reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mary H nie mam pojecia. Bo to było Ige całkowite, wiec teoretycznie to moze byc wszystko. Mielismy kota, którego choroba nam zabrała na 2 miesiace przed urodzeniem Kuby. U mnie wykryto alergie na siersc, a ten alergen moze sie utrzymując kilka lat w mieszkaniu. z tymże dzis pediatra mi powiedziała, ze u takich dzieci wziewne sie rzadko zdarzają. Raczej pokarmowe.
Ja nie mam pojecia i sie nie znam, wiec ide z tym wynikiem do alergologa i zobacze co powie, co zaleci.
Proszku używam hipoalergicznego. Ew moglby miec od moich ubran m, bo swoje piorę w normalnym. Ale z 2 str wyedy miałby chyba na całym ciele/w miejscach gdzie go dotykam, a nie tylko na buzi, szyi i za kolanami

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mi kiedyś jedna lekarka powiedziała coś o szczepieniach co mnie osobiście uspokoiło. Szczepienie nie chroni przed zachorowaniem tylko przed powikłaniami danej choroby. Jeśli zaczepisz się na grypę to nie oznacza że nie zachorujesz, tylko łagodniej przejdziesz i nie będziesz miał powikłań. My odkąd szczepimy się na grypę (ja, mąż i starszy - zaczeliśmy ze zwzględu na astmę starszego żeby było mniej chorób w domu) to mniej chorujemy a jak już to lekkie przeziębienbienie. Mnie też szczepienie małego stresuje ale wierze że to lepsze niż co poniektóre choroby.

Witam się wtorkowo!

Ola W - lokalizacja tak jak mówisz typowo alergiczne, co nie wyklucza ubrań bo właśnie przy alergii zmiany lubią pojawiać się w konkretnych miejscach nawet jak nie ma bezpośredniej styczności z alergenem.

Emol - nie czytałam jeszcze za dużo, ale dziewczyny piszą gratulacje odnośnie rodzeństwa dla Artura. Czy to już pewne, że jesteś w ciąży? Jeżeli tak, to serdeczne gratulacje!
Moja koleżanka też zaszła jak córeczka miała 3 miesiące i musiała przerwać kp. Była po cc i naprawdę ma teraz nerwowo bo nie wiadomo jak będzie z blizna pod kiniecciazy. Ty nie będziesz miała tego problemu a dzieciaczki będę się sobą zajmować zabawą.

Pumelova - czytam o tych dietach a raczej braku diety przy kp i tak się zastanawiam czy tą dieta rzeczywiście poprawiła u Was sytuację odnośnie alergii??

Nie miałam czasu Was czytać ani odpisywać. Tymczasowo pomieszkuję w ciągu dnia u moich rodziców. Synek na brzuchu leżeć nie chce, ale za to od 3 dni sam siada i próbuje już przy szczebelkach łóżeczka się udźwignąć. Chyba nie będzie raczkowal tak jak jego tata zresztą.
Odnośnie spania u nas też nie kolorowo, ale zauważyłam jak ważna jest godzina kładzenia spać i pilnowania jej. Wyczułam kiedy najbardziej odpowiada mu kladzenie spac - koło 21. I teraz jest o niebo lepiej. Choć i tak są 3 pobudki z czego 2 na karmienie....

Mamusia wysłałam tu zdjęcie zrobione niecałą minutę po nasiusianiu, a po 3 min to była taka krecha ciemna i grubą. W sumie na obu testach. Wczoraj byłam robić betę ale nawet 3 dni mogę czekać na wyniki więc na wszelki wypadek jutro zadzwonię, to mąż pojedzie, a 15.02 mam wizytę. Gratuluję siedzienia :)

My mamy nową umiejętność - klaskanie. Od rana to robi i się cieszy ;)

Emol, przez twoją ciążę zaczęłam sobie wkręcać że sama jestem w ciąży.. jakaś masakra. Ciągle o tym myślę i czekam na @ coraz bardziej nerwowo :p

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Abed racja. Rylko ze ponszczepieniach tez sie mogą rożne rzeczy stac. A w przytoczonym przeze mnie przykładzie grypy- wiem, z nie znaczy, ze sie nie zachoruje :) ale wiesz chorowanie z antybiotykiem to chyba tez nie jest lekkie przeziębienie. Przynajmniej dla mnie. Ja pierwszy antybiotyk dostałam w wieku 18 lat. I to tez było mi przepisane mocno na wyrost.

Mamusia Muminka o widzisz :) dzięki, bo tego nie wiedziałam. Myslalam, ze raczej na całym ciele jakos to by sie pojawialo.
Zaczne nasze prac tez w hipoalergicznym w tej syt ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola nie wiem jak u Was ale u nas ( slask) maz chodzi normalbie na nfz do psychologa .Poszedl do rodzinnego dostal skierowanie i chodzi wizyta trwa godzine.A najsmieszniejsze jest to ze do psychiatry sie mozna dostac bez skierowania a do psychologa trzeba miec skierowanie choree jak dla mnie..ale cos polska to dziwny kraj.

Aniek moze faktycznie az taki lek seperacyjny kiedys przejdzie.Ja juz sie przyzwyczailam do wstawania w nocy choc u nas to jest luksus w porownanciu do Waszej sytuacji.

Bylam u pediatry mamy ostre zapalenie spojowek dostala jakies dobre krople i zobaczymy co bedzie podobno jutro juz ma byc znacznie lepiej.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W. U nas byla pokarmowa i na płyn do płukania i wszystkie kosmetyki oprócz emolium. Pierzesz w proszkach czy w płynach do prania? Masz płyn antyalergiczny czy dla dzieci? (Lovella, jelp, bobini?) Jeżeli to na twarzy rączkach i pod kolanami to rzeczywiście bardziej pokarmowa lub kosmetyki niż wziewna chociaż tak do końca tego tez nie można wykluczyć bez badań...

reklama
Ola W - jak coś to polecam proszek i koncenrat do płukania Biały jeleń. Jeszcze nie słyszałam, żeby kogkolwiek uczuliło a inne typu Lovella, bombini itd. Uczulały.

Emol - no to nic jak czekać na betę :) i ginekologa. Dziecko jest zawsze zaskoczeniem i wyzwaniem czy to planowane czy nie. Organizm masz młody także na pewno dasz radę. Bo jak nie Ty to kto ?!

Maziajka - współczuję zapalenia spojówek. Biedne maleństwo.

Do góry