reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Cześć dziewczyny
Arrow moze jednak coś sie pojawi w pecherzyku, trzymam za to mocno kciuki :)

Pisałyście o kuchni- ja mam w domu super piekną biała kuchnie :D taka wymarzoną własnie w stylu angielskim/klasycznym, bardzo duzo piekę i gotuję, wiec robiłam konfigurację pod moje potrzeby kulinarne.

Kurcze ja dalej nie mam zadnych objawów, tzn rano od kilku dni mnie ciagnei na wymioty, ale to dosłownie przez chwlke, niby w 1szej ciazy zupełnie nie mialam mdłosci, ale dalej się martwie :( wieczorami tez pobolewa mnie brzuch, ale nie jak na @ tylko raczej takie kłucia/ciagniecia w dole brzucha, nie wiem czy któras z was tez tak ma?
Mi mdłości powoli przechodzą z czego bardzo sie cieszę[emoji14]ale również czuje takie ciągnięcie w dole brzucha , zazwyczaj wieczorem[emoji14]ost nawet w nocy mnie zlapał taki mocniejszy ból +kłucie z prawej strony, ktory trwal kilka minut ale przeszlo :) kazdy mi mowi ze to normalne ze cos tam pobolewa od czasu do czasu a jesli nic wiecej sie nie dzieje itp to mam sie nie martwić[emoji14]w srode wizyta także zapytam co i jak z tymi moimi bólami brzucha[emoji14]wyczytałam jeszcze że osoby z mocniejszymi bólami w trakcie miesiączki mogą bardziej to odczuwać ;p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karoo łatwo nie będzie ale jak Ewcia napisała..jeśli są prawdziwymi przyjaciolmi zrozumieja.
Dzień faktycznie udany i smaka zrobiłaś, choc ja bym do tego roladke przytulila mmmm. święta juz niedługo.. Sama pamiętam moje oczekiwania choć Tobie ciezej bo bliskich masz bliżej.
A brzuszek ukrywasz??

Ewcia no tak ale powiem Ci, że jak mi lekarz mówił o tym ryzyku tez było mi to obojętne byleby Dex był z nami. w 36tc dopiero się wyjaśniło, że jest Oki i ze mogę też do cc spokojnie podejść. dobrze też, że z praca widzisz plusy nie bycia w niej a w domu. teraz jak mowjsz, dzieci najważniejsze.

Kasiulka kciukasy mocniutko zacisniete!!
Mi dzis 10t na suwaczku wyskoczył hihi ale fajnie wygląda. dwa tygodnie i Prenatalne ja, dam radę.

Żonagraja Tule, na szczęście niedługo taki ciężki okres się skończy i odzyjesz pełna sił i energii oraz dobrego humoru!

Aga u mnie podobny problem, brak czasu. do tego musiałabym usiąść na dłużej a to juz czas stracony.. dochodzi do tego roztargnienie ogromne wiec aż szkoda czasu..

Aga Żona Grają, lepiej nie będzie haha. Judyta ma ponad 10 i tragediaaaaa. wszystko co Aga napisała razy 10 plus Zapomnialam. nigdy nie pamięta.. czasem się boje, że zginie w kolejnej szkole do której idzie w przyszłym roku.
My byliśmy zupełnie inni.. ja z pokolenia tych z kluczem na szyji hihi.

Arrow a beta z dzis odpowiada tygodniowy czy niska jest??
Przykro mi.. choć nadzieja zawsze pozostaje.
Jeśli byłby pusty pecherzyk to lyzeczkowanie albo tabletki dają poronne..
Bądź dobrej myśli. Tea tyle czekała i się doczekała!! trzymamy kciuki za Was a faceta masz super!! poplacz sobie, nie dus emocji bo to też dobre nie jest.

Sandra nospa/Buscopan i mg na pewno regukarnie musisz brać! mg jak z najwyższą dawko one się kiepsko przyswajaja no i z b6 i potasem jak Aga napisała.

Megan witaj!! pisz pisz co i jak.

Sandra bo nospa kiepska jest może dla Ciebie. masz problemy z plecami? w ciazy z cora miałam megaa bole krzyża ledow się ruszalam..taki urok..

Maziajka dzielna jesteś! przynajmniej juz z głowy. z badaniami lipnie tak, że płacić trzeba.. obynwyniki były Oki!

Na suwaku mam dzis 10tc wow fajowo a serduszko pięknie pika. chyba maluch na tylnej ścianie będzie ale kto wie..
Zbieram się do roboty, dzis dol.. A akurat mi źle :(
U mnie dzisiaj 8+1 ale zobaczymy czy sie to nie zmieni w srode[emoji14]ogolnie czuje sie coraz lepiej ,chociaz dalej co jakiś czas dokucza mi żołądek[emoji14]ale zjem i jest okej :) tak poza tym piersi bolą i ten brzuch pobolewa[emoji14]na tej wizycie dopiero mi lekarz zleci wszystkie badania i założy karte ciąży takze juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje ze z dzidzią wszystko dobrze[emoji14]teraz kłade małego którym sie zajmuje i zabieram sie dalej za nadrabianie Was :D i czemu masz dzisiaj doła :(( co sie dzieje ?

A tak wgl na pierwszej wizycie gin mi powiedział żebym brała kwas foliowy i witaminy .. Ja biore tylko kwas ale wczoraj rozmawialam z kolezanka i polecila mi femibion natal 1:p któraś go ma i bierze ? Bo wiem ze skład ma bogaty i również znajduje sie w nim kwas[emoji14]planuje dzisiaj zamówić[emoji14]

U mnie dzisiaj 8+1 ale zobaczymy czy sie to nie zmieni w srode[emoji14]ogolnie czuje sie coraz lepiej ,chociaz dalej co jakiś czas dokucza mi żołądek[emoji14]ale zjem i jest okej :) tak poza tym piersi bolą i ten brzuch pobolewa[emoji14]na tej wizycie dopiero mi lekarz zleci wszystkie badania i założy karte ciąży takze juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje ze z dzidzią wszystko dobrze[emoji14]teraz kłade małego którym sie zajmuje i zabieram sie dalej za nadrabianie Was :D i czemu masz dzisiaj doła :(( co sie dzieje ?

A tak wgl na pierwszej wizycie gin mi powiedział żebym brała kwas foliowy i witaminy .. Ja biore tylko kwas ale wczoraj rozmawialam z kolezanka i polecila mi femibion natal 1:p któraś go ma i bierze ? Bo wiem ze skład ma bogaty i również znajduje sie w nim kwas[emoji14]planuje dzisiaj zamówić[emoji14]

Tak ja biorę zestaw tych witamin na wizycie gin powiedział że najlepszy wybór :)

Megan, ewella - i ja biorę femibion. Poleciła mi go: przyjaciółka, farmaceutka i gin (u gin dodatkowo dostałam opakowanie 6 tabletek na II trymestr (w formie gratisu) ;-)).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny ;) czytam..na bieżąco jestem, ale weny brak do pisania, a jak juz cos napiszę to znowu dzieci nie pozwalają dokończyć...
Arrow~ jestem myslami z Tobą, będzie tak jak Wam pisane i wierze że bedzie dobrze..nadzieja jest ;) dobrze że mąż przy Tobie, że masz takie wsparcie

U mnie zima na całego..tak bym juz chciala byc na l4 bo nie wyrabiam. Prace mgr musze pisac, praktyki robic a tu jeszcze praca i dzieci..jeszcze miesiąc i mam nadzieję że wreszcie na spokojnie juz na l4 ogarne wszystko..a jeszcze na głowie budowa..chcemy do konca roku przyszlego sie przeprowadzic..wiec to tez ogrom pracy eh lepiej nie myśleć ;)Dobrego dnia Wam życzę!

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan nie bierz witamin, one dopiero od 2 trym. tak się z reguły zaleca, na poczatju tylko kwas foliowy.
Fakt te bole normalne ale mogą czasem zdenerwować i zmartwic. później może bardziej pobolewac lub kluc jak macica będzie rosła jeszcze bardziej a maluszek będzie większy. do środy tak blisko! już zobaczysz slodkuego misiaka :)

Mafu ściskam, w koncu odpoczniesz :)

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję , za wszystkie słowa pociechy :) Jak to dobrze wiedzieć , że nie tylko moja Panna jest jaka jest ...- dziś z rana oczywiście była już jak aniołek...

Jestem w pracy , ale tak strasznie nie chce mi się tu być,że szok... u nas jest obecnie nieco martwy okres , więc chwilami czas spędzony w pracy uważam za czas stracony- bo wiem , że przez te 8 godzin ogarnęłabym sobie dom i jeszcze pozałatwiała sprawy wymagające poświecenia nieco czasu..:tak:
Dziś czekam tylko na wpływ przelewu z pracy na konto - niby ma być z premią :oo:,,, której niesamowicie ciekawa jestem... a później ja im uświadomię , że w zasadzie wszystko co ostatnio robię, robię z pomocą , bo jest nas dwoje- ja też dam im premię w postaci informacji o mojej ciąży...
Trochę się obawiam reakcji, ale powiedzieć muszę , bo moje samopoczucie chwilami mnie podłamuje...
I mam straszną ochotę nadrobić zaległości lekturowe... Czas L4 byłby idealny...;)

Lilith ja podczas @ miałam bóle ale zawsze nospa pomagała. A teraz ten ból to 3 razy mocniejszy... jakby mi ktoś chciał kręgosłup wyjąć.... 2 nospe wzięłam zobaczymy co to będzie.

Arrow ja miałam 21 taki test a 22 jeszcze nic na usg nie było widać. tak więc reguły nie ma. zostaje cierpliwie czekać.

A u mnie słońce świeci ;D tylko sił brak do działania... A czeka gooora prasowania .

reklama
Dziewczyny chyba sobie wykrakałam mdłosci, bo jest mi okropnie niedobrze teraz :/ w dodatku cały tydzien zeszły nie było mnie w pracy i zostawiłam mandarynke w szafce- mandarynka dzis rano zyła juz wlasnym zyciem (zrobiła sie zielona z puszkiem) i smierdzi mi teraz pleśnia w całym pokoju :/

Mafu podzwiam, ze to wszystko ogarniasz- dwójeczka dzieci, ciaza i jeszcze magisterka i praca. My jestesmy po budowie domu- wprowadziliśmy sie w te wakacje- drugi raz bym juz nie chciała tego przechodzic :D a i tak całego domu jeszcze nie urządziliśmy i na wiosne ruszamy z resztą rzeczy.

Do góry