Cześć Dziewczynki :-),
Kasiulka - trzymam kciuki za dzisiejsze badania [emoji110] [emoji110].
Ja idę na prenatalne na przełomie 13/14 tc (na dzień dzisiejszy mam 8t2d).
Karo - współczuję tej rozmowy ze znajomymi, bo ciężka będzie. Jedni płaczą, drudzy się cieszą - takie życie. Wierzę, że znajdziecie jakiś super delikatny sposób na przekazanie info.
Dzisiaj już mnie nie ruszyło (w sensie - zjadłabym) czytanie o kluskach, kapustce i miesiwie.
Maziajka - ja też obecnie jestem na mikro kuchni, ale to już tylko kwestia miesięcy - i pierwsze co zainstaluje w nowej kuchni, to duża zmywarka. Lubię zmywac ręcznie - bo czasami mnie to wycisza... Ale to tylko czasami ;-)
Lilith - ja najczęściej czytam książki, które mi psiapsiola podrzucam. Uwielbiam wszelkie romanse i erotyki (a co ;-)) - bo sie przy nich totalnie resetuje. Cenie sobie też książki fantasy, kryminały, thrillery. Przez ostatnie pół roku nie miałam jednak czasu na żadną lekturke.
Żonograja - mam to samo z moją Młodą. Darcie, kary - nic nie skutkuje.. Jej ulubione zwroty w obiegu to: "nie", "nie chce mi się" (gdy ma cokolwiek zrobić po sobie, odkurzyc, lub przygotowywać się do szkoły (ciężko zmobilizować ja do codziennego czytania po 15 minut), "nie wiem" (zapomnij, ze cokolwiek będzie szukała... Najlepiej jak Ty jej wszystko pod nos podstawisz), "dlaczego" (jak dostaje karę/szlaban na coś). Ręce mi opadają... Boję się co to będzie za jakiś czas... (mam nadzieję, że patologia się niw skończy
;-))
Co do dzisiejszego samopoczucia, to dopiero teraz zaczynam nabierać kolorów (z rana była tragedia.. Nie byłam w stanie zrobić śniadania do pracy i do szkoły - 4 razy pochodziłam do niego, przy porannej toalecie (z myciem i suszeniem włosów) o mało nie zemdlalam. Musiałam wrócić do łóżka i chwilę polezec. Wymioty oczywiście też mnie nie ominęły.
Gdyby nie to, że do środy muszę przygotować ofertę na nową inwestycje - to zrobiłabym sobie wolne.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja. Nie chciałabym jeszcze mówić o ciąży w firmie :-/. Ale jeżeli jutro nadal będę miała z rana taki kołowrotek, to chyba poinformuję szefa.
Napisane na E5823 w aplikacji
Forum BabyBoom