reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewela cos obilo.mi sie o uszy w kazdym badz razie kazdy szpital prkcz Tychow jest dobry Tychy to totalne dno jesli chodzi o jakikolwiek oddzial a lezalam tam na 2 i powieezialam nigdy wiecej zreszta moja szwagierka jest tam pielegniarka i mi odradzala... a tak btw moj maz jest Tyszaninem a ja chodzilam do Tychow do LO.
Teraz mieszkamy 15 km od Tychow.
010igov3fkey3mez.png
No ja tez nie mam dobrych doswiadczen z tym szpitalem jak I moja rodzina dlatego tutaj na pewno nie chce. Ja jestem z tychow :)

reklama
AIM mądrze to napisałaś Arrow, popieram i nic więcej nue mogę dodać.
Nie grzebać w necie jest ciężko a niewiedza najgorsza..
Daj zcac Arrow jak tylko się dowiesz co i jak!! trzymamy tu kciuki za Ciebie.

Ewcia ech, może ją coś źle gadam.. po Dexterku zaszłam w ciaze. dokładnie w lutym tego roku a w czerwcu urodzilam córeczkę sn..
O co chodzi z bliznami?? po cc?? nawet nie brałam pid uwagę tego, że maluszek mógłby się na niej usadowic. za to z Dexterem miałam ryzyko wrosniecia macicy i lozydka w bliznę co spowodowałoby usunięcie macicy..

Maziajka mam malutka zmywarkę, niedlugo wmienie na dużą dopiero bo miejsca w niej brak :) przy malutkiej kuchni tez uzywalam ale co kto lubi. kiedyś też ręcznie mylam ale ja mam świra na punkcie czystości i musiałabym myć na bieżąco łyżeczka po lyzeczce i odrazu suszyć. wole zmyware dla spokoju psych.

Ten pakt to pl serial? dobrze zrozumiałam?? niestety nie lubię takich filmów czy seriali..

Aga nie jestem w stanie poleżeć.. zwariowalabym.. ale to takie moje małe 'zboczenia'.. gdyby trzeba było to tez vo innego. w innym wypadku dosłownie musze coś robić..
Może jutro dzień będzie lepszy? tego Ci życzę.
Książki bardzo lubię..
Np Wiedzmina bo serial pl to porażka..

Truskawka wszystkie trzy zaliczone.

Ewcia trudno z ta praca, są sprawy ważne i ważniejsze.

Sandra lactulose syrop pomaga.

Lodów mi się chce.. drugi wieczór z rzędu.. dziewczyny ale bym Zapa zjadła!! Zapa.. nawet tu nie dostane :(

Arrow trzymam megasne kciukasy.daj znac jak bedziesz cos wiedziala

Kasiulka trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne.ktory bedziesz miala dokladnie tydzien i dzien?bo ja bede miala w 11t4d i mysle ze minimalnie za wczesnie ale lekarz niechcial przed sama wigilia bo mowi jak cos zawsze w tym tym przed wigilia moze mnie jeszcze na dokladne badania skierowac.moja siostra Termin na 10.06 i tez mA jutro prenatalne

My dzisiaj fajny dzien spedzilismy bo siostra ze szwagrem i synem dzisiaj przyjechali na obiadek.mezu zrobil pyszna ges od mojej mamy na obiadek i kluski slaskie i pyszna czerwona kapuste. Bylismy na spacerku bo pieknie u nas dzisiaj sloneczko swiecilo. Pieknie sie juz u nas pooswietlane domy, taka fajna atmosfere juz czuc. Siostra ze szwagrem chyba sie cos domyslaja ale powiedzielismy ze powiemy na swieta wszystkim to wszystkim.niechce zeby Mama pozniej powiedziala ze siostrze powiedzialam a jej nie.jedynie za tydzien w sobote spotykamy sie z naszymi bardzo dobrymi znajomymi ktorzy 6 tyg temu stracili synka w 20 tyg i chcemy im osobiscie powiedziec. Niechcemy zeby dowiedzieli sie przez kogos i powiem wam ze to chyba bedzie nasza najtrudniejsza rozmowa z przekazaniem tak szczesliwej wiadomosci

f2w3flw15r2h1ssa.png

Lilith, eh... Tulę... Bo wiem jak ciężko jest mimo upływu czasu...
Rozmowa ze znajomymi napewno nie będzie łatwa, ale jeżeli faktycznie są bardzo dobrymi, to mimo smutku będą się cieszyć, nawet jeżeli tego nie będzie po nich widać :-)

Właśnie o to chodzi z tą blizną. Jeżeli Ktosiek by się umiejscowil na niej, to może wrosnac łożysko, a co za tym idzie? Dokładnie to co napisałaś. Z tym, że ja to już usunięciem macicy się nie przejmuję, a tym, żeby tylko z Ktośkiem było wszystko dobrze...
No i ja dodatkowo mam baaaardzo cienki mięsień, w kwietniu podejrzewali nawet defekt w bliznie...ale wiem, że z takim doktorem musi wszystko się udać. Innej opcji nie biorę pod uwagę :-)

A pracą niby się nie przejmuję, ale trochę będzie stresu jak pójdę ze zwolnieniem ciążowym...a dlatego, że pracuję tam dopiero od sierpnia...ale dokładnie tak jak napisałaś, są rzeczy ważne i ważniejsze. A Ktosiek z Mikołajem są najważniejsi.
Nie ukrywam, że na Mikołaja moja praca źle wpływa :-( także dobrze będzie jak będę w domu...

Maziajka ja tez bym nie dała rady bez zmywarki, mamy kuchnie mikro, ale 45 cm sie mieści. My nastawiamy codziennie. Nie ma problemu z brakiem naczyń

Karo dziękuje 11+6 wydaje mi sie ze w sam raz

Ewcia widzę, ze miałaś ciężkie doświadczenia wiec go tam praca

Łooo matko!!! 335 wiadomości!!
Dziewczyny przeczytałam wszystko, co ale wszystkim odpisać nie dam rady wczoraj usunęłam podczas czytania, że a dziś jeszcze w łóżku ogarniam zaległości..
U mnie weekend masakra, chyba stara już jestem, bo ta ciążę przechodzę jak na razie kiepsko... Ciągle jestem zmęczona, nastrój szaleje, no ogólnie źle się czuję... Beznadziejna sytuacja. W tym tyg muszę w pracy w końcu powiedzieć.. Żeby mieli czas na znalezienie odpowiedniej osoby... W planach miałam pracować do marca, ale nie wiem co z tego wyjdzie... Czasem mam ochotę cały dzień przelezec w łóżku... a jeszcze moje dziecię starsze tak daje popalić,że wczoraj pół wieczoru przeplakalam... Czasem mi normalnie ręce opadają...

Cześć Dziewczynki :-),

Kasiulka - trzymam kciuki za dzisiejsze badania [emoji110] [emoji110].
Ja idę na prenatalne na przełomie 13/14 tc (na dzień dzisiejszy mam 8t2d).

Karo - współczuję tej rozmowy ze znajomymi, bo ciężka będzie. Jedni płaczą, drudzy się cieszą - takie życie. Wierzę, że znajdziecie jakiś super delikatny sposób na przekazanie info.
Dzisiaj już mnie nie ruszyło (w sensie - zjadłabym) czytanie o kluskach, kapustce i miesiwie.

Maziajka - ja też obecnie jestem na mikro kuchni, ale to już tylko kwestia miesięcy - i pierwsze co zainstaluje w nowej kuchni, to duża zmywarka. Lubię zmywac ręcznie - bo czasami mnie to wycisza... Ale to tylko czasami ;-)

Lilith - ja najczęściej czytam książki, które mi psiapsiola podrzucam. Uwielbiam wszelkie romanse i erotyki (a co ;-)) - bo sie przy nich totalnie resetuje. Cenie sobie też książki fantasy, kryminały, thrillery. Przez ostatnie pół roku nie miałam jednak czasu na żadną lekturke.

Żonograja - mam to samo z moją Młodą. Darcie, kary - nic nie skutkuje.. Jej ulubione zwroty w obiegu to: "nie", "nie chce mi się" (gdy ma cokolwiek zrobić po sobie, odkurzyc, lub przygotowywać się do szkoły (ciężko zmobilizować ja do codziennego czytania po 15 minut), "nie wiem" (zapomnij, ze cokolwiek będzie szukała... Najlepiej jak Ty jej wszystko pod nos podstawisz), "dlaczego" (jak dostaje karę/szlaban na coś). Ręce mi opadają... Boję się co to będzie za jakiś czas... (mam nadzieję, że patologia się niw skończy :p ;-))

Co do dzisiejszego samopoczucia, to dopiero teraz zaczynam nabierać kolorów (z rana była tragedia.. Nie byłam w stanie zrobić śniadania do pracy i do szkoły - 4 razy pochodziłam do niego, przy porannej toalecie (z myciem i suszeniem włosów) o mało nie zemdlalam. Musiałam wrócić do łóżka i chwilę polezec. Wymioty oczywiście też mnie nie ominęły.
Gdyby nie to, że do środy muszę przygotować ofertę na nową inwestycje - to zrobiłabym sobie wolne.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja. Nie chciałabym jeszcze mówić o ciąży w firmie :-/. Ale jeżeli jutro nadal będę miała z rana taki kołowrotek, to chyba poinformuję szefa.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny w piątek idę na kolejną wizytę= mam nadzieję zobaczyć fasolkę i usłyszeć serduszko:)
Może to za wcześnie ale chciałabym jak najlepiej zadbać o ciało. Co Wy używacie lub używałyście podczas poprzednich ciąż? Możecie coś polecić? Jakie balsamy, kremy, oliwki, co sprawdziło się u Was najlepiej?

w4sqcsqvphmegaru.png

Ostatnia edycja:
Niestety dziewczyny ale jest pusty pecherzyk bez niczego. Doktor mówi że ze względu na te moje długie cykle może się jeszcze pojawić... ze czekamy. Następna beta jutro. Od @ to już 9t2d....

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry