reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej,
Nie nadrobie Was ale mam nadzieję że u Was wszystko dobrze : ) Ja przez te 2 dni co mnie nie było miałam kilka spraw do załatwienia A w dodatku gości i nie miałam JAK Was czytać.

Jestem mega śpiąca i w ogóle mąż mnie wkurza. Czasem myślę sobie że samej byłoby mi lepiej ;/ Lena i Laura od wczoraj w przedszkolu i dzisiaj oczywiście już starsza też zaczęła kaszleć masakraaaa
Do Mam które mają starsze dzieci...posylala któraś wcześniej dziecko do szkoły? Moja we wrześniu będzie miała 6,5 I i się zastanawiam bo Panie twierdzą że jest mądra i ambitna ale emocjonalnie trochę się zastanawiam...

Spróbuję się pochwalić moimi gwiazdami ;)

Załączniki

• Dziewczynki.jpg
    Dziewczynki.jpg
    89,8 KB · Wyświetleń: 141
  • Miśka.jpeg
    Miśka.jpeg
    74,7 KB · Wyświetleń: 153
  • Resized_20171228_083251_9482.jpeg
    Resized_20171228_083251_9482.jpeg
    85,5 KB · Wyświetleń: 137
Ostatnia edycja:
reklama
Pumelova dzięki, czuję się gorzej niż ostatnio ale daje radę, tylko schylac się nie mogę bo czuje jakby głowę miało mi rozerwać ;) teściowa ma zabrać Ige na spacer ;)
Z TV u nas leci pod wieczór Iga czasami spojrzy, u rodziców czy u znajomych tez jest włączony, ale ona TV nie jest zainteresowana tylko spojrzy i odwraca glowe.

Katja życzę dużo siły :*

Aha śliczny zabek, mi się jeszcze nie udało złapać zabka do zdjęcia z uśmiechem ;) ja jeszcze nie mam okresu.

Madzik87 - ale masz sliczniutkie córeczki [emoji7][emoji7][emoji7]. I wowwww!! Najmłodsza to torpeda ruchowa - nie mogę się napatrzec na foty [emoji33][emoji3][emoji3][emoji3].

Ja poslalam szybciej core do szkoły, ale rocznik 2009 nie miał za bardzo wyboru (w maju skończyła 6 lat, a we wrześniu "witaj szkoło"). Uważam (póki co), że to była bardzo dobra decyzja. Problemy, jeżeli już, mogą się pojawić w 4 klasie, bądź później.
Jaga też z tych zdolnych, poukładanych, a do tego fizycznie nie różni się od starszych dzieci (jest wysoka), o ile fizycznosc ma jakąkolwiek rolę w tym temacie [emoji6]

Powiem szczerze że jak wychodzę bez młodej to mi pusto i jakoś nie potrafię się cieszyć tą chwilową wolnością:)
Madzik ja też mam czasem takie myśli dot męża;) ale teraz jak go przy nas nie ma to tęsknię.Śliczne masz dzieci:) ja nie mam starszych dzieci ale nie puściłabym dziecka wcześniej do szkoły nawet gdyby było nie wiadomo jak bystre;)Niech ma dłuższe dzieciństwo:)
Wstałyśmy o 9, teraz młoda usypia się.Coś mnie głowa boli...dziś znów ziemniaczkowa próba będzie:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia mam to samo! Czuje qtedy wlasnie Dokldnie taka pustkę....
Chyba dzieci zaczynaja czuc sie bytem odrębnym, a my wręcz przeciwnie [emoji23][emoji23][emoji23]

Madzik jakie śliczne [emoji7][emoji7][emoji7]

Dziewczyny... pytałam pediatry, wiec ona bez stresu, ale powiedziała, z moge spr u psychologa jesli sie martwie. Bo chodI o to, ze Kuba sie nie śmieje. Tzn uśmiecha sie, cieszy, tak jakby wciąga powietrze, jak go cos rozbawi, ale zeby śmiać sie w głos to nusze go na maksa łaskotać i sie gimnastykować.... wydaje mi sie, ze to po prostu taki typ.
Ale z 2 str inne dzieciaki sie śmieją w głos z byle dźwięku... a on tylko uśmiecha z tym odgłosem wciąganego powietrza :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w myślę że Kubuś będzie poważnym czlowiekiem, nie kazdebdziecko i nie każdy dorosły jest usmiechniety, radosny, beztroski. Niektórzy są poważni i masz takiego typ a. Lepiej taki niż wrzeszczacy (ja :b )

Olu - a czy Kuba ma kontakt z innymi dziećmi albo zwierzątkami? Może wówczas odblokuje swoje emocje?

Nie zrazaj się i tańcz przy nim, wyglupiaj się. Myślę, że niebawem jeszcze zatesknisz za tą powagą [emoji6]. Dzieciaki codziennie cos nowego odkrywają.

reklama
Madzik ale piękne te Twoje dziewczyny, nie wspomnę już nawet o akrobacjach, czad.

Ja podobnie jak Aga_k_m mam syna z kwietnia 2009 i poszedł jako 6 latek. Jestem mega zadowolona, bo on był już gotowy. Ale są różne dzieci i trzeba podejść indywidualnie do tego.

Nocka masakra, od 2 do 4 nie spał. Myślałam, że w nocy to strzele sobie w łeb, cierpliwość była bliska 0.

Dobra lecę po starszaka, dziś mam gości na noc, siostra z dziećmi, będzie wesoło

Do góry