reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova 5 mc :-) super :-)

Aha mysle jakie kino ;-) musze z moim sprawdzic moze mu podpasuje :-)

Ewella u mnie musi byc cisza a mimo to jak sie oderwie to juz po karmieniu ...a najlepsze ze jak za godzinke chce zeby zjadl to nie... .usi byc przerwa 2 lub 3 h

reklama
Pumelova do kiedy? Cały czas :-) stanowisko kierownicze zobowiązuje, ale też są plusy żeby nie było moze.np w trakcie dnia wyjść na chwilę coś załatwić. Gdyby nie kąpiel Kuby wracalby jeszcze później pewnie

Joldzi Kuba też miał usg trwa chwilę i nie boli.
Pytanie do mam ktore były u neurologa. Czy poza usg i wywiadem bada jakoś specjalnie?
Pytam bo na usg wyszło wszystko ok, a fizjo nam powiedziała że jeśli nie będzie poprawy u Kuby to pasuje się przejść do neuro i zastanawiam się czy to ma sens.

A jeszcze odnośnie jedzenia to mój to chyba cycocholik i dosyć ładnie to wykorzystuje :-D
A że ostatnio wagowo nie przybrał to.nie mam sumienia mu odmawiać. Ale pasuje.wkoncu jakiś plan dnia ustalić.
Ja bylam u neurologa, robi dokladny wywiad i bada odruchy takim mloteczkiem+napiecie, asymetrie.

Abed u mnie z kolanem troszke lepiej niby, ale to niestety malo:/ mialam miec rezonans w srode, przelozyli mi na 5.12:/

Używałam różnych serii do włosów blond ale jakoś nie widziałam rezultatów.
Moja już od dawna tak.się odrywa od butli, przez to karmie ją pół gdz mm:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela niektórzy wykonują badanie neurokinezjoxos tam. Czy jakos tak, nie pamietam nazwy. Polega ono na sprawdzeniu napięcia pod każdym kontem. W zeiazku z czym np pod osi sie dziecko za nogi głowa do dołu. Hardkorowe badanie. I dla dziecka i dla mamy. Ale niezwykle dokładne...

Aha... [emoji23][emoji23] umarłam ze śmiechu [emoji23]
Ja nie wypróbuje bo mam od gory ładowana [emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha swietne kino nie ma co;D i jakie tanie!!!

Pumelova moja tez wielce zainteresowana jest wszystkim procz jedzeniem to chyba wiek taki...a potem w nocy glodna i co 2 h karmimy...

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela rozumiem, myślałam że to tymczasowe bo napisałaś że macie teraz niefajny okres ale rozumiem że to z powodu choroby córki a do zmiany w pracy przywyklas

Aha [emoji23][emoji23] wysiedzial?;))

Ewella u mnie to samo, ciągle się odwraca od cyca. Nadrabia wieczorem, ja od 2h karmię a ona zamiast bardziej śpiąca to bardziej pobudzona:D

OLA w to mój fizjo robi takie badanie, podnosil Agatke za rękę za noge- każda osobno. Ale ciocia nas ostrzegla więc byliśmy przygotowani:D

Maziajka widze idziemy łeb w łeb z naszymi problemami:/ w nocy to samo co 2h czasem.. W ogóle czytałam że od 22 do 26tyg jest znów skok - lek separacyjny.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova tak u mnie juz sie zaczal...najlepiej na raczkach a jak ja poloze to marudzenie...na lezaco w ogole nie chce juz byc ewentualnie w bujaczku/hustawce..

Jasiu to bylo zlote dziecko przy tej jedzy;p baby to jednak wredne sa;p

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewella też jestem fanką Hugo bossa od lat Deep Red.
Bab najlepszego dla małej na 4 miesiące. Oby glut nie powrócił.
Karuzela no nie, z tymi chorobskami to masakra jakaś.
Monti to podsumowanie moich upodobań kolorystycznych. Nawet próbuje czasem coś innego ale słabo się czuje. A już jasne kolory to wogole no chyba że szalik:)
Joldżi a jakie podstawy ma neurolog że tak Was skierował? Lepiej wszystko posprawdzac niż później żałować.
Pola ale chodzi o to że nie możesz dźwigać czy w ogóle sama nawet po schodach chodzić?
Pumelova najlepszego dla Agatki.
Aha ale bajer :) i co wytrzymał?
Byliśmy u ortopedy, wszystko ok. Pouczyl mnie tylko, żeby nie sadzac, bo jeszcze słabo z mineralizacja, ponoć u takich dużych dzieci to normalne. No i jeszcze powiedział że może później siadać i chodzić niż reszta i też się mam nie przejmować, a potem go obejrzał dokładnie i powiedział że jest bardzo silny. A ja dostałam pochwałę za pięknie prowadzony zeszyt :) no i Grześ w poczekalni zagadywal inne dzieci i z jednym chlopczykiem miziali się po łapkach :) Grześ u mojego męża na ręku, a tamten u babci. Super to było. Ogarnęłam dynie z piwnicy. Pokroilam i zamrozilam, przy okazji troszkę u gotowalam i dałam małemu. Z łyżeczkę, pięknie zjadł, całe szczęście, bo zgubiłam gdzieś cała reklamowke że sliniakami. No nie ma ich nigdzie :/pewnie się znajdą jak już Grześ nauczy się jesc.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry