reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Misia nigdy nie miałam kleszcza.
Pumelova pójdę do lekarza z tym bo to za długo trwa.Jak po 6tyg od porodu miałam wizytę kontrolną to mówiłam o tym ale wtedy mi powiedzieli że to minie, żebym w dalszym ciągu brała witaminy.No ale pół roku to już sporo...też podejrzewam jakieś zapalenie.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella mąż był chory pierwszy więc już wyzdrowial jak się okazało że jest pepkowe to wczoraj już się czuł super :D
Oby nocka była lagodna!

Ola w dawno ale nie wiem kiedy. To nie ma znaczenia, jak robisz badania to oznaczają igm i igg, jeden oznacza chorobę przebyta niedawno a drugi dawno.
Jak się okazało potem, mamy też w rodzinie osobę która ma bolerioze, 10 lat temu się leczyla antybiotykiem i tam trzeba robić co jakiś czas kontrolę i wróciła jej niedawno i znów musiała brać antyb.
Kumpel miał igg 190 przy normie 22.

Aha to udanego wypadu!!

Emol powodzenia na studiach i gratuluje kilograma[emoji173]

Beatka moja Agatka za tydzień kończy 7 miesiąc i nie pelza:) my chodzimy do fizjo ale już prawie 2 tyg przerwy z powodu infekcji

Kasia831 no to idź idź bo się zajedziesz z takim.bolem:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

Kasia gratuluję przewrotu

Ola W Orzechowka to ostatnio mi się nawet w nocy snila jak intnsywnie myślałam że potrzebuje czegoś do rozluźnienia

Pumelova ja wczoraj też obniżyłam bo Natalka zaczęła wstawać w łóżeczku.

Emol trzymam kciuki &&& A widziałaś się z ojcem? Ja też nie jem późno ale to wynika raczej z tego że jemy obiadokolację razem o 18 jak mój mąż wraca z pracy.

Co do boreliozy to faktycznie nie ma czegoś takiego jak całkowite wyleczenie, można ja uśpić ale niestety za jakiś czas może się uaktywnić. Ja się strasznie kleszczy boję bo potrafię wejść na 5 min do lasu i wyjść z kleszczem. Kilka razy tak miałam jak byliśmy u znajomego na domku. Poszłam na szybki spacer,wracam ani z po 2 /3 kleszcze :/

Ja nie śpię od 6:30 . Cała reszta śpi A ja sufituje. :/ Aż dziwne że starsze córki śpią jeszcze, Bo przeważnie o 6 pobudka,może to zasługa nowego łóżka ;) Natalka spie na mnie ale czasem jak jest taka cisza to lubię jak na mnie leży. Żabka mała rozplaszczpna na moim brzuchu ;)

Dzisiaj chyba do smyka wykoczymy i muszę jakieś fajne dekoracyjne poduszki dla dziewczyn kupić . Aaaa i narzuty na łóżko piętrowe co by pościel mnie nie razila

Miłego dnia

Madzik ja tez jadłam obiadokolacje z mężem jak wracał z pracy... o 22. :)
Widziałam się z ojcem, chciał poważnie pogadać ale nawet nie potrafił, zabrał mi czas który chciałam przeznaczyć na naukę. Przy wychodzeniu z domu powiedział że on będzie dzwonić aby pogadać. Bo przez tel to łatwiej jak widac

Pewnie że łatwiej ;) może się bał Ciebie Bo Twoja siostra i brat normalnie z Nim rozmawiają i się widuja???

Nie no o 22 to by mnie dzieci z głodu zameczyly Mój na 6 do pracy jeździ (O 5 wychodzi) i o 18 wraca i w sumie ma tylko godzinę dla dziewczyn ( O 19 je kładziemy) w tym jemy obiadokolację i musimy wykąpać dzieci więc bardzoooo szybka akcja.

Madzik nie widujemy się z nim. On mieszka na pomorzu a my Warszawa. Raz na rok się widzimy. Czasami 2 jeśli w rodzinie jest jakiś ślub. Po prostu to duże dziecko. Nie potrafi gadać na poważne tematy. Wziął ślub i nas nie zaprosił (mi nawet nie powiedział przez tel, bo dowiedziałam się od brata) i dziwi się ze nie napisałam życzeń. Po co? Ale mi tego nie powiedział, powiedział to mojemu bratu ze chyba jestem obrazona. I wie że brat mi powie.

Emol urodziłam 30 lipca, za tydzień skończy pół roku, a jak czytam w necie kiedy dziecko pełza to można zawału dostać, bo my prawie nic nie robimy zgodnie z ich kalendarzem. Gdzieś wyczytałam, że dziecko w 5 miesiącu robi "pa pa", no bzdury jakieś, więc już nie czytam tego. Tylko się zastanawiam czy zapisać się do fizjo czy jeszcze mamy czas?

Emol, gratki za tego kilograma! Powodzenia! :o

Mój też nie siada, nie pełza. Jedynie podnosi się na wyprostowanych rękach, albo podnosi dupke, oczywiście na zmianę. Przekręca się z pleców na brzuch, a odwrotnie mu się nie chce.. Ma 6,5 miesiąca

Mój znajomy też miał borelioze, a raczej dalej ma bo to nie do wyleczenia. Najlepsze, że nawet nie wiedział że miał kleszcza, strasznie długo chodził po lekarzach i nie wiedzieli co mu jest.. a kleszcz go użarł w jajka. Także gdyby nie badania krwi i oględziny lekarzy to by w życiu tego śladu nie znalazł.

Aha, miłego wyjazdu!

Pumelova, Misia, zdrówka dla was :o

My też wyjechaliśmy na trochę. Mąż do pracy, a my się z nim zabraliśmy. Jest fajnie, siedzimy sobie na jakiejś wsi, w domku z kominkiem, mamy duży ogród. Jest pięknie, kupa śniegu, wreszcie odpoczywam od miasta :o mimo, że i tak się cały czas młodym zajmuję, to jakoś mi lżej i odpoczywam tu :o

beatka, ja też poszłam z moim do fizjoterapeuty, pokazała ćwiczenia itp, ale generalnie to mam wrażenie że każde dziecko idzie własnym rytmem. Ale jak cie taka wizyta uspokoi, to ja bym szła.. :o

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone zazdroszczę wyjazdu, też bym gdzieś pojechała chociaż na weekend. Ale mąż ciągle pracuje, bo się budujemy i kasa potrzebna. Może w wakacje chociaż nas morze.
Moja też się przekręca z brzuszka na plecy, tylko preferuje przez lewe ramię, więc jej zabawki układam z prawej żeby tamtą stronę ćwiczyła.
Podzwonie jutro do fizjo, może mi powiedzą, że to za wcześnie i że przesadzam :p

Do góry