reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Truskawka leci mi strasznie ta ciaza a w sumie nic nie robie.Tylko w domu wypoczywam.

Sandra no zdecydowanie za wczesnie poszlas ja bylam ponad 3 tygodnie po tescie.

Ja tez dzis kijowo sie czuje mdlosci jak zawsze:p do tego dzien mopa jeszcze glowa mnie bolala siedem nieszczesc jednym slowem:p

010igov3fkey3mez.png

reklama
Tak :)

Doktor mówił ze pewnie dzis by juz bylo widac ale zebym 1 grudnia sie stawiła to zobaczymy ;)
Troszeczkę się denerwuję...

Dzisiaj mnie brzuch w dole pobolewał razem z krzyzem... mam nadzieję że to normalne ?

Sandra takie bole brzucha jak na @ sa norma na tym etapie mnie ok tydzien bolalo wlanie w ten sposob jesli nie ma przy tym skurczy i plamien to wsio ok:-)
Ja na poczatku mnostwo sie naczytalam o tym bo w 1 ciazy nie mialam.takich boli.

010igov3fkey3mez.png

A można coś brać z tabletek ?
Wczoraj wzięłam 1 tabletkę paracetamolu bo nie mogłam ani siedzieć ani leżec...

Wiem ze w I trymestrze nie powinno się nic brac...

To mnie trochę uspokoiłyście. Czekam na 1 grudnia niecierpliwie, bardzo bym chciała już zobaczyć na USG tą małą fasoleczke :)

Mówi się, że każda ciąża jest inna, że może inaczej przebiegać.
Ale my, kobietki, zawsze znajdziemy powód do zmartwień :-D
Bo w pierwszej ciąży miałam, a teraz nie, lub na odwrót.
I tak jak Maziajka szukała informacji o bólach brzucha, tak teraz np. ja zastanawiam się dlaczego mnie nie mdli, dlaczego mam apetyt, skoro w poprzednich ciążach tak właśnie było.
Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi;)

Sandra na bóle brzucha możesz brać nospę.
Tą zwykłą nawet 6 tabletek na dobę, a forte maksymalnie 3.

Dokladnie kazda inna ja w 1 mialam kompletnie bezobjawow i wszystko bylo oki teraz objawow mnostwo( 2 min temu rzyganko...) i tez poki co ok...a cycki.mam takie ciezkieee jakbym kamienie tam miala:D

Sandra mozna nospe najlepiej.

010igov3fkey3mez.png

Musze się zaopatrzyć, ale mam nadzieję, że już nie będę musiała brać tabletek.

A kobiety takie są... zawsze się martwią, ale wg mnie lepiej szukać i pytać, bo kto pyta nie błądzi, jak lekceważyć objawy :)

reklama
Witaj Sandra, bóle brzucha i krzyża są całkowicie normalne, wszystko tam sie rozciąga :) polecam nospe i bierz sobie tez magnez codziennie

Joanna mnie tez właśnie piersi bolą na wieczór jak zdejmę biustonosz :) rano nie bolą mnie zupełnie. Tez nie mam objawów ale w 1 szej ciazy miałam dopiero po 7 tc skończonym. Jedyne co to więcej śpię ;)

Do góry