reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jasne Emol, każdy szuka opcji, ktora mu najbardziej pasuje [emoji1]
A jeśli chodzi o zęby to u nas też dziąsła nie były ani opuchnięte ani zaczerwienione. Ja po prostu spróbowałam podać lek i jak zobaczyłam, że mała od razu w zasadzie sie uspokoila to wiedziałam, że to jednak zęby. Może spróbuj raz, szkoda żeby się męczył niepotrzebnie.

Emol też się zaczynam zastanawiać nad sobą w zderzeniu z Olą i jej maluchem

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja gluten zamierzam dopiero jak skończy te pół roku, najpierw chcę jej te warzywa i owoce powprowadzać.Ale ze względu na to że w uk kaszek nie uświadcze to zrobiłam sobie już zapas tutaj:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Emol, u mnie to skokowo z tym jedzeniem. Czasem Kuba zjada wiecje ml niz jest dobowo zalecane, a czasem malutko. Wiec mzoe to cos takiego?

Monti przestańcie! Napisałam wyżej o co chodzi!
Dzis czytałam tez ze barszo duzo maluchow zostaje na jakimś etapie długo i kolejny pomija. Czyli np nie zaczyna raczkować. I jest to bardzo ok o ile nie jest wymuszane przez rodzicow-wiadomo.
Mam wrazenie, ze fizjo kazd mi niektóre jego zapędy hamować. Ale zobavzymy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola chill [emoji6] jesteś bardzo fajną mamą bardzo fajnego bobasa [emoji4]

A z gryzaków u nas króluje żyrafka (jest droga ale naprawdę jest ulubiona) butelki plastikowe (mała gryzie nakrętki) i g shock może mało wychowawcze ale dziecku pomaga.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ta żyrafa żyrafa w sensie normalna? ;) czy ta podkręcana?
Wlasnie myslalam o tej żyrafie Tylk boje sie, ze wydam kupę kasy a on to oleje :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova - ja akurat nie jestem za tym, żeby niemowlęta były blisko urządzeń, które wytwarzają pole elektromagnetyczne, dlatego w komórce zawsze przy małym włączam tryb samolotowy.
Ale ostateczną decyzją należy do rodzica :)

Aim- super, że wróciłaś. 6 miesięcy to bardzo ładny wynik kp, wiem co czujesz bo sama miałam początkowo problem z karmieniem i wiem ile to wysiłku wymaga. Także nie masz sobie nic do zarzucenia.

Madzik87- trochę więcej wiary w męża. Na pewno da radę! Miłego wypadu na koktajl! Szalej dziewczyno szalej!

reklama
Hej ja tez po malej przerwie ale szal swiatecsno urodzinowy u nas.

Pumelova ja daje zwyjkle flipsy ale moja bez alergii spokojnie mozesz juz jej dac te z hippa oni pisza ze po 7 miesiacu ale nie dlatego ze jest tam cos czego nie moze dziecko zjesc a dlatego ze nie wszystkie dzieci wczesniej sa gotowe na takie jedzenie ale sprobowac nie zaszkodzi.
Moja juz i flipsa z reki jadla i banana chleb a ostatnio takie chrupki jej kupilam i tez szal
1515237663-c831f1a81d40b2fb-aaaaaa.png

Aniek wiesz co z tego co ja czytalam to ok 5-6 miesiaca dziecko na prawde juz nie potrzebuje tego nocnego wiem ze rozne sa info .Ja zaryzykowalam i przestawilam mloda bo w nocy tez chciala jesc co 1-2h a ja krecka dostawalam i w bezsennosc sie wladowalam...w dzien zas jesc nie chciala.
Choc Jagoda wczesnie chodzi spac bo juz o 18 slodko spi a na pierwsze jedzeniw wstaje o 2 a ostatnio nawet o 3.30 wczesniej co 1-2h byla pobudka...w dzien moja maruda spi bardzo malo dzrzemki ok 20 min.

Ola ja dawalam kaszke manna nic sie nie dzialo teraz juz je na kolacje codzien miseczke kaszki z owocami ale ona starsza 6.5mies.
Gratuluje Kubusiowi niezly z niego strongman;-)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry