reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol - tak jak pisałam nie chce o tym dyskutować na forum publicznym. Tylko nie wiem czy powiedziałabyś tak do zapłakanej mamy.... że nie będziesz tego słuchać, co ona ma do powiedzenia bo to nie jest zgodne z Twoim światopoglądem. Przytoczyłam tylko swoje doświadczenia zawodowe. Jeśli chodzi o autyzm to ma etiologię wieloczynnikową, oczywiście jest tam też genetyka, ale także czynniki rozwojowe, a nawet przebieg ciąży.

reklama
Hej,

Ja znowu jestem dwa dni do tyłu bo dziewczyny jednak chore wczoraj byłyśmy u lekarza. Najstarsza dostała skierowanie do laryngologa bo ciągle przez ucho płacze mimo że pediatra zagladala i niby ok ...A średnia goraczkuje 39 i kaszle ale poki co osluchowo czysto wiec albo sie rozwija albo nie wiem co :/
Emol mam nadzieję że już się oswoilas...Dasz radę,jesteś silna kobieta ! A zwątpienia na każdym etapie macierzyństwa przychodzą. Ja każde dziecko planowałam A czasem się zastanawiam po cholerę mi tyle dzieci A za chwilę że chce jeszcze jedno Ja odkąd mam dzieci poczułam wewnętrzną siłę że muszę być silna dla dzieci i nie potrzebuje tak na prawdę męża bo wiem że dam radę sobie sama... I to właśnie dzieci dają mi ta siłę

Dziewczyny, wymyśliłam sobie kurs tanga znaleźli dla mnie jakiegoś Pana heheh ale trochę spenialam że jak to z obcym facetem mam się uczyć takiego tańca no i chyba mąż też przestraszył bo napisał mi że jednak że mną może iść ale chyba pójdę jednak na latinp dance albo sexy dance ...byla moze kiedys ktoras?

Aaaa i jednak karmię piersią nie dałam rady ....

Poranna burza, mój miał spuchnięte miejsce po szczepieniu ze 2 razy, polecam okłady z sody. Raz dwa opuchlizna znika

U mnie szansa że zaszłam jest znikoma, dlatego przestaje się wkręcać i zapominam o sprawie. Pomyślę o tym za miesiąc, jak do tego czasu kolejny okres się nie pojawi ;) poza tym ja dalej karmie, więc może być różnie

Dwa dni idealnej diety za mną, ćwiczę codziennie na rowerku, a mam 300g na plusie :p

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@Emol no to jak faktycznie jesteś w ciąży to dzieci by miały fajnie, a i rocznikowo też fajnie rok różnicy, rozumiem, że rodziłaś naturalnie? A piersią karmisz? Mnie właśnie powstrzymuję przed zajściem karmienie piersią, bo gdybym zaszła nie można już karmic, bo jest ryzyko skurczy przedwczesnych i wogóle, a chce karmic jak najdłużej, bo pokarm matki to najlepsze co może byc i nie oszukujmy się mega wygodne.A starania planujemy na przyszłą wiosną, wtedy będzie między dziecmi 2,5-3 lata różnicy, to jeszcze tak spoko. Choc jak słyszy się, że ktoś w ciąży to oj kusi to kusi. :biggrin2::biggrin2:
Co do szczepień, jestem za i szczepię swoje dziecko, choc jak ostatnio przeczytałam ulotkę o skutkach ubocznych to długo o tym myślałam i włoś na głowie się zjeżył.
A tak poza tym to chciałabym schudnąc, bo ważę 4 kilo więcej niż jak wróciłam po porodzie do domu:(
macie może jakieś patenty na niepodjadanie, zdrowe odżywianie, jakieś cwiczonka na brzuch?
Pozdrówka dla wszystkich. :)

Linoone - przykładam sodę. Mój syn tez już ma drugi raz, ale teraz jest bardziej opuchnięte, pół uda czerwone i twarde, dlatego się bardzo martwię. Gratuluje diety :)

Pumelova - a rozmawiałaś może z kimś, czy można zamiast nabiału z mleka krowiego jeść nabiał z mleka koziego lub owczego ? Mi bardzo brakuje nabiału, a boję się spróbować.

Poranna burza jestem tego samego zdania i wlasnie takie same doswiadczenia mam. Wczoraj dostał ostatnia dawkę 6w1. Nibybwszystko ok. Był drażliwy, ale drażliwy to jest od kilku dni, wiec nie wiąże z tego. Przespał mi ładnie cała noc. Goraczki nie miał. Nie zapraszając jest ok, chociaz miejsce wkłucia delikatnie zaczerwienione, a do tej pory tak nie było.
Ja tez szczepie bardziej ze wzgledu na zdanie męża. Teść sie raczej nie wtrąca, moja babcia odradza mo szczepienia, mama tak samo pisze mi takie smsy „bedzie dobrze” :) nt szczepień wypowiada sie Ew teściowa, ale to temat musi paść. Wiec go unikam, bo nie bede dyskutowac z kimś kto uwaza, ze szczepienie przeciw grypie jest cudowne, a po nim dostaje silne antybiotyki... i nadal jest zdania, ze na pewno bez szczepionki byłoby to samo.
Nie wiem co z kolejna dawka pneumokoków, bo mnie to szczepienie w ogole nie przekonuje, a po 1 dawce miał opuchnięta nóżkę. I pozniejnwysypke. Pediatra niby pow, ze to nic, ze tak moze byc. Ale teoche mi salo so myslenia pytanie pielęgniarki jak jej mowilam, ze moze w druga nóżkę bo lewa ostatni była opuchnięta „i co dalej z pneumokokami? Pani doktor wstrzymuje?”. Zapewne zalezy to od wielkości opuchnięcia itd, a o to pielęgniarka noe zapytała, ale No... sama rozumiesz.

Misia, a to np jesy dla mnie cenna uwaga. Bo komentujesz podejscie osoby, z ktora miałaś styczność. I to dla mnie wiecej znaczy niz opinie na jen temat niewiadomo skąd. Dlatego bardzo dziekuje za ten komentarz, bo uspokaja ;)

Ewella No moze tak :) nie myslalam, ze to moze miec wpływ, bo płyn tez jest lovelli. No ale popróbuje. Pogadam tez z alergologiem.

Emol nie do konca jest tak, ze to genetyczne. A nawet jesli, to niestety po stornie męża jest obciążenie. Jego chrześniak jest wysoko funkcjonującym aspergerowcen. Dlatego tym bardziej sie boje. Ja absolutnie nie uwazam, ze szczepionki POWODUJĄ autyzm. Moim zdaniem jest tak, ze pewne dzieci maja do niego predyspozycje (genetyczne). I szczepionka (a raczej obciążenie układu nerwowego, ktore wywołuje u każdego dziecka) moze „obudzić” te cechy. Poprzez wladnie obciążenie układu nerwowego. Takie jets moje zdanie, do którego nie zamierzam nikogo przekonywać, bo nie twierdze, ze mam racje. Pisze to po to,.zeby zdementować jakobym miała podejscie „szczepionka wywołuje autyzm”, bo to jest uproszczone i nieprawdziwe stwierdzenie, z ktorym sie nie zgadzam. W moim odczuciu to kwestia predyspozycji. Troche jak z antybiotykiem - jednego osłabi bardzo, inny nie poczuje, ze bierze. Porownanie bez sensu, ale chodILo mi o zobrazowanie ;)

Moim zdaniem to wszystko wynika z tego, ze jest przynus. Uwazam, ze na Polaków kasy przymus działa tak, ze chca zrobic na odwrót. I mam wrazenie, ze wiecje ludzi by szczepili, gdyby sie och nie straszyło. Ale moze sie mylę ;)

Nam polecało okłady z sody. Po pneumo robiłam i nie wiem czy to po sodzie, ale troche miał wysypke w tym miejscu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Madzik ja chodziłam na towarzyski więc wybralabym tango:p [emoji7] sexi densy to nie moja bajka.

Przyszła mamusia znam patent - nie podjadac! I zdrowo jeść [emoji23][emoji23] nikt inny tego za Ciebie nie zrobi:-( kwestia silnej woli! Da się:)!

Ja mam już 7 mniej niż przed ciążą i podoba mi się ten stan [emoji41] tylko jak go utrzymać [emoji41]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Poranna burza, kurcze, to nie wiem. Mój miał delikatnie opuchnięte i taką gulkę twardą. Robiłam okłady tak co 3h i przeszło po jednym dniu..

Przyszła mamusia, jak ciąża przebiega prawidłowo to nie ma przeciwwskazań do karmienia piersią. Konsultowalam to z ginem, a i znam osoby które karmiły przez całą druga ciążę i było wszystko ok. ;)
A na podjadnie to dużo wody i regularnie jeść. Na brzuch polecam planka :o

Pumelova, wooow! Ja ważę teraz tyle co przed ciążą. Ale ja po wakacjach przed ciąża przytyłam ze 3-4kg i właśnie ich chce się teraz pozbyć ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Poranna burza nie powiedziałam tak więc proszę przeczytaj jeszcze raz. Piszecie ze się boicie, czy się nasmiewam czy cokolwiek innego? nie. Każdy ma inne zdanie. Więc proszę uszanuj moje. Tylko zwróciłam uwagę ze autyzm to niestety ale choroba genetyczna i mam wrażenie że to cię Urazilo (?)Poza tym nie będę się powtarzać, przeczytaj jeszcze raz post wyżej. Napisałam ten post tak aby nikogo nie urazić, ale widzę że nie można mieć odmiennego zdania niz Ty.

Madzik już się oswoilam, fajnie z tym tańcem, kiedyś tanczylam towarzyski jako 15 latka, fajna sprawa. Super iść mąż zazdrosny też chce iść. Ale to sama zdecyduj :)

Linoone to na pewno są mięśnie :)

Przyszła mamusia karmilam do grudnia, rodzilam naturalnie.

reklama
Do góry