reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Urodziłam 18.07 a termin miałam na 20.07 Waga 3850 I 60 dl, poród naturalny. Ja już trzecia nockę śpię bez zapalnego światła, na początku nie mogłam przyzwyczaić się do ciemności, traciłam rachubę z której strony łóżka śpię;) Telefon mam w zasięgu ręki i jak tylko się przebudze to podgladam moja gwiazdę czy dobrze śpi a do karmienia zapałem światło w witrynie

Anek co za pyszności mniam mniam. Domowy wypiek???

U nas na szczęście wszystko dobrze po szczepieniu.

Plecy??? Czasem w nocy to zastanawiam się czy dam radę się podnieść tak mnie bolą, tak dobrze mi się leży, chyba muszę zapisać się na jakieś masaże.
Pumelova kciuki za męża.
Któraś pisała o endometriozie, dzisiaj był poruszany temat w PNŚ.

reklama
Abed super taka noc w przedszkolu, słyszałam od znajomych u nas też takie coś robią :) udanej wizyty u kosmetyczki :)
No i u nas też mróz, śnieg jednym słowem Okropnie :p

Chybra zdrówka dla Was, jak się dzisiaj czujesz ?

Ta grupa jelitowa to chyba wszędzie panuje, bo dzisiaj znajomi mieli przyjść na sushi ale wszyscy właśnie problemy żołądkowe a u sąsiadki w przedszkolu też mówi jelitowka..

Pumelova super że piersi w końcu wyleczone :) oo nie ! Oby to nie złamana ręka tylko jakieś stłuczenie ! Mnie Też bolą plecy ale mniej od kiedy roluje mięśnie na takim walku i masaże też jeszcze mam.
Iga pokazuje język ale nie tak że do kogoś świadomie tylko tak po prostu :)

Mmag18 cześć :) ja to w nocy często tracę rachubę z której piersi karmilam jak jest taka nocka gdzie Iga chce co chwilę jeść to się już gubię ;)

Aniek takie pyszności w nocy :p ja to Cię podziwiam że tak chodzisz późno spać i chyba Maja ma to po Tobie I też wcześniej nie chce zasnąć, a w dzień dużo śpi ? A mąż no zawsze wejdą w nieodpowiednim momencie ;)
Chociaż mój wczoraj miał wolne ale musiał ogarnąć pracę w domu więc nie pomagał mi ale powiedział, że podziwia mnie Bo staje na głowie żeby tylko Iga nie marudziła a miała zajęcie, a to tanczymy a to zabawa na ziemi a to spacer itp.on mówi że by nie dał rady..

Iga ostatnio do południa umie się zająć sama a po popołudniu tak od 15 marudzi cały czas na rękach tylko chce być..

Dziewczyny współczuję nocek i oby szybko się poprawiło z nimi, u nas nocka od kilku dni wygląda Tak, że Iga budzi się między 3-4 rano i przez 40min gada kręci się a później 40 min płaczu bo zasnąć chce ale nie chce :p i zrozum tu człowieku dziecko :p
Ale dzisiaj obudziła się po 6 marudziła , posmarowałam jej dziąsła i zasnęła więc może coś z tymi zębami..

Aha a jak u Was ? Rzeczywiście może to zęby.

Iga wody z butelki nie chce pić tylko bawi się smoczkiem ostatnio dawalam jej wody z łyżeczki to piła chętnie :)

Ola W ja też od początku dawalam jej wody z butelki ale w pewnym momencie po prostu przestała chcieć z niej pić.

Od środy dawalam jej ok 10-20 łyżeczek tej kaszki hippa ryzowo-jaglana ale zauważyłam całe czerwone policzki i chyba od tego, teraz parę dni nie dam i zobaczę bo sama nie wiem. Ale jadła tak chętnie, łyżeczkę mi wyrywala i chciała sama :D

Kylesa a Ty jak się czujesz ?

Misia ja prowadzę zapiski teraz jak podawałam jej tą kaszke ile, czy była kupa po tym i jaka :)

U nas w przychodni podzielony jest budynek na dole jedno wejście główne, 2 dla chorych 3 zdrowe i szczepienia a na piętrze specjaliści.

A U nas mąż dzisiaj robi sushi w końcu sami zjemy bo wszyscy chorzy :p
Wczoraj byliśmy na basenie Iga już nie płacze, tylko super pływa :) dzisiaj też idziemy.
Jutro przychodzą goście tzn Mikołaje ;) we wtorek jedziemy na Mikołaja z pracy od męża Iga dostanie prezent od "mikolaja" ciekawe czy będzie płacz ;) A w środę też pewnie goście :)
Właśnie Iga była na drzemce uwaga: trwała ona całe 5min :o

Życzę spokojnego weekendu i dużo zdrowia dla wszystkich :*

Dziewczyny a czy Wy jak podajcie kaszek/warzywka/cokolwiek to wasze dzieciaki tez tak sa zajaranie i wala nogami jak szalone?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha coś w tym jest ze chłopaki ciągną do ojca. Ja jestem tylko nudna mama. Nagralabym filmik jak Artur się cieszy jak ojciec przychodzi z pracy. Piszczy i trzesie się cały.

Judith ja mieszkałam 1 km od mojej babci (jak jeszcze w wawie nie mieszkałam) nie raczyła do nas przychodzić bo mama po rozwodzie, a to jej teściowa. Ale jak dowiedziała się ze mama znalazła sobie faceta o ze przenosimy się do Warszawy to zaczęła dzwonić, że sama została już na miasteczku, kiedy przybędziemy bo jej tęskno. A jak jej drugi mąż przychodził pomagać mojej mamie przy blizniakach i małej siostrze to komentowala czy " dorobił rączki" że taki pomocny. Taki człowiek. Zależy mi na jej zdrowiu, jak mam czas to przyjezdzalam 1-2 razy do roku ale też ma swoje za uszami.

Chybra wodka z pieprzem. Ale taka 50.

Czytam was dziewczyny ale siły na dopisywanie brak. Dzisiaj na uczelni jestem. Ale w pupie miałam i wstałam razem z Arturem. Czyli 7.30 i nakarmilam, ogarnelam się i pojechałam na 9.

Ostatnio chrzestna Artura pisała o prezent. Dobrze że się pytają. Mój brat (chrzestny) też się pytał co kupić. Więc polecilam kibic gryzaki drewniany, a drugiemu puzzle piankowe taka mata co Ola w ma tylko szara. :)

Judith lezymy i pachniemy... mlekiem

Mmag duża dziewczyna! Mój udaje ze mówi rrrr. Spokojnie, kilka dni i się nauczy otwierać buzie i tak nie robić w czasie karmienia :)

Ewella. Twój mąż to skarb ze podziwia i widzi jak to wygląda :)

Artur zauważył stopy, ciągle są w buzi, łapie je, bawi się nimi. Zaczął też się przekrecac ale tylko 1 przekręt z brzucha na plecy w ciągu 1 dnia. On za bawrdzo lubi tak leżeć Aby się przekrecac.

Pumelova haha złamana ręka a pierwsze co przychodzi do głowy to kto będzie Agatke nosił :)

Ola w u nas Artur też pije wodę bo go dopijalam jak było tak gorąco. A my byliśmy jeszcze na systemie mieszanym

Hej

U nas tez jelitowka brr dziecu juz przeszly teraz maz ciekawe kiedy ja...;-/

Aniek podziwiam z tym spaniem moja chodzi o 18-19 nie wyobrazam sobie musisz byc mega wykonczona.

Pumelova no i super ze cyc oki! A jak z mezem?? Mam nadzieje ze nie zlamanie!

Ewella i do 3 Ci spi?? To super masz! Moja co bite 2h sie budzi...

Abed ale ekstra nocka w przedszkolu! Wspomnienia niesamowite ale pamieta ze Ty juz pisalas i o zielonum przedezkolu u nas tego nie bylo a szkoda.

Ola moja jak widzi lyzeczke i miche to wyskoczyc chce z bujaczka kopie jak szalona.

Wczoraj byla u nas bratanica i zaczela piszczec jak moja sie zerwala pierwszy raz tak glosno krzyczala/ piszczala az sie wystraszylam.

Co do wody Jagoda pije super a wczeaniej nic jej przez butle nie dawalam ..takze jak ze wszystkim nie ma reguly.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol puzzle piankowe super sprawa mamy też ale kolorową :)

Maziajka tzn. Iga zasypia tak między 18 a 19 też. później różnie raz obudzi się o 22 raz o 24 na karmienie a później też nie ma reguły raz co godzinę a raz po 3h każda noc inna ;) ale jak po tej pobudce o 3 jak zaśnie koło 5 to śpi do 8.
Oby Ciebie choroba ominęła :)

Ola w mój też szalony na widok miski. Jakikolwiet talerz to ciągnie do siebie ,próbuje ugryzl, złapać dłonią. A jaki zły i żal w głosie słuchać jak nie dasz.

Aniek opakowanie wystarcza mi na 2 tyg bo daję mu po 20 kropelek

U nas też szaleństwo na widok jedzenia... mało z krzesełka nie wyskoczy (kupiłam espiro mokka, polecam dla niesiedzącego malucha)

reklama
Do góry