z pozycji półleżącej do siadu:) I już kilka razy obróciła się z brzuszka na plecy ale matka oczywiście tego nie widziała. Aha, z tym drapaniem się to chyba przez pampersy.Kupiłam wczoraj inne, takie zwykłe z Tesco i powoli przestaje się drapać.Od przyszłego tyg mam już zamiar chodzić z nią na różne zajęcia żeby miała kontakt z innymi dziećmi bo mi dzikuska wyrośnie:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kasia gratuluje siadu, zaraz sie rozkreci :) ja dzisiaj na uczelni ale maz ma gosci wiec jeszcze musze przed rozpoczeciem zajec (11-19) posprzatac mieszkanie.
Dzisiaj ubudzilam się z takim głodem. A raczej jak Artur się ubudzil i mnie ubudzil. Mąż jak robił butelkę to mi robił kanapki. [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ,
Z tydzień mnie nie było i niestety nie miałam czasu Was czytać:/
Widziałam że pisalyscie o rozliczeniach. My zawsze znajomej dawalismy aby nas rozliczyla ale może sama spróbuję ;) Jakie programy polecacie?
Wczoraj robiłam tatuaż :) i dzisiaj czuje się zmęczona bo w nocy budzilam się co chwilę co by nie dotykać pościeli ;)
Emol to ja dzisiaj w nocy byłam mega głodna i prosiłam mojego żeby mandarynke mi obrał ale małpa z niego i nie chciał
Miłej niedzieli:)

Emol – jaki duży chłopczyk z Artura, Asia ma 7.5 kg. A jak teraz nastawienie do ciąży? Zmienił Ci się nastrój? W sensie czy oswoiłaś się już tak do końca z tą myślą, że ponownie zostaniesz mamą?

Pola@- kurczak jest od teściowej- a ona hoduje kurczaki bardzo ekologicznie więc bardziej obstawiam masło jednak.

A tak w ogóle to ile mniej więcej dni trzeba czekać aby uczulenie zniknęło jak się nie będzie podawać składnika, który uczula??

Ola W- no właśnie ja też się zastanawiam, czy jak kupię krzesełko czy nie za bardzo będzie się w nim kręcić. Fizjo powiedziała, że umie wszystko co powinna umieć na swój wiek- dała ćwiczenia na ułożenie tych stóp, powiedziała, że jak nie będzie poprawy to zastosujemy trójwymiarową terapię stóp bandażami.

Asia od piątku zaczęła mówić mama. Dziś to już tak się rozkręciła, że jak mnie tylko nie widzi to woła głośno: mmmaammaa. Urocze to jest.

Łóżeczko jest już maksymalnie obniżone, więc teraz próbuję uczyć ją samodzielnego zasypiania- nie dam rady jej odłożyć jak mi zaśnie na rękach…

Misia- to u nas dziś był taki płacz, że nie mogłam jej dobudzić wcale. A jak się obudziła to jeszcze dłuuugo nie mogła się uspokoić.

Chybra- jak spotkanie z kumpelą się udało? Ja zamierzam za tydzień do koleżanki się wybrać bo chcę się wreszcie gdzieś ruszyć z domu (poza spacerami z Asią) dziś byliśmy na spacerze z mężem i Asią bo 17 stopni na dworze więc żal w domu było siedzieć.

Kasia_831 gratuluję postępów Emilki.

Madzik pochwal się tatuazem :)

Mnie rozlicza mama, jak połowę rodziny i znajomych :D mamy cos 1200 zwrotu :D

Misia i jak na basenie? Idze się bardzo podobało na początku chciała siedzieć tylko w kółku a później pływała :)

Napolka już się nastawilam ale nadal mi dziwnie. Humor lepszy.
Artur to spory chłopiec, po tatusiu[emoji13][emoji13][emoji13] uczulenie może się utrzymywać 2 tyg.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Eeee Madzik no dawaj pochwal się!

No byłam, oj bardzo dobrze bro wchodziło ojjjj bardzo dobrze i jestem w domu. Jeszcze męża z dziećmi na spacer wyciągnęłam i teraz L na mnie śpi, a Mąż po pizzę pojechał. No było fajnie, ale wiecie, czasu zawsze za mało na wygadanie się:)

W sumie wczoraj zauważyłam, że L leżąc na brzuchu tak się wierci jakby chciał siąść lub podnieść się do raczkowania, wydaje mi się, że to niedługo:) A no i wczoraj też zaczął się rolować z brzucha na plecy. Wiem, że dla Was to może być nic szczególnego, ale ja się cieszę :p

Boże daj mi siłę na nowy tydzień, kolejny spędzony w domu ehhhhh, tylko w pt jadę z L na rehab.

Napolka 2 tyg, wyjątkiem jest białko mleka krowiego (A więc i maslo) które może się utrzymywać 6-8tyg (tyle należy trzymać dietę żeby sprawdzić czy jest alergia na bmk)

Agatka zaczęła w piątek pełzać[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Neapolka super że i Asi ok co terapia bandażami brzmi poważnie. Oby nie była potrzebna.
Ewella Grześ zachwycony, byliśmy 20 minut w wodzie. Potem spał 3 godziny, także mamom niespiacych dzieci polecam.
Pumelova gratulacje dla Agatki.
Znalazłam druga mamę na spacery :) jutro idziemy pierwszy raz. A mon mąż znalazł mój paszport który zaginął mi dwa lata temu :) może gdzieś pojedziemy.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova gratuluję :)
Chybra to sukces :) moja już całkiem ładnie podnosi pupkę i się zaczyna kiwać "przód tył", ciekawe czy w święta już będzie raczkować :)

Dzisiaj było +14, wyciągnęłam spacerówkę, na maxa na leżąco, zawsze więcej powietrza doleci niż w gondoli. A jutro jadę na zakupy z młodą, kupić kurteczkę wiosenną i czapeczki :)

Do góry