reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Arrow, to należy do ich obowiązku, aby sprawdzić jeżeli coś się dzieje....

Ja się cieszę, że wkoncu trafiłam na prawdziwego lekarza z powołania :-)
Toż to Anioł, a nie lekarz.

Arrow uważaj na siebie. Na IP zrobią Ci usg i bedą widzieć skąd plamienie, choć często przyczyna nieznana

Lilith ja tez staram sie liczyć tygodnie+dni. W szpitalu tez tak licza, a pełny tydzień uznają za ten skończony ;)

Ja tez cycata, ale jak chudłam leciał biust, co mnie ogromnie cieszyło teraz mam małe c i uważam ze są w sam raz

Morela i jak poranek??

AIM wyświetlacz zmienia to, że jak serca nje możesz wyłapać to widać tętno i to uspokaja. dla mnie wysokość ma też znaczenie bo balabym się, jakby za słabo biło.. dawaj znać jak przyjdzie! i miłego słuchania.

Aga jak Joannie pisalam, zazdroszczę. może to jest zależne jednak od 'punktu siedzenia'.

Samotnaja to normalne, że się denerwujesz. pamiętaj o swoim pozytywnym przeczuciu i tego się trzymaj w tym mocno stresujacym momencie.

Ewcia miałam scan w 8tc by zobaczyć czy serduszko pika u drugiego maluszka i niestety.. babka mówiła, że wygląda na to, że ten większy podjadl mniejszego, dzięki czemu wyrównał tez troszkę terminowke.. było nam przykro potwornie bo jednak widzialam go.. ale jestem przeszczesliwa, że został z nami ten pierwszy, musi być dobrze!!
Będziesz regularnie sobie betę sprawdzać??
Tego detektora uzywalam z Dexterkiem, od 8+2 wykrywal u mnie ale poogladalam jeszcze raz filmy jak to używać i juz dziewczyny w 7 + lapaly ładnie.

Karolina nie szukam. przykladasz w jedno miejsce, nad spojenie ale musisz przycisnąć bo on się może chować głęboko. i taka przycisnieta głowica w tym miejscy lekko pod kątem dajesz w prawo i w lewo.
Od 9tc nie dociskam, ładnie słyszę.

Karo to się działo u Was. przynajmniej udany dzień był i może jakiś dodatek?? zrób koniecznie te popitki bo apap nie pomoże. jak masz męczący katar to polecam Ci plukanke do zatok.

Truskawka z chlopami to gorzej niż z dziećmi! cierpliwości życzę.

Joanna był tu na forum nawet temat tego. niektóre dziewczyny mogly potwierdzić ale.. czasem lepiej nie ryzykować i wziąść nospe. ja jej brałam dużo. i tu przeważa korzyść przy bólach niż ryzyko.. może sproboj Buscopan, zobacz jak działa na Ciebie. U mnie ma ten plus, że nie muszę się nim tak zapychac w krytycznych momentach jak nospa.

Z cycami przerabane.. Nie masz wiele to desca, masz dużo to wow i jest jak mówicie..

Arrow który to tydzień?? może to plamienie bo masz kolejny termin @?? jak nie boli to tez nie ma co panikować. a to pojawia się kd tak czy np jak idziesz na grubsze sprawy do toalety??
Jakby było za mało próg to byś ciagle plamila dodatkowo bierzesz juz lutke. byłaś wcześniej na fktelu? nie masz torbieki czy krwiaka?

Doczytalam. te bole to rozciąganie, czytałam tez, ze jak macica delikatna to takie rozciąganie mize powodować plamienie. byleby nie żywa krew. no i czy to jednak nie czas kolejnej @??

Ewcia miło słyszeć, że masz teraz dobrego lekarza, to bardzo ważne!

Kasiulka i reszta dziewczyn dziękuję. widzę, że u każdej inaczej w sumie. dla siebie chyba będę mówić, który tydzień leci a w szpitalu i u lekarzy Przelicznik ichni.
Zauważyłam, że jak czyta się w apkach opisy to bardziej pasuje do lecącego tygodnia niż skonczonego.

Ciężko powiedzieć czy akurat wypadalaby kolejna @ bo zawsze miałam nieregularne cykle Ale jest to rzeczywiście zbliżony termin.
Nigdy nie miałam żadnego krwiaka, nadzerki ani nic podobnego. Byłam N fotelu przy pierwszej wizycie. :) te plamy to sluz brązowy, takie brązowe niteczki wielkości 1 do 2 mm. Za każdym razem jak idę siku to pojawia się N papierze.
Wg OM mam 9t1d.
Maz krzyczy na mnie ze niepotrzebnie sprzatalam...
Chyba pojadę teraz na IP. Może będę spokojniejsza...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith, przepraszam, nie wiedziałam :-(

Betę robiłam tylko dwa razy.
W 26 i w 28dc.
Nie ukrywam, że w piątek chciałam znów powtórzyć po usg, ale dałam na wstrzymanie. Doktorek mówił, że dopiero od 1500 widać, także czekam do jutrzejszego usg i oby pęcherzyk nie umiejscowil się na bliznie a w jakimś lepszym miejscu...

Z Mikołajem też tak było, że na początku jak byłam nic nie było widać i dawny lekarz podejrzewał nawet pozamaciczną, a po 3 dniach był już piękny pęcherzyk.

Z tego co zrozumiałam, to masz jednak 2 MHz?

Arrow, no niepotrzebnie się tyle wczoraj nameczylas...

reklama
Arrow jak możesz to jedz na IP. Dla spokoju ;;)

powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z was na poczatku miała niestrawność i zaparcia?
czego bym nie zjadła to boli mnie brzuch :(

Do góry