reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Melduję się.
Nie dam rady nadrobić tak od razu.
Łączę się w bólu późnego powrotu męża i spadku nastroju. U mnie on się raczej mało kiedy podnosi.
Majcia tfu tfu raczej grzeczna, choć zasypia na noc ok 2.00 masakra! Niby widzę że śpiąca, a jak zasypia, to tak nerwowo kręci główką w obie strony i znów niby zasypia i kręci, nie wiem o co chodzi? W dzień bardzo mało je. Odpycha się od piersi, odwraca, kręci. Czasem po kilku próbach załapie, a czasem tak pociągnie kilka razy i koniec, wieczorem trochę lepiej, ale też nie tak jak do tej pory. Cycory pełne, cieknie mi po brzuchu, boję się że znów mi będzie się coraz mniej tworzyło, a dopiero co o tą laktację walczyłam.
Jestem zmęczona, rozdrażniona, bezsilna, samotna i ogólnie do D**y! A na dodatek ciągle jestem głodna, do wiosny się nie uniosę. Codziennie staramy się spacerować, ale co to za ruch?
Zaczęłam oprócz vit D3 łykać Pregna Dha, może pomoże na włosy, nastroje?
Współczuję nocnych akcji.
Kylesa oby wynik był dla Ciebie zadowalający.
Aha pisz jak ogarniesz endokrynologa.
Też czekam na polar dla dwojga do noszenia w chuście.
We wtorek Majcia była u babci ok 2 godz.podczas gdy ja byłam na wywiadówce. Po moim wyjściu podobno wyła jak lew przez pół godz. I zastanawiam się czy bolał ją brzusio (bo wtedy potrafi tak wrzeszczeć) czy ona zakontaktowała że mnie nie ma? W nocy też potem była bardziej niespokojna?
Przeciwbólowo biorę(sporadycznie) ibuprom max sprint caps.nic innego mi nie pomaga.
Zdrówka dla chorujących.
Uciekam pospać do 6.30 jak prezeska pozwoli. Dobranoc

reklama
Aaa zapomniałam. Żeby mi nie było za wygodnie to parking i boisko wokół szkoły zamknięte, uwaga...do 31 sierpnia! Teraz z Majką muszę kawał drogi z samochodu do szkoły zapierniczać.
A apropo ostatniego linku Pumelovej, byłam dziś w sklepie po kaszę i przed regałem dostałam takiego zaćmienia,że kompletnie zapomniałam którą potrzebuję i do czego. Tak stałam, stałam i już głupio wyglądałam, więc zdecydowałam że wezmę gryczaną, bulgur, perłową i jaglaną, a w domu przpomniałam sobie, że chciałam pęczak. Qfffa extra!

Aniek a gdzie zamowilas ten polar ? Na ali? Pochwal sie jak bedziesz miec

Ja z rana jakies zakupy ogarnelam bo maz z domu pracuje. Starszy na noc do przeczkola idzie, spotkanie z mikolajem :-) a ja planuje dzis kurtke na spacerze wypróbować

aha83..dzisiejszej nocy przebijam Cię[emoji16]Młoda zrobiła pobudke przed północą i uwaga...usnęłyśmy o 8....dobrze że chociaż 2gdz snu miałam bo.już byłam tak wściekła i ryczałam[emoji48]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Jezu ja ledwo żyję, przedwczoraj i wczoraj mąż miał jakieś bóle żołądka, a od nocy mam i ja, niedobrze mi cały czas( w ciąży nie jestem) to chyba jakaś słaba odmiana jelitówki , zatrucia czy coś. I pomocy żadnej nie mam, zamorduję się :sad: Na mojego jestem przeku*wiona, bo gdy On nie domagał to ja wszystko robiłam, gdy teraz ja nie ogarniam i tak muszę wszystko robić sama. Ehhhh.

Ola no tak pomyślałam, że albo ją brzuszek bolał bo tylko wtedy tak płacze, albo faktycznie już zakumała że matka się straciła.

Abed syn mi zamówił na ali, bo ja na moje szczęście nie potrafię tam zamawiać i nie próbuję, co by się nie nauczyć.
Jak to na noc do przedszkola? Wieczorem?
Napisz jak kurtka się sprawdziła? Ile zapłaciłaś?

Kasia współczuję, do 8 to już przegięcie. Biedna wyśpij się w dzień. To Emilkę coś bolało, czy po prostu nie chciała spać?

Ja zasnęłam po 3 , rano wyprawiłam moich mężczyzn, pomopowałam podłogi, porozwieszałam pranie i wstawiłam obiad. Myślę skoro w nocy posprzątałam, to idę leżeć do Majki. Pół godziny leżę, Ok.godz.10.00 przyjeżdża mąż i mówi do mnie " leżycie sobie pół dnia, a mówisz, że jesteś zmęczona" bez komentarza.
P.s Maja pojadła, pogadała, zrobiła kupę i dalej śpi. Muszę ją budzić, bo po młodego jedziemy.

Chybra kup nalewkę kapucyńską w zielarskim. Po jednej dawce przechodzi jeśli to zatrucie, sprawdzone. Nawet małemu dawałam, tylko mniejszą ilość, bo na spirytusie i naprawdę pomaga.

Kasia o rany to chyba naprawdę skok bo jak to inaczej tłumaczyć... Aaa albo zęby...
Szymek też ostatnio jest niespokojny i się budzi częściej a w ciągu dnia marudzi i piszczy że uszy bolą... Grrr

Aniek no ma facet wejście akurat jak odpoczywasz, hihiji doobreeee

Hmmm bhcg mi wyszła 0.1 to chyba nie ciąża... Ale dziwnie bo drugi test robiłam i po 10 minutach pojawiła się taka ledwo widoczna druga kreska...
A głowa mnie boli i mdli mnie od paru dni... Co za cudo to ja już wiem...

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kylsa na instrukcji jest napisane ze czytamy test pomiędzy 2-5 minut od nasiusiania na niego. Potem nie czytamy bo wychodzi fałszywie dodatni :)
Ja jak robiłam test to sprawdziłam po 6 min i miałam 2 kreskę ale nie liczyłam tego testu. Zrobiłam kolejny i po 3 min było widać 2 kreski :)
Może to jelitowka.

Do góry