reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej,
Nie nadrobie Was ale mam nadzieję że u Was wszystko dobrze : ) Ja przez te 2 dni co mnie nie było miałam kilka spraw do załatwienia A w dodatku gości i nie miałam JAK Was czytać.

Jestem mega śpiąca i w ogóle mąż mnie wkurza. Czasem myślę sobie że samej byłoby mi lepiej ;/ Lena i Laura od wczoraj w przedszkolu i dzisiaj oczywiście już starsza też zaczęła kaszleć masakraaaa
Do Mam które mają starsze dzieci...posylala któraś wcześniej dziecko do szkoły? Moja we wrześniu będzie miała 6,5 I i się zastanawiam bo Panie twierdzą że jest mądra i ambitna ale emocjonalnie trochę się zastanawiam...

Spróbuję się pochwalić moimi gwiazdami ;)

Załączniki

• Dziewczynki.jpg
    Dziewczynki.jpg
    89,8 KB · Wyświetleń: 139
  • Miśka.jpeg
    Miśka.jpeg
    74,7 KB · Wyświetleń: 152
  • Resized_20171228_083251_9482.jpeg
    Resized_20171228_083251_9482.jpeg
    85,5 KB · Wyświetleń: 136
Ostatnia edycja:
reklama
Pumelova dzięki, czuję się gorzej niż ostatnio ale daje radę, tylko schylac się nie mogę bo czuje jakby głowę miało mi rozerwać ;) teściowa ma zabrać Ige na spacer ;)
Z TV u nas leci pod wieczór Iga czasami spojrzy, u rodziców czy u znajomych tez jest włączony, ale ona TV nie jest zainteresowana tylko spojrzy i odwraca glowe.

Katja życzę dużo siły :*

Aha śliczny zabek, mi się jeszcze nie udało złapać zabka do zdjęcia z uśmiechem ;) ja jeszcze nie mam okresu.

Madzik87 - ale masz sliczniutkie córeczki [emoji7][emoji7][emoji7]. I wowwww!! Najmłodsza to torpeda ruchowa - nie mogę się napatrzec na foty [emoji33][emoji3][emoji3][emoji3].

Ja poslalam szybciej core do szkoły, ale rocznik 2009 nie miał za bardzo wyboru (w maju skończyła 6 lat, a we wrześniu "witaj szkoło"). Uważam (póki co), że to była bardzo dobra decyzja. Problemy, jeżeli już, mogą się pojawić w 4 klasie, bądź później.
Jaga też z tych zdolnych, poukładanych, a do tego fizycznie nie różni się od starszych dzieci (jest wysoka), o ile fizycznosc ma jakąkolwiek rolę w tym temacie [emoji6]

Powiem szczerze że jak wychodzę bez młodej to mi pusto i jakoś nie potrafię się cieszyć tą chwilową wolnością:)
Madzik ja też mam czasem takie myśli dot męża;) ale teraz jak go przy nas nie ma to tęsknię.Śliczne masz dzieci:) ja nie mam starszych dzieci ale nie puściłabym dziecka wcześniej do szkoły nawet gdyby było nie wiadomo jak bystre;)Niech ma dłuższe dzieciństwo:)
Wstałyśmy o 9, teraz młoda usypia się.Coś mnie głowa boli...dziś znów ziemniaczkowa próba będzie:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia mam to samo! Czuje qtedy wlasnie Dokldnie taka pustkę....
Chyba dzieci zaczynaja czuc sie bytem odrębnym, a my wręcz przeciwnie [emoji23][emoji23][emoji23]

Madzik jakie śliczne [emoji7][emoji7][emoji7]

Dziewczyny... pytałam pediatry, wiec ona bez stresu, ale powiedziała, z moge spr u psychologa jesli sie martwie. Bo chodI o to, ze Kuba sie nie śmieje. Tzn uśmiecha sie, cieszy, tak jakby wciąga powietrze, jak go cos rozbawi, ale zeby śmiać sie w głos to nusze go na maksa łaskotać i sie gimnastykować.... wydaje mi sie, ze to po prostu taki typ.
Ale z 2 str inne dzieciaki sie śmieją w głos z byle dźwięku... a on tylko uśmiecha z tym odgłosem wciąganego powietrza :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w myślę że Kubuś będzie poważnym czlowiekiem, nie kazdebdziecko i nie każdy dorosły jest usmiechniety, radosny, beztroski. Niektórzy są poważni i masz takiego typ a. Lepiej taki niż wrzeszczacy (ja :b )

Olu - a czy Kuba ma kontakt z innymi dziećmi albo zwierzątkami? Może wówczas odblokuje swoje emocje?

Nie zrazaj się i tańcz przy nim, wyglupiaj się. Myślę, że niebawem jeszcze zatesknisz za tą powagą [emoji6]. Dzieciaki codziennie cos nowego odkrywają.

reklama
Madzik ale piękne te Twoje dziewczyny, nie wspomnę już nawet o akrobacjach, czad.

Ja podobnie jak Aga_k_m mam syna z kwietnia 2009 i poszedł jako 6 latek. Jestem mega zadowolona, bo on był już gotowy. Ale są różne dzieci i trzeba podejść indywidualnie do tego.

Nocka masakra, od 2 do 4 nie spał. Myślałam, że w nocy to strzele sobie w łeb, cierpliwość była bliska 0.

Dobra lecę po starszaka, dziś mam gości na noc, siostra z dziećmi, będzie wesoło

Do góry