reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mary H nie mam pojecia. Bo to było Ige całkowite, wiec teoretycznie to moze byc wszystko. Mielismy kota, którego choroba nam zabrała na 2 miesiace przed urodzeniem Kuby. U mnie wykryto alergie na siersc, a ten alergen moze sie utrzymując kilka lat w mieszkaniu. z tymże dzis pediatra mi powiedziała, ze u takich dzieci wziewne sie rzadko zdarzają. Raczej pokarmowe.
Ja nie mam pojecia i sie nie znam, wiec ide z tym wynikiem do alergologa i zobacze co powie, co zaleci.
Proszku używam hipoalergicznego. Ew moglby miec od moich ubran m, bo swoje piorę w normalnym. Ale z 2 str wyedy miałby chyba na całym ciele/w miejscach gdzie go dotykam, a nie tylko na buzi, szyi i za kolanami

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mi kiedyś jedna lekarka powiedziała coś o szczepieniach co mnie osobiście uspokoiło. Szczepienie nie chroni przed zachorowaniem tylko przed powikłaniami danej choroby. Jeśli zaczepisz się na grypę to nie oznacza że nie zachorujesz, tylko łagodniej przejdziesz i nie będziesz miał powikłań. My odkąd szczepimy się na grypę (ja, mąż i starszy - zaczeliśmy ze zwzględu na astmę starszego żeby było mniej chorób w domu) to mniej chorujemy a jak już to lekkie przeziębienbienie. Mnie też szczepienie małego stresuje ale wierze że to lepsze niż co poniektóre choroby.

Witam się wtorkowo!

Ola W - lokalizacja tak jak mówisz typowo alergiczne, co nie wyklucza ubrań bo właśnie przy alergii zmiany lubią pojawiać się w konkretnych miejscach nawet jak nie ma bezpośredniej styczności z alergenem.

Emol - nie czytałam jeszcze za dużo, ale dziewczyny piszą gratulacje odnośnie rodzeństwa dla Artura. Czy to już pewne, że jesteś w ciąży? Jeżeli tak, to serdeczne gratulacje!
Moja koleżanka też zaszła jak córeczka miała 3 miesiące i musiała przerwać kp. Była po cc i naprawdę ma teraz nerwowo bo nie wiadomo jak będzie z blizna pod kiniecciazy. Ty nie będziesz miała tego problemu a dzieciaczki będę się sobą zajmować zabawą.

Pumelova - czytam o tych dietach a raczej braku diety przy kp i tak się zastanawiam czy tą dieta rzeczywiście poprawiła u Was sytuację odnośnie alergii??

Nie miałam czasu Was czytać ani odpisywać. Tymczasowo pomieszkuję w ciągu dnia u moich rodziców. Synek na brzuchu leżeć nie chce, ale za to od 3 dni sam siada i próbuje już przy szczebelkach łóżeczka się udźwignąć. Chyba nie będzie raczkowal tak jak jego tata zresztą.
Odnośnie spania u nas też nie kolorowo, ale zauważyłam jak ważna jest godzina kładzenia spać i pilnowania jej. Wyczułam kiedy najbardziej odpowiada mu kladzenie spac - koło 21. I teraz jest o niebo lepiej. Choć i tak są 3 pobudki z czego 2 na karmienie....

Mamusia wysłałam tu zdjęcie zrobione niecałą minutę po nasiusianiu, a po 3 min to była taka krecha ciemna i grubą. W sumie na obu testach. Wczoraj byłam robić betę ale nawet 3 dni mogę czekać na wyniki więc na wszelki wypadek jutro zadzwonię, to mąż pojedzie, a 15.02 mam wizytę. Gratuluję siedzienia :)

My mamy nową umiejętność - klaskanie. Od rana to robi i się cieszy ;)

Emol, przez twoją ciążę zaczęłam sobie wkręcać że sama jestem w ciąży.. jakaś masakra. Ciągle o tym myślę i czekam na @ coraz bardziej nerwowo :p

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Abed racja. Rylko ze ponszczepieniach tez sie mogą rożne rzeczy stac. A w przytoczonym przeze mnie przykładzie grypy- wiem, z nie znaczy, ze sie nie zachoruje :) ale wiesz chorowanie z antybiotykiem to chyba tez nie jest lekkie przeziębienie. Przynajmniej dla mnie. Ja pierwszy antybiotyk dostałam w wieku 18 lat. I to tez było mi przepisane mocno na wyrost.

Mamusia Muminka o widzisz :) dzięki, bo tego nie wiedziałam. Myslalam, ze raczej na całym ciele jakos to by sie pojawialo.
Zaczne nasze prac tez w hipoalergicznym w tej syt ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola nie wiem jak u Was ale u nas ( slask) maz chodzi normalbie na nfz do psychologa .Poszedl do rodzinnego dostal skierowanie i chodzi wizyta trwa godzine.A najsmieszniejsze jest to ze do psychiatry sie mozna dostac bez skierowania a do psychologa trzeba miec skierowanie choree jak dla mnie..ale cos polska to dziwny kraj.

Aniek moze faktycznie az taki lek seperacyjny kiedys przejdzie.Ja juz sie przyzwyczailam do wstawania w nocy choc u nas to jest luksus w porownanciu do Waszej sytuacji.

Bylam u pediatry mamy ostre zapalenie spojowek dostala jakies dobre krople i zobaczymy co bedzie podobno jutro juz ma byc znacznie lepiej.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W. U nas byla pokarmowa i na płyn do płukania i wszystkie kosmetyki oprócz emolium. Pierzesz w proszkach czy w płynach do prania? Masz płyn antyalergiczny czy dla dzieci? (Lovella, jelp, bobini?) Jeżeli to na twarzy rączkach i pod kolanami to rzeczywiście bardziej pokarmowa lub kosmetyki niż wziewna chociaż tak do końca tego tez nie można wykluczyć bez badań...

reklama
Ola W - jak coś to polecam proszek i koncenrat do płukania Biały jeleń. Jeszcze nie słyszałam, żeby kogkolwiek uczuliło a inne typu Lovella, bombini itd. Uczulały.

Emol - no to nic jak czekać na betę :) i ginekologa. Dziecko jest zawsze zaskoczeniem i wyzwaniem czy to planowane czy nie. Organizm masz młody także na pewno dasz radę. Bo jak nie Ty to kto ?!

Maziajka - współczuję zapalenia spojówek. Biedne maleństwo.

Do góry