reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Cześć Laski [emoji3]

Podczytywalam Was wczoraj, ale jakoś tak weny mi było brak. Poza tym mój M był w domu (nie pojechał po pracy działać na drugim domku), więc sobie wspólnie w Trójkę dzialalismy.

Morela - ja też na ogół jestem bardzo śpiąca, ale jak przetrzymam mój "próg senny" o 18-19, to zasypiam dopiero po 22:00.
Co sie robi na zwolnieniu? [emoji3]. We wczesnej ciąży dostawałam tylko 2 tygodniowki, ale służyły mi na odespanie i zwalczenie mdłości (tego zwalczyć się nie dało, ale chociaż bez stresu chodziłam do własnego kibelka, a nie tego biurowego). Później na dłuższe L4 poszłam na 2,5 miesiąca przed porodem. Dbalam o siebie, siedziałam na BB, latalam na shopping dla Malutkiej, ugotowalam obiadek... i tak zawsze czegoś nie zrobiłam [emoji19]. Ok.2 miesiące przed porodem włączył mi sie power syndrom "gniazda", i zaczęło totalne szaleństwo zakupowe i szykowanie miejsca dla dzidzi. Także Ty teraz wypoczywaj, czytaj, oglądaj tv i ciesz się chwilą ciszy, gdy reszta domowników jest poza domem, a Ty masz czas tylko dla siebie [emoji3]

Joanna - no to witaj w klubie. Ja mam cyce 85 d/e. Mieszcze się we wszystkie biustonosze, ale mam efekt wypełnienia. W dzień jedynie po naciśnięciu bolą, a tak przypominam sobie o nich dopiero wieczorem po ściągnięciu stanika tj.odczuwam ich ciężar i ciągniecie.

I ja bym z chęcią z połowy rozmiaru zrezygnowała - jeżdżąc po budowach, zawsze znajdzie się jakiś burak, dla którego nie jest ważne co mam w głowie i kogo reprezentuje, tylko będzie mi się chamsko wlepial w biust. Zresztą na budowach to i "przód" i "tył" zawsze jest pod ostrzałem. Panowie są też bardzo "rycerscy" puszczając mnie 1 po drabinach czy rusztowaniach (na szczęście na te wchodzę tylko kiedy naprawdę muszę) [emoji19].

Karo - zdrówka! Lilith podała Ci jeden przepis, ja przypomnę o drugim (ciepłe mleko +masło + miód + czosnek)

Dorotko - ja tez bym wszystko najchętniej z pozycji leżącej robiła [emoji6].

Sandra - Dziewczyny odpisały Ci na temat wizyty (że szybko), bólu podbrzusza, nospy (ja dodam do listy dozwolonych leków jeszcze apap), więc ja powtarzać nie będę [emoji6]. Witaj w naszym gronie [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam sie porannie :-) u mnie jakos leci, nastroj jako taki. Nerwowa jestem i latwo wybucham. Poza tym to bola mnie piersi, ciagnie podbrzusze i popoludniami jest mi niedobrze. Senna jestem ale zasnaac nie moge do jakiejs 1-2 h. W srode ide do lekarza. Denerwuje sie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam,

Lilith, bliźniaki? Wow!!! Gratuluję podwójnie :D ale fajnie :-)
Znalazłam wczoraj z 3 MHz :-D także czekam ze dwa tygodnie i zamawiam.
Oby jutro już był pęcherzyk...
Tydzień temu robiłam hcg i pierwsze było 51, następne po 48h 196.

Karo, możesz kupić sobie jeszcze sok z żurawiny taki 100%
Pomaga nie tylko na pęcherz :-)

Ostatnia edycja:
Ja patrzyłam swoim detektorem 3MHz i wydaje mi się że albo jeszcze za wcześnie na detektor, albo nie potrafię znaleźć. myślałam że to co słyszę to bicie serduszka a to podobno są jakieś przepływy. w którym miejscu szukacie?

Witam sie porannie
Wczoraj w pracy Przez Black Friday bo byl u nas przedluzony i bylo 20% na wszystko wiec ludzie zwariowali. Zrobilismy tyle utargu ze wlosy deba stawaja.po pracy mielismy impreze swiateczna.bardzo fajnie bylo i pyszne jedzonko i potanczylismy no i wyszlo w pracy wczoraj wielkie Babyboom bo dwie dziewczyny powiedzialy Wczoraj ze sa w 13 tyg.jak jeszcze przed swietami ja powiem to szefowa czerwonej goraczki dostanie.wrocilam Jakob o 1 Do domu bo mnie ten Katar okropnie meczyl.akurat sie obudzilam i znowu okropny bol glowy. Wczoraj po apapie troche przeszlo ale niechce tak czesto brac. Sproboje dzisiaj waszych rad moze pomoze

Dziekuje dziewczyny Do pracy musze w srode dopiero wiec oby bylo juz lepiej

Lilith u nas tutaj np ja mam dzisiaj 9t0d i liczy sie 10 tydzien.tak liczy moj lekarz i Polozna.
f2w3flw15r2h1ssa.png

Hej dziewczyny
Ja mam w domu chłopa na wykończeniu - gardło go boli haha, najgorsze ze mnie tez chyba zaraził :/

Sandra mam to samo -chce mi sie spać a kręcę sie w nocy po łożku i nie mogę zasnąć ehh

Morela my za tydzień idziemy na imprezkę i pytam sie męża o której wrócimy a on ze pewnie do 1 w nocy to potrwa, a ja ze napewno tak długo nie wytrzymam, tym bardziej ze jadę autem i muszę godzinę drogi wracać przez wioski :/ w ogóle nie mam ochoty na wyjścia, najlepiej mi sie siedzi w domu przed kominkiem i pod kocem :)

Dzięki wielkie. tyle ciąż juz za mną a dalej człowiek się uczy. w uk nigdy nie liczą tego co leci ani tego skonczonego, zawsze dokładnie tydzisn + dzień.
Wedle terminu z karty za dwa dni zacznę 11 tc a wogole tego nie czuje w taki sposób..

Joanna oo dzięki wielkie!! pamiętam moje mega cyce po porodzie bardzo mi się to podoba.. może dlatego, że mam normalnie takje marne naleśniki.. i krzywe do tego. Teraz jak znacznie urosły to mam wrażenie, że różnice widać jeszcze bardziej :/

Patimyszka po porodzie od mleka są jeszcze większe a tak to nie ma reguły. czasem w ciazy mogą zrobić się początkowo tylko pełne mocno i tak zkstana.

Buscopan ponoć ma mniejsze dzialanje na płód. nie wierzę w dzieci ponospowe bo w każdej ciazy zarlam nospe garściami i ani jedno nie miało obnizonego napięcia mięśniowego. jednak gdzieś sis naczytalam w poprzedniej ciazy, że to ma mniejszy wpływ plus.. przede wszystkim na mnie działa dużo dużo lepiej. jedna tabletka to jak dwie nospy. i szybciej działanie odczuwam.

Właśnie ostatnio czytałam jakiś artykuł dotyczący nospy i "dzieci ponospowych" i zaczęłam się trochę wahać. Ale skoro buscopan jest lepszy, to przerzucę się na niego w razie czego.

Cześć Laski [emoji3]

Joanna - no to witaj w klubie. Ja mam cyce 85 d/e. Mieszcze się we wszystkie biustonosze, ale mam efekt wypełnienia. W dzień jedynie po naciśnięciu bolą, a tak przypominam sobie o nich dopiero wieczorem po ściągnięciu stanika tj.odczuwam ich ciężar i ciągniecie.

I ja bym z chęcią z połowy rozmiaru zrezygnowała - jeżdżąc po budowach, zawsze znajdzie się jakiś burak, dla którego nie jest ważne co mam w głowie i kogo reprezentuje, tylko będzie mi się chamsko wlepial w biust. Zresztą na budowach to i "przód" i "tył" zawsze jest pod ostrzałem. Panowie są też bardzo "rycerscy" puszczając mnie 1 po drabinach czy rusztowaniach (na szczęście na te wchodzę tylko kiedy naprawdę muszę) [emoji19].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Nienawidzę jak faceci patrzą na mnie przez pryzmat biustu i nie cierpię tych wszystkich niby śmiesznych żarcików na ten temat.
Wkurza mnie to, bo ja to nie tylko cycki, ale tego żaden facet nie jest w stanie pojąć.

Aga i oni pewnie sądzą, że Ty wcale nie wiesz o co im chodzi hehe.

hej kobietki ;)
10h snu ale co to za sen jak czlowiek budzi się przy każdej zmianie pozycji...
Mój mąż też niewyspany przez to moje kręcenie . ..

powiem Wam że ja mam 75E i nie czuje żeby mi się powiększył. na pewno jest twardy i boli przy dotyku mocniejszym. Rano prawie wcale ale po całym dniu jest tragedia . ..

reklama
Dziewczyny.. znowu brązowe plamy. Tym razem nie luteina a śluz... nic mnie nie boli, na dole tylko się kotluje jak zwykle, mam nadzieję ze to nic złego. Do wtorku nie wstaje z łóżka i z wiekszam dawke luteiny... troszkę się boję. Ale jestem dziwnie spokojna... [emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry