reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Jasne Emol, każdy szuka opcji, ktora mu najbardziej pasuje [emoji1]
A jeśli chodzi o zęby to u nas też dziąsła nie były ani opuchnięte ani zaczerwienione. Ja po prostu spróbowałam podać lek i jak zobaczyłam, że mała od razu w zasadzie sie uspokoila to wiedziałam, że to jednak zęby. Może spróbuj raz, szkoda żeby się męczył niepotrzebnie.

Emol też się zaczynam zastanawiać nad sobą w zderzeniu z Olą i jej maluchem

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja gluten zamierzam dopiero jak skończy te pół roku, najpierw chcę jej te warzywa i owoce powprowadzać.Ale ze względu na to że w uk kaszek nie uświadcze to zrobiłam sobie już zapas tutaj:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Emol, u mnie to skokowo z tym jedzeniem. Czasem Kuba zjada wiecje ml niz jest dobowo zalecane, a czasem malutko. Wiec mzoe to cos takiego?

Monti przestańcie! Napisałam wyżej o co chodzi!
Dzis czytałam tez ze barszo duzo maluchow zostaje na jakimś etapie długo i kolejny pomija. Czyli np nie zaczyna raczkować. I jest to bardzo ok o ile nie jest wymuszane przez rodzicow-wiadomo.
Mam wrazenie, ze fizjo kazd mi niektóre jego zapędy hamować. Ale zobavzymy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola chill [emoji6] jesteś bardzo fajną mamą bardzo fajnego bobasa [emoji4]

A z gryzaków u nas króluje żyrafka (jest droga ale naprawdę jest ulubiona) butelki plastikowe (mała gryzie nakrętki) i g shock może mało wychowawcze ale dziecku pomaga.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ta żyrafa żyrafa w sensie normalna? ;) czy ta podkręcana?
Wlasnie myslalam o tej żyrafie Tylk boje sie, ze wydam kupę kasy a on to oleje :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova - ja akurat nie jestem za tym, żeby niemowlęta były blisko urządzeń, które wytwarzają pole elektromagnetyczne, dlatego w komórce zawsze przy małym włączam tryb samolotowy.
Ale ostateczną decyzją należy do rodzica :)

Aim- super, że wróciłaś. 6 miesięcy to bardzo ładny wynik kp, wiem co czujesz bo sama miałam początkowo problem z karmieniem i wiem ile to wysiłku wymaga. Także nie masz sobie nic do zarzucenia.

Madzik87- trochę więcej wiary w męża. Na pewno da radę! Miłego wypadu na koktajl! Szalej dziewczyno szalej!

reklama
Hej ja tez po malej przerwie ale szal swiatecsno urodzinowy u nas.

Pumelova ja daje zwyjkle flipsy ale moja bez alergii spokojnie mozesz juz jej dac te z hippa oni pisza ze po 7 miesiacu ale nie dlatego ze jest tam cos czego nie moze dziecko zjesc a dlatego ze nie wszystkie dzieci wczesniej sa gotowe na takie jedzenie ale sprobowac nie zaszkodzi.
Moja juz i flipsa z reki jadla i banana chleb a ostatnio takie chrupki jej kupilam i tez szal
1515237663-c831f1a81d40b2fb-aaaaaa.png

Aniek wiesz co z tego co ja czytalam to ok 5-6 miesiaca dziecko na prawde juz nie potrzebuje tego nocnego wiem ze rozne sa info .Ja zaryzykowalam i przestawilam mloda bo w nocy tez chciala jesc co 1-2h a ja krecka dostawalam i w bezsennosc sie wladowalam...w dzien zas jesc nie chciala.
Choc Jagoda wczesnie chodzi spac bo juz o 18 slodko spi a na pierwsze jedzeniw wstaje o 2 a ostatnio nawet o 3.30 wczesniej co 1-2h byla pobudka...w dzien moja maruda spi bardzo malo dzrzemki ok 20 min.

Ola ja dawalam kaszke manna nic sie nie dzialo teraz juz je na kolacje codzien miseczke kaszki z owocami ale ona starsza 6.5mies.
Gratuluje Kubusiowi niezly z niego strongman;-)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry