reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

U nas też jakieś jazdy, ja i Krzysiek też jakiś spad mamy. Dawno tak nie miałam, że dzieci mnie wyprowadziły z równowagi, a tak było przedwczoraj i dzisiaj, nie mam siły. Jeszcze K ma problemy z brzuchem po gruszce, mąż czuje się chory, a L oduczył się usypiać jak człowiek i drze ryja zawsze zanim zaśnie... Ehhh niby ćwiczę i wszystko robię w domu, ale nie chce mi się. Na szczęście w sb jadę rano do fryzki i po niej chyba dzieci uda nam się zostawić i gdzieś uciec może na jakiś obiad i zakupy.

reklama
Kasia mam nadzieję że smutki poszczepienne już za wami!

Test niczego nie wykazał, czekam na betę jeszcze.... Stressss

Aha dziękujemy z Mają! [emoji7]
Spore to TSH rzeczywiście... Oby szybko ustawiło się przy lekach!!

Misia daj znać jak wyszło [emoji5]

Ola no nieeee wyrzuć te myśli szybkooooo

Monti Apap można.

Szymon od 2 dni piszczy tak przeraźliwie że mnie uszy bolą... Albo po rotawirusie albo ząb.... Grrr?

Emol jesień też daje w kość niestety.... Ech nooo

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Ile podobieństw widać w zachowaniach naszych dzieci.Moja usnęła,oczywiście nie obyło się bez histerii.Ciekawe czy high need baby może dotyczyć tylko snu?bo u nas ogólnie naprawdę super tylko młoda od urodzenia nienawidzi usypiać.Pamiętam jak pisałam że Emilka pięknie usypia....taaak...był taki jeden tydzień ale już nie pamiętam kiedy[emoji16]
Kylesa już jest ok, nie ma gorączki,jest wesoła:)
Abed no właśnie się pakuje.Musze torbę wysłać przewoźnikiem wcześniej bo bym się nie zabrała.W dalszym ciągu jest na NIE jesli chodzi o nosidełko więc będę musiała wziąć wózek z fotelikiem.Cieszę się że lecę ale z drugiej strony 24h sama z dzieckiem przez.miesiąc to będzie wyzwanie.
Gruszka należy do ciężkostrawnych owoców więc trzeba uważać.A wodę podajcie cieplutką, lepiej działa na jelitka.Co do kopru to u mnie się nie sprawdził w czasach kiedy jeszcze miała problemy brzuszkowe, miała jeszcze gorsze zaparcia.Zresztą sprawdziłam go na sobie i też zaparć dostałam.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde dziewczyny a myślałam że tylko u mnie taki zjazd formy psychicznej [emoji6] ja też ostatnio ciągle sama w domu z Hanią bo P ciągle w pracy wraca późnym wieczorem czyt po 22 [emoji30]
W ten weekend byli jego rodzice. K*a załamka. Przyjechali drugi raz jak Hania jest z nami a mają niecałą godzinkę drogi. Wypili kawke i pojechali. Mała całą wizytę przespała tyle pokazała dziadkom co o tym myśli. A jak mój P dzwonił w sobote do nich to powiedział przyjedźcie wcześniej, pomożecie nam, może na spacer małą weźmiecie.. na co teściowa jak już u nas byli po tej kawce „ zbieramy się nie będziemy wam przeszkadzać „[emoji36] co za baba. Tyle byłoby z jej zarzekań dzwońcie jak będziecie chcieli pomocy ‍♀️ to moi rodzice pomagają nam więcej i częściej u nas bywają a mają jakieś 500 km do nas... no ciężko jest i chyba przez to mnie dodatkowo nosi.

Wybaczcie że tak z grubej rury od siebie zaczęłam ale zjazd+zmęczenie+wqw..

Misia fajna sprawa z tymi rozstępami! I cena..

Kylesa zgubiłam się.. mówisz że jest podejrzenie? Powodzenia i trzymam kciuki za zadowalający Cię wynik.

Mam mega tyły z forum więc muszę troszkę Was nadrobić, trzymajcie się w te zimowe dni. Jak ja nienawidzę zimy [emoji36][emoji300]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Judith to przykre, że dziadków nie ciągnie do wnuczki:( tu nie chodzi o jakieś niewiadomo jakie pomaganie ale o tą czułość, którą niby powinni czuć a nie czują:( ja sama nie pamiętam moich babć z dzieciństwa i czasem się zastanawiam dlaczego żadna nie chciała utrzymywać ze mną kontaktu,trzeba mieć serce z lodu:(

abed a jak tobie podobało się w uk? Długo tu byłaś?i dlaczego wróciłas do pl?

Kasia bylam 6 lat, zawsze chcielismy wrocic, kupilismy dom, prawie go wykonczylismy bo to stan deweloperski byl. Jak bylam w ciazy to myslelismy ze ja wroce a maz tam jeszcze troche zostanie. Ale jak urodzilam to maz powiedzial ze on sam nie zostanie , ze za duzo go minie w rozwoju malego. I tak wrocilismy jak mial 4 mc. Ja mialam macierzynski a maz szukal pracy. Miesiac pozniej mial juz prace. Nigdy nie chcielismy tam zostac nie czulismy sie u siebie.

Porąbały mi się wątki i napisałam zamiast tu to w galerii [emoji52]

Kylesa no to może jednak jak test ujemny to nie ma się co nakręcać

Kasia u nas to samo z HNB. W dzień rozkoszny i radosny bobas, a w nocy niespokojny szarpany sen. Dobrze, że nie ma problemu z usypianiem, tu sprawdza sie wyłącznie zasypianie przy cycku w naszym łóżku. Ostatnio śpi tak lekko, że nawet nie próbuje jej odkładać do łóżeczka [emoji52]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Znowu dzisiaj pójdę późno spać, jakoś się przestawiłam. Wolę wieczorem ogarnąć sobie rzeczy w domu i spokojnie sobie posiedzieć. Wiem przynajmniej, że nikt nie będzie mi przeszkadzał.

Monti ja polecam z leków przeciwbólowych zwykły paracetamol, można go brać przy kp, a mam wrażenie, że lepiej działa niż np. apap.

Kasia, Aha obu jutro u Waszych dzieciaczków było lepiej. Szkoda Was i ich.

Kylesa trzymam kciuki, żeby było dobrze.

U mnie też humor bez szału. Dzisiaj miałam nie mogłam patrzeć na swoje boczki i udka, ale na wieczór paczkę ciastek wtrąbiłam. Humor się poprawił, ale wyrzuty sumienia są.

Dziewczyny dopiero zima się zaczęła, a ja już chcę wiosny. Z drugiej strony niespieszno mi do pracy. I zrozum tu kobietę.

reklama
Są dwie książki, które chciałabym koniecznie przeczytać.Księga snu i księga wymagającego dziecka.Jak przylece to od razu kupię.U mnie znów pobudka z rykiem.I teraz rzuca się i nie może zasnąć.

Do góry