reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej Dorotka! ;)

Mi się chyba włączył lekki tryb paniki ;D Ale to chyba normalne w pierwszej ciąży ;)
We wszystko się wsłuchuje w swoim organizmie ;p
Mam nadzieję, że dzięki Wam i swoim bliskim będzie mi raźniej ;)

reklama
Hej Dorotka! ;)

Mi się chyba włączył lekki tryb paniki ;D Ale to chyba normalne w pierwszej ciąży ;)
We wszystko się wsłuchuje w swoim organizmie ;p
Mam nadzieję, że dzięki Wam i swoim bliskim będzie mi raźniej ;)
Witaj w klubie, u mnie tez pierwsza ciąża i też o wszystko sie martwię. Ale dziewczyny z forum sprawiają że nie trzeba się bać i pomagaja przejść przez to wszystko bez stresu. :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Morela ja Ci powiem ze sie tak zle czuje ze leze cale dnie i tv ogladam ..albo BB ale nie jestem w stanie nic zrobic przez te wymioty i nudnosc...
Takze poki co sie nie nudze bo moj organizm jest wycinczony i nic nie jestem w stanie zrobic..

Jedynie sily wykrzesuje jak mlody z przedszkola wraca w gry gramy itp dobrze ze to juz takie duze dziecko ze sam soba tez sie zajmie, no i rozumie ze zle sie czuje.
010igov3fkey3mez.png

Karo zdrowka zycze!! napij się wody z miodem, cytryna i czosnkiem. dwa razy dziennie minimum na ciepło. pomaga.

Ewcia oczywiście, że będzie dobrze, nie ma innego wyjścia. tez sobie to powtarzam..
2MHz nie bierz.. A jakie ma opinię na necie. kurcze mogę jutro dopiero poszukać o tym, bo dziś dopieromsiadlam i jestem megaaaa wykonczona.. nóg nie czuje..
On ma 2MHz, pisze na głowicy :p
Co do wizyty to może juz będzie widać, przyznam, że tak wcześnie nigdy nie było mi dane iść.. ale teraz bylam 5+2 i serce u jednego z maluchow juz biło a w drugim był zarodek.

Za to syn ma pokój gotowy, kominek tez zrobiony i całe zakupy prezenty i ozdobybtez, jutro maz domyje resztę okien zasłony żaluzje do mycia i ozdabiamy okna plus chyba choinka..

AIM, Angel nawet ta 3 później wykrywa. koleżanki na listopadowkach miały i troszkę oozniej lapie bo on ma dużą i zupełnie inna głowice, przez co jest za duży rozjazd i mała dokładność. chyba nie ma też ekranu co?? a może to jakaś nowość?? różowy??

Joaana wow ale cyc. zazdroszczę trochę.. niedawno wrocilam do a.. i dla mnie to smutek był.. Teraz jest c może wrócę do Ee.
Nie mam też za wielu objawów.. bardzo nietypowo jak na mnie. może mamy szczęście :p

Sandra powodzenia na następnej wizycie. dopisz się na listę, Joanna Cie wpisze :)

Maziajka u mnie za 2 dni 11tc a wlecze mi się pootwornie. to liczycie ze jak skonczony 10tc to juz jest zaczęty 11 czy 10+1 to 11??

Sandra.. na takie bole to nospa i magnez.. chociaż Buscopan lepszy..

Morela korzystaj i odsypiaj :) ja kurak surówka i serial :)

Ze spaniem to lipa.. juz nawet sennawa nie bywam a w nocy dalej nie śpię.. spijcie kochane ile można jak wam się chce bo to lepsze od niespania..

Mnie cyce nie bolą ale juz dużo urosły imsa typowo ciążowe. może trochę oodraznione.. ale w poprzednich ciazach miałam podobnie. tylko z cora w 1 Tragedia, jak poparzone..

LILITH mi wszystkie apki pokazują, że skończony tydzień +1d to następny tydzień rozpoczęty :) np ja mam dzisiaj 5t0d, jutro zaczynam 6 tydzień bo będzie już 5t1d :) ogólnie tak mi wychodzi z OM a myślę, że z USG powinna wyjść starsza ciąża [emoji14] mnie piersi bolą bardzo, szczególnie wieczorem... urosły już prawie o rozmiar, jestem ciekawa co to będzie przed porodem :)

Lilith chętnie bym Ci oddała połowę tego, co mam ;)
Też liczę, że jak np. 10+1, to mówię, że jestem w 11. Za to lekarze w większości liczą skończone tygodnie, czyli, że byłabym w 10.
A możesz napisać czemu Buscopan lepszy?

Trochę Wam zazdroszczę dziewczyny że już zaraz na zwolnienie idziecie. przynajmniej sobie odpoczniecie na zapas :) a ja na razie rozsylam tonę CV, żeby w ogóle jakąś pracę złapać ^^

Dzięki wielkie. tyle ciąż juz za mną a dalej człowiek się uczy. w uk nigdy nie liczą tego co leci ani tego skonczonego, zawsze dokładnie tydzisn + dzień.
Wedle terminu z karty za dwa dni zacznę 11 tc a wogole tego nie czuje w taki sposób..

Joanna oo dzięki wielkie!! pamiętam moje mega cyce po porodzie bardzo mi się to podoba.. może dlatego, że mam normalnie takje marne naleśniki.. i krzywe do tego. Teraz jak znacznie urosły to mam wrażenie, że różnice widać jeszcze bardziej :/

Patimyszka po porodzie od mleka są jeszcze większe a tak to nie ma reguły. czasem w ciazy mogą zrobić się początkowo tylko pełne mocno i tak zkstana.

Buscopan ponoć ma mniejsze dzialanje na płód. nie wierzę w dzieci ponospowe bo w każdej ciazy zarlam nospe garściami i ani jedno nie miało obnizonego napięcia mięśniowego. jednak gdzieś sis naczytalam w poprzedniej ciazy, że to ma mniejszy wpływ plus.. przede wszystkim na mnie działa dużo dużo lepiej. jedna tabletka to jak dwie nospy. i szybciej działanie odczuwam.

Dziewczyny zamiast spać to (jest 1 w nocy) oglądam serial :D już 6 odcinek :) jak młoda jutro wstanie o 8 i powie "mama aaa głodna jestem " to chyba będzie musiała się nacieszyć bananami bo nie dam rady wstać :D

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Do góry