reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A dziewczyny tak z ciekawosci na co bierzecie nospe? Ja w domu nawet nie mam..Chyba w zyciu zadnego opakowania nie kupilam...Wiem ze na bole brzucha jest nospa ,az tak Was teraz boli? czy bierzecie zapopbiegawczo przeciw skurczom?

Arow jedz lepiej sprawdzic niz sie zadreczac i caly dzien stresowac.

Sandra takie dolegliwosci to normalka pij duzo wody niegazowanej.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Czekam na lekarza. Pani pielegniarka dzwoniac po lekarza cyt" Pani z plamieniami w baaaaaardzo wczesnej ciazy. Co robimy?"
Moja gin prowadząca akurat ma dyżur w szpitalu ale zajęta jest i ma przyjść jakiś doktor..

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ja brałam paracetamol bo nospy nie miałam w domu bo ból brzucha i krzyża miałam taki ze aż mi się słabo robiło. ani leżeć ani siedzieć w żadnej pozycji nie było ulgi. na szczęście wczoraj już było lepiej (i niech tak zostanie) ;;)

u mnie z piciem wody ciężko w okresie jesienno zimowym ale za to pije dużo herbat :)

Maziajka ja brałam na początku bo tez mnie bardzo brzuch bolał a dla zarodka skurcze nie są dobre jednak. Teraz mam tylko lekkie kłucia i ciągnięcia i nie biorę nic tylko magnez zapobiegawczo.
Arrow trzymam kciuki zeby było ok, pewnie dupka przepiszą i każą sie oszczędzać

Dziewczyny czy macie lekarzy prawadzacych wybranych ze szpitali w których planujecie rodzic?

Arrow92 kciuki zaciśnięte :)

Mój lekarz pracuje w szpitalu w którym będę rodzić.
W pierwszej ciąży chodziłam do innego który nie pracuje w szpitalu.

p19u3e3k9ugosgbi.png

Czekam na lekarza. Pani pielegniarka dzwoniac po lekarza cyt" Pani z plamieniami w baaaaaardzo wczesnej ciazy. Co robimy?"
Moja gin prowadząca akurat ma dyżur w szpitalu ale zajęta jest i ma przyjść jakiś doktor..

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Arrow - trzymam kciuki [emoji110][emoji110]. Dobrze, ze pojechałas.
Maziajka ja brałam na początku bo tez mnie bardzo brzuch bolał a dla zarodka skurcze nie są dobre jednak. Teraz mam tylko lekkie kłucia i ciągnięcia i nie biorę nic tylko magnez zapobiegawczo.
Arrow trzymam kciuki zeby było ok, pewnie dupka przepiszą i każą sie oszczędzać

Dziewczyny czy macie lekarzy prawadzacych wybranych ze szpitali w których planujecie rodzic?
Maziajka - tak jak truskawka napisała, nospa i magnez działają przeciwskurczowo.

Ja mam wysoki próg bólu, więc rzadko biorę leki na bóle brzucha (z bólem głowy to już inna bajka). Ale czasami lepiej wziąść niż się męczyć - bo w przypadku ciąży lepiej nie czekać i reagować.

Truskawka - dobrze, ze wspomagasz się magnezem. Ja dodatkowo wcinam po 1-2 banany dziennie (potas).

Jeżeli chodzi o lekarza - gina, to ja chodzę prywatnie do ordynatorki oddziału szpitala, gdzie będę rodziła. Pomimo, że nie była obecna podczas porodu mojej córki (akurat wyjechała na 3 dni), to ja byłam bardzo zadowolona z opieki i przebiegu całego porodu (poród odebrała jej zastepczyni, a caly personel wiedział czyja jestem pacjentka).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Pani doktor pracuje w Katowicach a tam mi nie po drodze raczej bede w innym szpitalu ale ja mam i tak cc wiec zadna roznica:p

Arow daj znac szybko po badaniu!

010igov3fkey3mez.png

reklama
Morela i jak poranek??

AIM wyświetlacz zmienia to, że jak serca nje możesz wyłapać to widać tętno i to uspokaja. dla mnie wysokość ma też znaczenie bo balabym się, jakby za słabo biło.. dawaj znać jak przyjdzie! i miłego słuchania.

Aga jak Joannie pisalam, zazdroszczę. może to jest zależne jednak od 'punktu siedzenia'.

Samotnaja to normalne, że się denerwujesz. pamiętaj o swoim pozytywnym przeczuciu i tego się trzymaj w tym mocno stresujacym momencie.

Ewcia miałam scan w 8tc by zobaczyć czy serduszko pika u drugiego maluszka i niestety.. babka mówiła, że wygląda na to, że ten większy podjadl mniejszego, dzięki czemu wyrównał tez troszkę terminowke.. było nam przykro potwornie bo jednak widzialam go.. ale jestem przeszczesliwa, że został z nami ten pierwszy, musi być dobrze!!
Będziesz regularnie sobie betę sprawdzać??
Tego detektora uzywalam z Dexterkiem, od 8+2 wykrywal u mnie ale poogladalam jeszcze raz filmy jak to używać i juz dziewczyny w 7 + lapaly ładnie.

Karolina nie szukam. przykladasz w jedno miejsce, nad spojenie ale musisz przycisnąć bo on się może chować głęboko. i taka przycisnieta głowica w tym miejscy lekko pod kątem dajesz w prawo i w lewo.
Od 9tc nie dociskam, ładnie słyszę.

Karo to się działo u Was. przynajmniej udany dzień był i może jakiś dodatek?? zrób koniecznie te popitki bo apap nie pomoże. jak masz męczący katar to polecam Ci plukanke do zatok.

Truskawka z chlopami to gorzej niż z dziećmi! cierpliwości życzę.

Joanna był tu na forum nawet temat tego. niektóre dziewczyny mogly potwierdzić ale.. czasem lepiej nie ryzykować i wziąść nospe. ja jej brałam dużo. i tu przeważa korzyść przy bólach niż ryzyko.. może sproboj Buscopan, zobacz jak działa na Ciebie. U mnie ma ten plus, że nie muszę się nim tak zapychac w krytycznych momentach jak nospa.

Z cycami przerabane.. Nie masz wiele to desca, masz dużo to wow i jest jak mówicie..

Arrow który to tydzień?? może to plamienie bo masz kolejny termin @?? jak nie boli to tez nie ma co panikować. a to pojawia się kd tak czy np jak idziesz na grubsze sprawy do toalety??
Jakby było za mało próg to byś ciagle plamila dodatkowo bierzesz juz lutke. byłaś wcześniej na fktelu? nie masz torbieki czy krwiaka?

Doczytalam. te bole to rozciąganie, czytałam tez, ze jak macica delikatna to takie rozciąganie mize powodować plamienie. byleby nie żywa krew. no i czy to jednak nie czas kolejnej @??

Ewcia miło słyszeć, że masz teraz dobrego lekarza, to bardzo ważne!
Mega ciężki. Zdychamy na kanapie oboje. Mąż ma kaca a ja niewyspana. O 2 poszłam spać po 8 odcinku :)

Kasia jutro wizytujesz prenatalne badania - jak ten czas leci.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Ostatnia edycja:
Do góry