reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek może taka jej uroda, po prostu;) oby nie wyszło nic w badaniach:)

OLA w sorki to ze skora:D a co do nocek to u nas każda inna więc pomysl sobie że tak mogłabyś miec[emoji23]

Chybra a ile razy dziennie macie ćwiczyć vojte? Z ciekawości pytam:) nasz fizjo jest na urlopie juhuu zaoszczedzimy 2 wizyty :D

Abed mam nadzieję że uda wam się zatrzymac lekarzy:)

Mumusia tak, jak ograniczylam dietę tak że wykluczyłam wszystkie alergeny to krew zniknęła. Już był spokój od czwartku, dziś podałam jej jabłko i po 7h jest krew w kupie więc odpada.
Nie ma diety matki karmiącej ale nie przy alergiach;) alergeny przenikają do mojej krwi. 2 dni temu włączyłam do diety indyka i nic się nie dzialo.
Super że siada! Czekam na to z utęsknieniem [emoji7]

Linoone zrób sobie tescik, trochę adrenaliny Ci się przyda[emoji23][emoji23]

No właśnie Ola W tak jak pisze Maziajka, u nas psycholog jest z NFZ, tylko trzeba mieć skierowanie. A np do psychiatry nie potrzebujesz skier. Ale psychiatra tylko leki Ci da a psycholog pogada:)
O Maziajka to samo napisałam [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i pytałam pediatre o witaminę D. Zbadala Agatce ciemiaczko i kazała zostawić 400jm bo się dobrze zrasta. Więc zostaje przy mojej vitaD:D ale dziękuję wam za pomoc!

ej dziewczyny,

ale sie rozpisałyście, nie pamiętam co u której wiec tylko odpisze to co pamietam.

u nas gorączka okazała się trzydniówka. Z jednej strony ulga a z drugiej znów muszę wsytzmac się ze szczepieniem minimum 4 tygodnie.
dziewczyny ja wysiadam. od polowy grudnia starsza corka w domu ze wzgledu na chorobe mlodszej. Czekałam na szczepienie i tu znów powikładania ... mała teskni za przeszkolą , za kolezankaimi i nudzi jej sie w domu. Proszę poradzccie co robic. puscic ją do przeszkola czy przeczekać do szczeienia jeszcze 6 tygodni. Serce mi pako jak córeczka patrzyała na zdjecia z przedzkola i mówi ze teskni i głosik sie jej łamał. Z drugiej strony perpsektywa ponownego zapalenia oskrzeli też mnie dobija...mam przez to juz stan depresyjny.

Aniek42 - współczuje problemów z córeczką i nocami ...kiedyś na jakimś blogu natknęłam się na taką strone, wówczas kobieta chwaliła sobie kontakt z nimi. Nie wiem na ile artykułu był sponsorowany ale zapamiętałam nazwę wiec podsyłam linka.
Wiem, że w desperacji człowiek chwyta sie wszytskiego.
Link do: Konsultantki Snu - usypianie dziecka - SLEEP CONCEPT

Dziewczy prosze jeszcze o ten przepis na pączki z serka homonizowanego.

abed - dziękuje za infrmacje o szczepienach na grypę. ja juz przeryłam interent wzdłuż i wszeż jak unikac zapalenia oskrzeli więc chyba bede szczepic na grype cała rodzine - pierwszy raz.

pumelova - biedna Agatka jak chodzi o to rozszeżanie diety. Co dalej bedziesz probować ? Z tego się wyrasta ?

Pumelova, 2 do 4 razy dziennie mamy ćw, chociaż u mnie te dwa razy rano i wieczorem to jest max przy ogarnianiu domu i dzieci:-p

A ja zapomniałam napisać, że L nawija cały czas" mamamamama" i pięknie od razu załapał picie z niekapka tommee tippiee:laugh2:
Inne umiejętności raczej stoją, przez to mam wątpliwości co do rehab. Niby na początku ekspresowo pomogły, a teraz już od dawna kiszka.

Maziajka w sumie na NFZ sie nie interesowałam, bo kilka lat temu moja koleżanka poszła k straaaasznir krytykowała. Wiec nie brałam pod uwage. Ale w sumie moge sprobowac i na NFZ. Najwyzej zrezygnuje ;)

Oby Wam sie poprawiło z oczkami, bo to tzeczywiscie okropna sprawa

Mary mam lovelle. Piorę w proszku i wlewam płyn do płukania

Jesli chodzi o kosmetyki z balsamowaniem ho jest ciezko bo nie lubi. Lubi tylko na buzi. Wiec na to pod kolanami pomaga mu alantan krem, a na buzie stosuje „krem specjalny” z emolium. Ale to mu cyklicznie nawraca. Jets poprawa, kilka dni jest dobrze, potem delikatna wysypka, a potem cała buzia (głownie jedna połowa).

Mamusia Muminka dzięki! Wypróbuje białego jelenia :)

Pumelova Hahaha fakt :D nie No nie narzekam na te noce, bardziej chodzi o to czmeu tak nagle sie zadziało. I śmieje sie, ze mam koleżankę, ktora ma dziecko i jak tylko ona pochwali Kubę albo powie cos w stylu „ale ci zazdrosCze, ze... (np przesypia noce)” to kilka dni poznoej u nas cos sie psuje :) raz pozazdrościła mi tej osłonki na gondole i dzien pozniej ja zgubiłam. Ostatnio mowila „jak ja ci zazdroszczę, ze on sam zasypia i przesypia noce i nie musisz go karmić” i przysiegam- 3 dni pozniej zaczęły sie nasze „problemy” ‍♀️[emoji23]

Pumelova a moze warto by było skonsultowac z gastroenterologiem? Pytam, bo wychodzi na to, ze prawie nic nie mozesz jesc :) i alergia alergią, ale moze cos dodatkowo nalezy sprawdzić?
Nie wiem, ale jabłko jest alergenem? Pytam, bo nigdy sie z tym nie spotkałam, wiec nie wiem :)
A widze, ze napisalas, ze po indyki nic sie nie działo. No to ciekawe. Mam tylko nadzieje, ze jej to minie albo bedzie na niewiele produktów. U mnie w przedskzolu był chłopiec, ktory miał uczulenie prawie na wszystko... nie przesadzam. Musiał miec oddzielne obiady, zupy gotowane oddzielnie. Dramat.

Wlasnienprzypomnialas nic ze nie zapytałam o wit D... ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Masakra Pumelova co Ty masz za przeprawy z tą dietą.

No właśnie Aniek, moja przyjaciółka była u konsultantki snu ze swoim synkiem, może to coś da? Trzymam kciuki by cokolwiek pomogło.

U nas z nowych umiejętności to pozycja do czworakowania ale tylko na łóżku/ kanapie i w łóżeczku, na macie nie. No i od razu załapała picie z bidonu z rurką to teraz muszę kupić tego b.boxa [emoji23] bo dawalam jej z takiego zwykłego mojego ale z niego nie można w każdej pozycji.
No i dojrzewam do tego by na tydzień wyjechać do rodziców z Młodą. Może odpocznę, mój p adm zostanie, on odpocznie na pewno [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

20180206_210907-1-1.jpg
U mnie już tłusty wtorek.

Załączniki

• 20180206_210907-1-1.jpg
    20180206_210907-1-1.jpg
    848,4 KB · Wyświetleń: 103
Jenny mąż byl uczulony na wszystko i wyrósł;-)

Chybra to nam kazał 4 i my ciągle robimy bo nie wiedziałam że inni robia mniej:D 2 ja i 2 mąż

Ola ja jak tylko pochwalę Agatke to zaraz się sypie. Spanie przede wszystkim.
Gastroenterologa mamy 20.02:)) to właśnie gastro kazała mi przejść na dietę bez bmk i jaj. I bez wszystkich innych alergenów.
Uczulac może wszystko. Badania już robiliśmy, morfo, crp, posiew ż kupki w kierunku bakterii. Tylko gronkowiec wyszedł ale on nie powoduje krwi w kupie. Mój mąż byl takim chlopcem który miał listę rzeczy których nie może jesc.. Więc nastawiam się na najgorsze.:/

Judith a gdzie mieszkają rodzice?:)

Aniek[emoji7]

reklama
Aniek neurolog w pierwszej kolejności, u męża w rodzinie jest dziewczynka obecnie ma 5 lat, ale właśnie od okresu niemowlęcego miała zaburzenia snu, spala krótko w nocy, bo tylko tyle potrzebowała i od 2-3 była już wyspana i ready do działania jak się okazało później, to od razu wpadala w fazę głębokiego snu i porostu się wysypiala, nawet to jakoś fachowo się nazywa, ale mi wyleciało z głowy

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry