reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol z tego co wiem paracetamol ma w sobie jakiś uspokajacz, nie tylko środek przeciwbólowy ale moja też gryzie smoka od butli ostatnio...natomiast tak jak Judith pisze jak tylko smaruje dentinoxem to od razu spokojniejsza i łatwiej usypia także to chyba faktycznie zęby u mnie jak i u.ciebie.
Maziajka gdyby moja zjadła coś niezblendowanego to chyba musiałabym ją reanimować...wogóle będąc tutaj czuję ogromną presję dot. rozszerzania diety, każdy tylko radzi i robi grzeczne uwagi, że już dawno powinnam jej wszystko dawać.Nikt nie rozumie, że ja chcę to robić ale stopniowo a nie wszystko od razu.Jedynie moja mama o dziwo nie wywiera presji na mnie.
Monti patrzę na składy tych wszystkich kaszek i wszędzie sól i cukier...dlatego nie kupuję.
Pumelova udało się spotkać przed świętami:) okazało się że ja znam z widzenia bo chodziła do szkoły językowej, w której kiedyś uczyłam:)Ja pumelova podaję jedną rzecz przez 3 dni.
Młoda jak zostaje z babcią jak jadę na masaż jest marudna, ale jak tylko przychodzę to od razu szczęśliwa - to są spostrzeżenia mojej mamy:)
Napolka moja nie ulewa odkąd przestałam ją odbijać.Czasem jej się zdarzy ale baaardzo rzadko.
Pola na czym byliście?
Emilka uwielbia kaszke jaglano kukurydziana i gryczaną
Napolka ja powysyłam kartki.
My foto kalendarze damy na inną okazję,po roczku Emilki, żeby w każdym miesiącu było inne zdjęcie ukazujące jak się przez ten rok rozwijała.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
L też od jakiegoś czasu tak wściekle gryzie butle lub zabawkę i budzi się z wrzaskiem w nocy, podejrzewam zęby, ale do ich wyjścia jeszcze pewnie qpa czasu. Mam apap dla dzieci i dentinox.

My dziadkom dajemy jedynie zdjęcia wnuków.

My w czerwcu mamy 12 rocznicę chodzenia:-D

Byłam u ginki. Mam receptę na Marvelon. Czekam teraz tylko do @. Kupiłam też znowu parę pierdół do domu i byliśmy na chińczyku. Rodzice na reszcie zobaczyli jaki K jest ostatnio( mówiłam Im, że nie mam już do Niego cierpliwości), nie wiem co mu się dzieję, normalnie diabeł wcielony...

L ma dziś24 tyg i 8,2 kg wagi. Ojjj czuć to na rękach:blink:

Ostatnia edycja:
Hej

Pumelova a znam ta restaracje fajnie ze udalo sie Wam wyjsc.My ostatnio na randce bylismy w macu haha;D
Co do jedzenia my tez tak zaczynalismy ze jadla troche nawet plula jedzeniem juz zalamana bylam bo nic nie chciala w koncu zaczelam jej gotowac i zasmakowala w jedzeniu teraz zje i ugotowane i sloikowe.

Aga kurde ale z Jagody to aparatka;D haha odrazu babci kablowac.A prezent funkcjonalny a jak;D

Kasia wszystko przyjdzie z czasem Jagoda tez sie wszystkim krztusila a teraz je na prawde bardzo ladnie .Dzis wcisnela sobie za duzo brokula ale wiadomo dziecko musi sie nauczyc.

My tez dalej w gondoli jezdzimy .Ona w wozku od razu zasypia wiec luz jeszcze na pawne nie planuje przesiadki.A jezdzi w spiworku a pod spod misiowy kombinezon wiec sie jeszcze miesci;D
Otwieram jej taki "wywietrznik" ktory ma na budce i sobie patrzy na drzewka a po chwili odplywa.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia a dałoby rade wrzucić np tutaj jako załącznik? Ja nie mam dostępu a też z chęcią bym sobie popatrzyła :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Judith e-mail i hasło jest podane na pierwszej stronie w zamkniętym wątku. Jak jesteś to tam masz podane. A jak coś to podam ci na wiadomości prywatnej

Ja tylko na odchodne napiszę że paracetamol na noc nic nie dał.
Cóż, niektórym się trafia taki egzemplarz dziecka, mi taki się trafił, pewnie więcej mieć nie będziemy :p

Ola W, Iga sobie wczoraj urządziła imprezę i spać nie chcisla, bawiła się w lozeczku a ja juz dawno spalam w innym pokoju :D mężowi ją zostawilam bo juz nie miałam sily..

Iga ma chyba zatwardzenie bo robi(jak umie wycisnac) takie twarde kupy i widzę, że się męczy i w nocy chyba też ją brzuch bolal ehh...

Ja w sobotę pojade na giełdę kwiatową tam są różne takie pierdoly na urodziny, wesela i inne okazje to coś kupie dla babci i dziadka. Zawalilam bo zdjęcia Igi dalam bez okazji :p

Iga wczoraj przeszła samą siebie płakała całe popołudnie, chciała tylko na rękach być a i to jej po chwili nie pasowało ...
Aim moje to Na pewno jedno i ostatnie dziecko..

reklama
Dzień dobry dziewczyny. Z jedzonkiem u nas ciężko idzie dopiero marchew, ziemniak, dynia z owocków jabłko, śliwka i te bio z tubki mango i gruszka, świeże to banan, jabłko, mandarynka, ananas i arbuz ale to na skosztowanie. Maja zjada na raz po 2-3 łyżeczki, na zasadzie wypluwania i wkładania do buziala 20 razy . W ogóle się zdziwiłam bo za ostatni miesiąc przybrała mi 200 g. Waży teraz 6900.albo coś im waga źle pokazała, normalnie nie chce mi się wierzyć, jak ona tak dużo przybierała, ale jest na 25centylu, to spoko.
Wczoraj zaczęła się szarpać za uszka i drapać po głowie. Nosek ma podrapany jak lump, a ma krótkie pazurki, bardziej się nie da obciąć.
Co do podłogi, to nic specjalnie nie ćwiczymy. Leżymy na pleckach i w koło różne zabawki które jej pokazuję, dzięki temu chętniej odwraca się na boczki, jak widzę że jest znudzona, to kładę na brzusio i przed nią coś grającego i świecącego. tak żeby mogła łapką dosięgnąć. Jak się znudzi, to na plecy i zawieszam coś nad nią na wyciągnięcie łapki. I tak wszędzie mamy porozkładane maty i różne zabawki.

Pumelova fajnie że randka udana. Kojec rozłożony?

Karuzela zdrówka dla was. Faktycznie coś te choróbska przy was krążą.
Maja mnie przygryza dziąsłami jak za długo musi ciągnąć i jej nie leci.

Ewella Majka nie przepada za dzieciowymi papkami bez smaku, jak jej dałam skosztować zupę z naszego obiadu to aż mlackała. Flipsem się bawi i cała buzia oklejona, łącznie z włoskami.:-D Też chciałam Majkę do teściowej podrzucać na chwilę, ale ona tam tak strasznie płacze, że mi jej żal.

Pola mała też mnie uderzała i drapała jak była zła. Dwa razy ją klepnęłam w łapkę i głośno powiedziałam, " nie wolno, to boli" i teraz się zamierza łapką, ale nie uderza tylko podkłada mi do całowania. I tak się nauczyła że jak ją przewijam, to też stopy mi daje do całowania i się cieszy.
Gratuluję udanej randki.

Misia wyjście udane?

Kylesa w zeszłym roku jak postanowił miesiąc styczeń bez alko, to do 10 lutego ani kropli. Oby tak mu zostało.
Maja ma odruch wymiotny z każdego jedzonka, a nie jest wcześniakiem.

Aga zdrówka dl Was kochana.
Nie mogę:-D jak sobie wyobraziłam to "coś" to od razu humor mi się poprawił. A mina teściowej po tel.musiała być bezcenna:-D

Emol przeczytałam że macie 28(dwudziestą ósmą)rocznicę :D

Katja cieszę się że u was jakieś postępy. Też myślę o spacerówce, bo w gondoli już ciasno. Jak będzie mróz to ze śpiworem tylko do spacerówki wejdzie.

Napolka daj znać co u fizjo. Maja też narazie tylko na lewą stronę się odwraca i spać też woli na lewej. Nawet jak ja się położę z jej prawej, to ona się napije i odwraca na lewą.
Myślę o podusiach dla babci i dziadka.

Kasia na mnie też teściowa naciska z jedzeniem, ale ja robię po swojemu.
Dobry pomysł z tym kalendarzen z całego roku.
Trochę mnie załamałaś że z rozumu jest papka do końca karmienia...zwłaszcza że młodego karmiłam 3,5 roku.

Aim podziwiam za żłobek. Ja pracowałam w żłobku prywatnym i państwowym(staż) i wiem że jest fajnie, a i tak mam opory, ale wiadomo jak trzeba, to nie ma o czym mówić. U nas pedicetamol na noc też nic nie pomógł.

Ola W jak noc u was minęła?

Najlepszego dla 6cio miesięczniaków❤

Chłopaki na 8.00 pojechali. My się dokarmiamy i przytulamy. Maja zasnęła ja się zbieram. Pomopuję, bo zaraz siostra przyjeżdża, wybieramy się na sklepy .

Do góry