reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja chyba starszego syna posle wczesniej do szky jako 6 latka. U nas jest tak ze on nudzil sie w swojej grupie wiekowej, sam o tym mowil. Poszed rok wyzej i swietnie sobie radzi :) sam chce isc jak go pytam. U mnie to jest wybor albo mu dam wyzwania albo bedzie sie nudzil i rozrabial. Taki typ ;)

Ola w moj tez sie usmiecha ale w gos nie smieje sie czesto :)

Czytam Was ale odpisywac ... Maly mi nie chce jesc :( w dzien laskawie cycek co 4h, lyzeczka nie chce nic a cos juz podjadal w ogole buzi nie otwiera. Zdrowy jest... Moze tez zęby ale dziasla nie wygladaja ...

reklama
Kasia ja zaczęłam szczepić w 3 miesiącu. I rozdzieliłam 6w1 i pneumo. Wiec 6w1 mam za soba dwie dawki (robiłam max odstep), a pneumo pierwsza dawka przede mna

Moj Kuba uwielbia Despacito.... [emoji23][emoji23][emoji23]

Dzis oficjalnie dał do zrozumienia, ze pora opuścić łóżeczko piętro nizejzzz tylko jak ja go bede podnosic?! A co gorsza- odkładać jak mi zadnie na rękach?! [emoji24][emoji24][emoji24]
1515181137-6bb7a9a6595d0912-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W my w tamtym tygodniu obnizalismy lozeczka w sypialni jest na środkowej pozycji i dobrze mi się schyla a u igi w pokoju jest na dole juz, to ciężko jest tak podnosić parę razy..

Liluli pokazano nam różnicę np w wysokości zagłówka (ten uniwersalny jest zazwyczaj dużo niższy) u nas ma to bardzo duże znaczenie bo jesteśmy wysocy. Poza tym argumenty, że jeśli coś jest uniwersalne to jednak ma niższą jakość, bo żaden producent nie jest firmą charytatywną.
Poza tym te foteliki przodem tyłem są produkowane chyba tylko w tym mniejszym przedziale, a tu już mają znaczenie względy bezpieczeństwa dziecka. Coraz więcej mówi się o tym, że dobrze wozić dziecko tyłem do kierunku jazdy do około 4 roku życia, do czasu az dysproporcja między głową i resztą ciała zaczyna się zacierać.

U nas też tv w ciagu dnia jest włączone, mała czasami ogląda. Wszyscy znajomi mówią, ze przy pierwszym dziecku pilnowali tego a drugie już rosło przy tv i nie miało to wpływu na rozwój.
Nasza to czasem nawet jak mocno marudzi ma włączone Minimini [emoji4] i działa [emoji1]

Dodatkowo uwielbiamy śpiewanki na yt

Ola widzę, że Ty nadal doszukujesz się nieprawidłowości u swojego synka... odpuść sobie i jemu, ciesz się swoim idealnym bobasem [emoji1]

Emol a dajesz coś na ząbki żeby złagodzić ból?

Ola jak on pięknie sie podnosi [emoji7] teraz to już musisz mu dac spokój. Masz turbo sprawnego syna [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w super :) tez mi sie wydaje, przepraszam ze to powiem ze doszukujesz sie nie prawidlowosci. Badz czujna, sprawdaj jak co cie nie pokoi ale odpusc sobie troche. Masz zdrowego, cudownego syna :) wiem ze wiele przeszlas i w ciazy i w czasie porodu ale chyba juz czas postarac sie nie myslec o tym i cieszyc sie macierzynstwem tu i teraz :) maly jest cudny :) on juz skonczyl pol roku ? A ktore pleumo bierzesz, refundowane ?

Ola ale masz sprawnego synka:) moja to nawet na brzuszek się jeszcze nie przekreca!! Chrzestna mojego brata była tak przewrażliwiona na punkcie swojego syna, widziała w nim wszystkie choroby świata, których nie było...niemniej jednak to przewrażliwienie wpłynęło na jego życie bo teraz jest hipochondrykiem i w swojej głowie ma te wszystkie choroby, które wmawiała mu matka.Także Ola...easy...:*

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Monti ja wiem, ale to silniejsze ode mbie. Nie wiem chyba poród i problem z napięciem na mnie tak podziałały. Bo to były rzeczy, których bałam sie najbardziej: cc i wzmożone napięcie.

Sprawny jest, to fakt. I straaaaadznie silny. Ale to mnie az przeraza ;) bo to naprawde niesamowicie boli jak ściśnie. I nas dorosłych to pol biedy, ale jak w żłobku tak zrobi innemu dziecku, to wspolczuje [emoji23]

Abed No masz racje. Zreszta tak jak Monti.
8.01 koczy pol roku. Wlasnie nie wiem ktore wziac. Tzn bardziej chodziłoby mi o skład niz przed czym chronią. Bo jakos ta szczepionka w ogole do mnie nie przemawia tak jak i rotawirusy.

Kasia nie no ja mu nic wmawiać nie bede :D a u pediatry dzis byłam tak naprawde po poradę żywieniowa :) odnośnie glutenu i mleka nastepnego. No i mam do niej zaufanie, wiec wolałam, zeby ona mi gi zbadała jeszcze przed badaniem na wizycie szczepiennej.

Cieszę sie, ze Kuba tak sie porusza i podnosi. Jest na maksa zdeterminowany, zeby zacza sie samodzielnie poruszać. Ale w kwestii łóżeczka to tak jak Ewella napisała... ciezko :D mam na mysli swój kręgosłup :D wiec co do tego mam mieszane uczucia [emoji23]
Jedyne co to musze pogadac z fizjo jak zrobic, zeby troche mu poprawiać te ruchy nie zniechęcając go. Bo on chce wszystko szybko i robi to bardzo niedbale. I np teraz tak szybko chce sie poruszać, ze nóżki zaczynaja mu sie układać jak żabie w literkę W. A to mi sie bardzo nie podoba. Ale na razie w samym ruchu mu nic nie poprawiam.

Ale za to poprzestawiało mu sie ze snem. Zasypiał o 21-21:30 i było ok. A od 2 dni impreza i chęć zabawy do 22:30 ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha piękny nabytek :D

Aga k_m może modelki jakieś z nich wyrosną :D

Madzik a u Ciebie będzie akrobatka :D Patrzę na wygibasy Twojej córci, to widzę jak daleko jesteśmy w lesie. A co do wysłania wcześniej do szkoły, uczyłam pierwszaki i niektórych szkoda, bo w ogóle nie były emocjonalnie gotowe na szkołę. Może niech nacieszy się jeszcze przedszkolną beztroską. Ciężka decyzja, ale to Ty znasz swoje dziecko najlepiej.

Ola Moja też nie się nie śmieje bez powodu, trzeba się nagimnastykować. Nie chcę szukać w tym jakiegoś problemu. Dziwiło mnie trochę, bo my jesteśmy raczej z osób często się śmiejących, ale może ona będzie poważniejsza albo jeszcze jej się to odmieni.

My mamy szczepienie 11.01.

Monti ja nie mogłam Artura z tyłu wozić tyłem do kierunku bo on nic nie widzil i mi płakał i się denerwowal. Więc jeździ z przodu i mamy wyłączone poduszki, ale isofix mamy tylko z tyłu i Nie chcę jeździć z placzacym dzieckiem bo on nic nie widzi i siedzi z tyłu. Tak to będzie widział co przed nim. Taki typ. W planach mieliśmy wziąć mniejszy przedział wiekowy ale jak na atestach jeden i drugi tyle samo dostał punktow to wzięliśmy ten.
Ząbków nie widać, spuchniete dziąsła nie są więc wolę w ciemno nie dawać. Ale tak gryzie wszystko, dzisiaj w udo mi się wgryzl :/

Ola w też tak myślę jak abed że kto jak kto ale ty masz najszybciej rozwijającego się synka i pisząc czy z nim ok bo czegoś nie robi mam wrażenie jakby mój syn byłby uważany za niedorozwinietego :/ takie mam odczucia i zaczynam myśleć " czy nie zaniedbuje moje dziecko bo ty widzisz to czy tamto" a ja nie zwracam uwagi

Dziewczyny mam problem. Przeslismy na mleko 2. W ciągu dnia zjada 180-210 ml butli ale na nocne karmienie on nie chce jeść. Wczoraj zjadł 1/3 butelki a dzisiaj nie wiem czy zjadł 30 ml -.- dzisiaj ubudzil się o 6 rano z głodu. Boję się o której dzisiaj wstanie.

reklama
Dziewczyny ja znów na chwilkę. Jutro postaram się coś doczytać i odpisać.
W środę byłam z Majką u pediatry poradzić się co do tego zaburzonego snu i co sądzi o wizycie u fizjoterapeuty.
Sprawy mają się następująco. Z fizjo nie ma co szaleć bo dziecko się prawidłwo rozwija. Przez 4 tyg mam z małą każdą możliwą chwilę spędzać na podłodze. Maja jest silna, ale dużo rzeczy musi wyćwiczyć. I to koniecznie na podłodze. Tak że tak...
Co do spania jestem zdezorientowana i chyba zniesmaczona?
Cały czas pediatra mówiła jakie te nocne karmienie jest dobre i żeby nie dopajać przy kp. Wczoraj mi powiedziała że Maja jest w nocy najwidoczniej przekarmiona i dlatego nie śpi spokojnie. Tylko że ona od początku dostaje na żądanie i jakoś spała. Po za tym mam zamiast piersi w nocy dawać wodę, a najlepiej źeby tata do niej wstawał, żeby nie czuła mnie to nie będzie chciała jeść :szok::crazy::oo::o czujecie to??? Jak ja niby miałabym to zrobić???
A tak w ogóle to powinnam ją rano wcześniej wybudzać i nie pozwalać w dzień spać .... Że co???? Ona ma 6mcy, a nie 6 lat!

Czy tylko mnie się wydaje że ta pani ma słabą wiedzę?

Do góry