reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Wczoraj nie miałam jak Was po czytać, bo z babcią u kardiologa byłam, później zakupy spożywcze i tak jakoś dzień mi zleciał. Wieczorem Lidka mi się rozbudziła i do 22 szalała. Wiem, że w porównaniu do innych to jest wcześnie, ale ona normalnie o 20 idzie spać.

Pumelova ja o 16:40 urodziłam w Rudzie Śląskiej. A Ty w jakim szpitalu? Daje teraz małej to z bebilonu do zagęszczania, trochę pomaga, ale nie zlikwidował problemu. Zobaczymy co mi powie pediatra jak pójdziemy na szczepienie.

Chybra jak wódka to z pieprzem, rozgrzewa żołądek i ponoć pomaga.

Mmag18 witam na forum.

Aniek coś w tym jest, że córusie tatusiowe a synusie mamusi. Widzę to po swojej, niby dziecko w tym wieku jeszcze nie ma preferencji, ale moja ewidentnie za tatusiem jest.

Abed ale córcie masz dzielną, że zostaje na całą noc w przedszkolu bez mamy.

My już bez światła śpimy 3 miesiące.

Mała się obudziła, więc odpiszę jak doczytam resztę.

reklama
Tak mam dwoch synow odstep 5 lat :-) starzy nie ma problem z wyjazdami :-) zielone przedszkole :-) dwa tygodnie u babci :-) w tym roku nie musial bo ja bylam w domu ale sam chcial :-) Cytat : " to nie bylnprawdziwy mikolaj tylko przebrany bo mial krotka brode i lancuch na szyi. I w ogole byl za mlody na Mikolaja "

U kosmetyczki robilam regulacje brwi i paznokcie u rak. Zazwyczaj robie sama ale od czasu do czasu dobrze ze ktos frezarka zrobi. Pomalowalam od razu bo w czwartek impreza firmowa. A jutro mikolaj od meza z pracyn:-)

Ewella widze ze moj tak samo idzie spac 19, wstaje miedzy 22.30 -00.00 pozniej po 3 i ok 6. Czasem udaje pospac sie nam pospac do 8. A w dzien dzemki max pol godziny. Teraz spi np. na cycu, po juz taki zmeczony ze mu pozwalam. Tez dwoje sie i trone zeby w ciagu dnia jak najmniej marudzil :-) im glubsza mama tym smieszniejsza ;-)

Pumelova daj znac co z mezem

Hejka,
znów zostałam sama na placu boju... czyt. na kanapie z tel bo Pola śpi :p
M zapewnia rozrywki starszym córkom, dobrze ze on ogarnięty bo ja mam jakąś niemoc a może to zwykle lenistwo :D
We wtorek Blanka dostała gorączki, jeden dzień i się wykaraskala ale w domu ja zostawiłam do wczoraj. Pola za to rozchulala się i ma katar, kaszel... walczymy ze złem... śpi w miarę, w nocy tylko bardziej niespokojna jest ale nie dziwię się jak nos zatkany.
Wirusy niestety krążą, staram się unikać wychodzenia z młoda ale niedługo chyba osiwieje w tej chacie (przynajmniej będzie motywacja żeby do fryzjera się wybrać) :D
Ja za to nie lubię spać przy włączonym świetle bądź tv i tak dzieciaki też przyzwyczajam.
Agnesiam86 ja też kapie codziennie o 19 i idzie spać, więc 20 to wcale nie wcześnie, szkoda że reszta mi tak nie zasypia :D
Diety na razie nie rozszerzamy, od stycznia zacznę...
Moja to ma ogromne potrzeby snu.. wstaje 7 około 9 śpi godzinkę, od 11.30 do 13.30- 14.00 no i od 16 do 17.30 później już na noc przeważnie o 19.30 śpi. Nocne karmienie oczywiście jest (średnio 4 razy). No ale taki plus ze śpimy ciagiem w nocy, chyba że dopada nas katar jak teraz to różnie to wygląda. Głowa mnie boli z niewyspania..
Czuję już świąteczną atmosferę :)w zeszłym roku miałam niemoc ciążową, w tym mam nadzieję będzie lepiej, choć zasiedzialam się w tej chaci strasznie :/

Kurde dziewczyny ale emocje. Byliśmy z Hania i z psem w parku. Już wracamy do domu, czekamy przed przejsciem dla pieszych az auta przejada, na jednym pasie pan się zatrzymal czekamy na drugi, też się zatrzymal. Zaczynamy przechodzic przez ulice, a tam nagle na tym drugim pasie w tyl tego citroen co sie nam zatrzymal z impetem wjechalo auto! Ale to tak mocno, ze ten citroen przejechal przez cale przejscie a zatrzymal sie daleko za! Gdybyśmy szli szybciej wjechalby w moj wozek! Mercedes który uderzył w citroena zaczal ostro dymic, ktos z niego wysiadl a auto ruszylo do tylu. Przeszlismy przez drugą jezdnię a z tego mercedesa krzycza dzieci „ ratunku ratunku” auto cale w dymie, Piotrek oddal mi psa i polecial tam tak jak kilkoro innych kierowcow, okazalo sie ze babka chciala wysiąść z auta i wciagnelo ją pod nie. Faceci podniesi jej auto ona wyskoczyla i zabrala dzieci. Nie moglam dodzwonic sie na zaden numer alarmowy, onni tez probowali. I przyznam, targaja mną emocje bo jak przechodzolam patrzylam z nienawiscia na tego metcedesa ze tak zapieprzal, pozniej było mi babki szkoda ale teraz jak opadly emocje, w domu nakarmilam Hanie to nie wiem co by się moglo stać gdybyśmy szli szybciej...
To bardzo ruchliwa droga, ktora prowadzi do autostradowej obwodnicy i ludzie myslą że tam można jechać tyle co na autostradzie. Masakra jak to trzeba myśleć za innych! Jestem roztrzesiona.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Judith poprostu masakra, strach pomyslec, co sie moglo wydarzyc. Na szczescie Wam nic sie nie stalo.Swoja droga to wariatow na drodze nie brakuje, a teraz slisko to wogole strach.

reklama
Mmag ja mam odpowiednik bebilonu i od ponad 3 tyg młoda robi zielone kupy.Chyba jej zmienię mleko chociaż podobno Babilon najlepsze...tylko powykańczam to co mam.
Aniek ja jestem tak przeżarta słodkościami że zdjęcie nie zrobiło na mnie wrażenia[emoji16]ale do czasu hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry