reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek może taka jej uroda, po prostu;) oby nie wyszło nic w badaniach:)

OLA w sorki to ze skora:D a co do nocek to u nas każda inna więc pomysl sobie że tak mogłabyś miec[emoji23]

Chybra a ile razy dziennie macie ćwiczyć vojte? Z ciekawości pytam:) nasz fizjo jest na urlopie juhuu zaoszczedzimy 2 wizyty :D

Abed mam nadzieję że uda wam się zatrzymac lekarzy:)

Mumusia tak, jak ograniczylam dietę tak że wykluczyłam wszystkie alergeny to krew zniknęła. Już był spokój od czwartku, dziś podałam jej jabłko i po 7h jest krew w kupie więc odpada.
Nie ma diety matki karmiącej ale nie przy alergiach;) alergeny przenikają do mojej krwi. 2 dni temu włączyłam do diety indyka i nic się nie dzialo.
Super że siada! Czekam na to z utęsknieniem [emoji7]

Linoone zrób sobie tescik, trochę adrenaliny Ci się przyda[emoji23][emoji23]

No właśnie Ola W tak jak pisze Maziajka, u nas psycholog jest z NFZ, tylko trzeba mieć skierowanie. A np do psychiatry nie potrzebujesz skier. Ale psychiatra tylko leki Ci da a psycholog pogada:)
O Maziajka to samo napisałam [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i pytałam pediatre o witaminę D. Zbadala Agatce ciemiaczko i kazała zostawić 400jm bo się dobrze zrasta. Więc zostaje przy mojej vitaD:D ale dziękuję wam za pomoc!

ej dziewczyny,

ale sie rozpisałyście, nie pamiętam co u której wiec tylko odpisze to co pamietam.

u nas gorączka okazała się trzydniówka. Z jednej strony ulga a z drugiej znów muszę wsytzmac się ze szczepieniem minimum 4 tygodnie.
dziewczyny ja wysiadam. od polowy grudnia starsza corka w domu ze wzgledu na chorobe mlodszej. Czekałam na szczepienie i tu znów powikładania ... mała teskni za przeszkolą , za kolezankaimi i nudzi jej sie w domu. Proszę poradzccie co robic. puscic ją do przeszkola czy przeczekać do szczeienia jeszcze 6 tygodni. Serce mi pako jak córeczka patrzyała na zdjecia z przedzkola i mówi ze teskni i głosik sie jej łamał. Z drugiej strony perpsektywa ponownego zapalenia oskrzeli też mnie dobija...mam przez to juz stan depresyjny.

Aniek42 - współczuje problemów z córeczką i nocami ...kiedyś na jakimś blogu natknęłam się na taką strone, wówczas kobieta chwaliła sobie kontakt z nimi. Nie wiem na ile artykułu był sponsorowany ale zapamiętałam nazwę wiec podsyłam linka.
Wiem, że w desperacji człowiek chwyta sie wszytskiego.
Link do: Konsultantki Snu - usypianie dziecka - SLEEP CONCEPT

Dziewczy prosze jeszcze o ten przepis na pączki z serka homonizowanego.

abed - dziękuje za infrmacje o szczepienach na grypę. ja juz przeryłam interent wzdłuż i wszeż jak unikac zapalenia oskrzeli więc chyba bede szczepic na grype cała rodzine - pierwszy raz.

pumelova - biedna Agatka jak chodzi o to rozszeżanie diety. Co dalej bedziesz probować ? Z tego się wyrasta ?

Pumelova, 2 do 4 razy dziennie mamy ćw, chociaż u mnie te dwa razy rano i wieczorem to jest max przy ogarnianiu domu i dzieci:-p

A ja zapomniałam napisać, że L nawija cały czas" mamamamama" i pięknie od razu załapał picie z niekapka tommee tippiee:laugh2:
Inne umiejętności raczej stoją, przez to mam wątpliwości co do rehab. Niby na początku ekspresowo pomogły, a teraz już od dawna kiszka.

Maziajka w sumie na NFZ sie nie interesowałam, bo kilka lat temu moja koleżanka poszła k straaaasznir krytykowała. Wiec nie brałam pod uwage. Ale w sumie moge sprobowac i na NFZ. Najwyzej zrezygnuje ;)

Oby Wam sie poprawiło z oczkami, bo to tzeczywiscie okropna sprawa

Mary mam lovelle. Piorę w proszku i wlewam płyn do płukania

Jesli chodzi o kosmetyki z balsamowaniem ho jest ciezko bo nie lubi. Lubi tylko na buzi. Wiec na to pod kolanami pomaga mu alantan krem, a na buzie stosuje „krem specjalny” z emolium. Ale to mu cyklicznie nawraca. Jets poprawa, kilka dni jest dobrze, potem delikatna wysypka, a potem cała buzia (głownie jedna połowa).

Mamusia Muminka dzięki! Wypróbuje białego jelenia :)

Pumelova Hahaha fakt :D nie No nie narzekam na te noce, bardziej chodzi o to czmeu tak nagle sie zadziało. I śmieje sie, ze mam koleżankę, ktora ma dziecko i jak tylko ona pochwali Kubę albo powie cos w stylu „ale ci zazdrosCze, ze... (np przesypia noce)” to kilka dni poznoej u nas cos sie psuje :) raz pozazdrościła mi tej osłonki na gondole i dzien pozniej ja zgubiłam. Ostatnio mowila „jak ja ci zazdroszczę, ze on sam zasypia i przesypia noce i nie musisz go karmić” i przysiegam- 3 dni pozniej zaczęły sie nasze „problemy” ‍♀️[emoji23]

Pumelova a moze warto by było skonsultowac z gastroenterologiem? Pytam, bo wychodzi na to, ze prawie nic nie mozesz jesc :) i alergia alergią, ale moze cos dodatkowo nalezy sprawdzić?
Nie wiem, ale jabłko jest alergenem? Pytam, bo nigdy sie z tym nie spotkałam, wiec nie wiem :)
A widze, ze napisalas, ze po indyki nic sie nie działo. No to ciekawe. Mam tylko nadzieje, ze jej to minie albo bedzie na niewiele produktów. U mnie w przedskzolu był chłopiec, ktory miał uczulenie prawie na wszystko... nie przesadzam. Musiał miec oddzielne obiady, zupy gotowane oddzielnie. Dramat.

Wlasnienprzypomnialas nic ze nie zapytałam o wit D... ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Masakra Pumelova co Ty masz za przeprawy z tą dietą.

No właśnie Aniek, moja przyjaciółka była u konsultantki snu ze swoim synkiem, może to coś da? Trzymam kciuki by cokolwiek pomogło.

U nas z nowych umiejętności to pozycja do czworakowania ale tylko na łóżku/ kanapie i w łóżeczku, na macie nie. No i od razu załapała picie z bidonu z rurką to teraz muszę kupić tego b.boxa [emoji23] bo dawalam jej z takiego zwykłego mojego ale z niego nie można w każdej pozycji.
No i dojrzewam do tego by na tydzień wyjechać do rodziców z Młodą. Może odpocznę, mój p adm zostanie, on odpocznie na pewno [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

20180206_210907-1-1.jpg
U mnie już tłusty wtorek.

Załączniki

• 20180206_210907-1-1.jpg
    20180206_210907-1-1.jpg
    848,4 KB · Wyświetleń: 106
Jenny mąż byl uczulony na wszystko i wyrósł;-)

Chybra to nam kazał 4 i my ciągle robimy bo nie wiedziałam że inni robia mniej:D 2 ja i 2 mąż

Ola ja jak tylko pochwalę Agatke to zaraz się sypie. Spanie przede wszystkim.
Gastroenterologa mamy 20.02:)) to właśnie gastro kazała mi przejść na dietę bez bmk i jaj. I bez wszystkich innych alergenów.
Uczulac może wszystko. Badania już robiliśmy, morfo, crp, posiew ż kupki w kierunku bakterii. Tylko gronkowiec wyszedł ale on nie powoduje krwi w kupie. Mój mąż byl takim chlopcem który miał listę rzeczy których nie może jesc.. Więc nastawiam się na najgorsze.:/

Judith a gdzie mieszkają rodzice?:)

Aniek[emoji7]

reklama
Aniek neurolog w pierwszej kolejności, u męża w rodzinie jest dziewczynka obecnie ma 5 lat, ale właśnie od okresu niemowlęcego miała zaburzenia snu, spala krótko w nocy, bo tylko tyle potrzebowała i od 2-3 była już wyspana i ready do działania jak się okazało później, to od razu wpadala w fazę głębokiego snu i porostu się wysypiala, nawet to jakoś fachowo się nazywa, ale mi wyleciało z głowy

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry