reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej.
Byliśmy dziś w tym Zakopanym z siostrą mojego męża, już wspominałam że panna i zawsze się przykleja jak gdzieś jedziemy. Zimno było i cały czas sypał śnieg. Tak że trochę pochodziliśmy, obiad i do domu.
Pani mojego miśka dzwoniła do mnie , że rozmawiała z rodzicami i dzieci poniosą konsekwencje, a do mnie z pretensjami że mogłam przyjść do niej, bo teraz dyrektor chce wyciągnąć wobec niej konsekwencje. Zapytałam czy choć przez chwilę pomyślała jak czuło się moje dziecko, kiedy powinno być bezpieczne, a w obecności pani ktoś robi mu krzywdę, kiedy ona zajmuje się swoją torebką i niczego nawet nie zauważa?

Pumelova ja mam bardzo dużo rzeczy sprzed ciąży i całkiem fajne, ale wiadomo coś nowego by się przydało.
Dobrze że z cycorkiem lepiej.
Nie wiem czy D 3 coś pomoże akurat na włosy, ale mam ,to łykamy z młodym.
Też w sobotę byliśmy koło intermarche, u szwagierki na pizzę. To całkiem nie daleko mojego starego mieszkania.
Od kilku tygodni sobie obiecuję solarium, ale muszę utrafić żeby mąż wcześniej wrócił i z Majką został.
Miłego wychodnego.
Trzymam kciuki za koleżankę. Żeby maleństwo zechciało jeszcze posiedzieć w brzuszku.

Emol jak fajnie Arturek model!
Zaszalałaś dziewczyno z tym fryzjerem. Musisz koniecznie opowiedzieć jak było. Ja chodzę co 2 mce.na farbowanie, mam fajną , młodziutką fryzjerkę i też mi końcówki ciachnie, płacę 120.

Ewella pudrowy róż też lubię, ale nie potrafię nic sensownego upolować w tym kolorze.
W grudniu chcemy Maję zapisać na basen, tylko jeszcze się zastanawiam gdzie.

Karuzela obyście jednak nie czekali tak długo na ząbek. Zdrówka dla córci. Ciekawe co lekarz powie.?

Ja lubię się opalać i chodziłam na solarium, nawet na początku ciąży. Niby piszą w internetach że ciąża, kp i cc są przeciwwskazaniem, ale ja myślę,że trzeba po prostu zachować umiar i zdrowy rozsądek.

Ola W gratulujemy ząbków!
Teściową nie ma się co przejmować, bo one są stworzone do tego żeby nas wkurzać.
Nooo śpiewanie jest słodkie, tylko nie koniecznie o 2.00 w nocy:-D
Ola ja tam nic na tych przecenach nie upatrzyłam, wolę te po nowym roku.

Kasia, pewnie zrób badania, lepiej się nie nabawić anemii.
Ja tam lubię i oversizowe rzeczy i dopasowane też.
Do blond/rozjaśnianych włosów trzeba stosować ten niebieski szampon. On wytrąca ciepłe barwy. I mam też taki spray po myciu, dzięki któremu też blond można ochłodzić. Wrzucę Ci zdj.na zakupowy.

Abed ja myślę o zastrzyku na 3 mce antykoncepcyjnym. Tabletki jem o różnych porach, to nie ma sensu. Przy spirali chyba nie można tamponów zakładać?

Majka zasnęła 0.20, ja ogarnęłam ciuchy z 2 suszarek, puściłam pranie, zmywarkę, nawet wydepilowałam nogi woskiem, wypiłam dużą herbatę i idę spać. Majcia cwaniaczka właśnie czaruje mnie uśmiechami. No nic, dobranoc

reklama
Wstawać śpiochy!

Witam się w najukochanszy dzień tygodnia [emoji3]. Poniedziałeczek... (czyt.czarna rozpacz [emoji1])

Nadrobilam w nocy ostatnie parę dni nieobecności, i tak:

I ja zaliczam się do fun clubu koloru czarnego i ciuchów w tym kolorze. Czarny kolor jest obecny w 95% moich stylizacji [emoji6].

Solarium - po porodzie z Jagoda korzystałam, i nic złego z tego tytułu nie było. Teraz nie byłam, ale to nie jest powiązane z jakimiś tam moimi uprzedzeniami. Nie po drodze mi, a i nie czuje takiej potrzeby (ratuje się makeupem).

Aniek - fajnie tak wyrwać się do Zakopca, zawsze to zmiana miejsca, możliwość odetchniecia innym powietrzem i popatrzenie na inny horyzont [emoji5]. Krótko bo krótko, ale akumulatorki troszkę podladowane. A ta siostrunia na doczepke ma tupet, no!
Sytuacja w szkole karygodna! I z tego co pamiętam, nie pierwszy raz była akcja w świetlicy. Poprzednio byłas delikatna, teraz bardzo dobrze zrobiłaś idąc prosto do dyrektora. Należy się babie! Mam nadzieję, że od teraz będzie już lepiej, przyjemniej, bezpieczniej.

Pumelova - przez Twojego linka musiałam nawiac z rana (po 5) z sypialni, bo nie mogłam powstrzymać chichotu, czym prawie obudziłam Małą, a Mężowy rzucił tekstem o mojej psychice [emoji23][emoji1].
Dzięki za cynk rossmannowski.

Agniesiam - bidulko . Wyrazy współczucia .

Ola - i my gratulujemy drugiego zabka [emoji3]. No popatrz jak to tulik od Teściowej działa cuda [emoji1]. Za jakiś czas może usłyszysz, że to Ona Kubę wychowała [emoji6].

Emol - a jakie plany masz wobec swoich włosów? Jakieś drastyczne cięcie?
Super z tym modelingiem Artura. Oby tylko nie była to akcja jaka miałam z Jaga. We Wrocławiu parę lat temu w jednej z galerii zaczepiono mnie i moją przyjaciółkę czy nie wyrazilybysmy zgody na zrobienie zdjęć naszym dzieciakom. Zgodzilysmy się, wypełniłysmy ankiety. Po kilku dniach dostałam telefon, i sms ze szczegółami odnośnie zakwalifikowania się Jagody.
Okazało się, że dostała się do bazy "modeli" / galerii twarzy. Aby się tam utrzymała trzeba było zapłacić i jeździc na każde ich zgłoszenie o dodatkowych castingach. Daliśmy sobie z tym spokój.

Jenny - co do pasożytów. Morfologia wykaże zaburzenia i infekcje. Warto poprosić o skierowanie na mocz i kal pod kątem pasożytów. Z tym kalem to jest akcja na 3 razy.

Karuzela - to my identycznie z tym czekaniem na ząbek, ale bez problemów gardłowo - nosowych. Zdrówka dla Kubusia!
Jaką masz fryzurke? od lat korci mnie sciecie się na krótko.

Pumelova, Ewella - a jakie perfumki sobie sprawiłyscie?

No nic, ja już po kawce, kąpieli, śniadaniu i herbatce. Idę się suszyć i kładę się przy Młodej póki jeszcze śpi [emoji14]

Aniek mam nadzieję że zrobisz porządna aferę w szkole. Ja bym chyba sprawę zgłosiła gdzieś.
Karuzela jak córka?
Ola ja wcale do sklepu nie szłam w te wyprzedaże, nie miałam jakiejś mega potrzeby, a jak bym poszła to i kasy by dużo wyszło.
Kasia może na blond plukanki się skusisz. Ja nam naturalny i używałam ostatnio różową i swą :) kolor się ochladza.
Pomelova trzymam kciuki za Twoja koleżankę, oby leżała jak najdłużej.
Emol ja "grałam" w reklamie proszku do prania. Machajace z pociągu dziecko :) mnie babcia ciągała na castingi i byłam w agencji mini modelek :) (bo miałam włosy za pupę, jak mnie zaczepili) ale głównie spiewalismy podkłady do reklam.
No więc chrzciny. Mój syn jak już mówiłam potrafi się pokazać. W kościele był mega grzeczny, ale zawsze jest, bo dużo się śpiewa, a on to uwielbia. Pod koniec przysnal. Cała imprezę ani razu nie zaplakal, rozdawał wszystkim bezzębne uśmiechy. Wszyscy go nosili i 3 razy spał. Wszyscy są przekonani że on tak zawsze. Był też smutny element imprezy, mój kochany wujek dowiedział się w czwartek że ma guza w plucu. Od wtorku zaczyna chemię.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w teraz powinny wyjść górne jedynki :) nie przejmuj się. Moja babcia mówi że w końcu została prababcia, szkoda że ma już 4 prawników w tym jeden który ma 7 lat.

Kasia również denerwuje mnie ze blond zolknie. A ja taka blada i nie bardzo mogę mieć swój kolor ciemny brąz. Zobaczymy co fryzjer wymyśli.

Aga km nam powiedziano aby zrobić małemu portfolio, ale nie mamy na takie rzeczy czasu. Nie będzie grał w komisarzy Alex. A moje plany "rób tak abym dobrze wyglądała, łatwo się je ogarnialo z rana i aby nie były krótsze niż do ramion. Mam włosy za cycki więc ma co z nimi robić.

My nadal chorzy, miałam się uczyć wczoraj ale nie miałam siły, nawet mąż kiepsko się czuję, podobno budził się w nocy (nie zauważyłam jak ja od 5 nie spałam bo młody co chwilę chciał smoczka i jeczal przez sen, a wstał dopiero 7.40 i jeszcze drzemkę miał od 8.40-9.20. Więc widać że go męczy. Mąż rano zapomniał wyciągnąć małego z łóżeczka. Podszedł do niego i stanął koło naszego łóżka i pyta się co miał zrobic. Ja mówię ze raczej wyciągnąć małego z łóżeczka. Potem go wyciągnął i położył na łóżku i znowu bierze na ręce i mi go przekazuje. A ja mówię ze nie zmieniłeś mu pieluchy. "no tak, racja" podałam mu pieluche, on rozegrał Artura. Wymienia pieluche i chce włożyć nową. Włożył na odwrót. Ale nie ze przód pieluchy z tyłu a rzepy z przadu. Na odwrót ze wkładem chlonnym na zewnątrz u taka konsternacja "coś chyba nie tak"
Jeden dzień gdzie się nie wyspal a on tak funkcjonuje a ja od 2 tyg kiepsko śpię przez zatkany nos Arturka. :)

Aniek co za babka brak slow...

Pumelova udanego wyjścia :) trzymam kciuki za koleżankę :* to ta z blizniakami ?

Aga ja Hugo Boss Orange :)

Misia no grzecznego masz syna :) przykra sprawa z wujkiem ..

Iga zrobiła pobudkę o 4 i do 6 nie spała tylko gadała a później płakała...spalysmy później do 8.30. U nas z rana śnieg był, a teraz słońce wychodzi.

Miłego dnia

Udało mi się was nadrobić.
Super że chrzciny się udały a dla wujka dużo zdrowia i wytrwałości. Niestety wg mnie rak to choroba cywilizacyjna. Mam nadzieję że dość szybko udało się wykryć . U mnie w rodzinie dwie babcie, mama i ciotka rak piersi, tata rak krtani. Ciotka też na dniach zaczyna leczenie.

U nas zeszły tydzień był masakryczny. Płacz przez pół dnia a w zasadzie nie płacz a wrzask. Glut do pasa. Zrobiłam badanie moczu ale nic nie wyszło. Dziś już znacznie lepiej. Oby tak zostało ;)

No i dziś stukają nam 4 miesiące

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Może w nocy was nadrobie ale tymczasem corka do końca tygodnia siedzi w domu. Oskrzela i płuca czyste ale ucho czerwone glutki po pas.
Myślałam że ż Kuba mnie jakoś uspokoi a tymczasem chyba muszę go zaciągnąć na chora stronę (bo bieżącej rejestracji na zdrowa nie ma) żeby być spokojna że też ma czysto w pluckach po tym niby katarze. Bo dalej nie wiem co to było. Teraz furczy i jak mu się nazbiera to nie może sobie z tym poradzić, ani odciągnąć ani polknac.
Słabo tylko że wychodzić nie mogę z córką przez to ucho. Od piątku nie byłam z Kuba na spacerze i do końca tygodnia też nie pójdę bo nie ma mi kto z córką zostac :-/

Edit. Bab gratki 4 miesięcy. Nam kilka dni temu stuknelo 5 :-)

Pumelova kciuki za koleżankę! Ale ci fajnie ż tymi atrakcjami. Dla mnie zaczął się teraz najgorszy czas. Mąż pracuje do 19, corka częściej choruje i nawet nie ma jak na chwilę wyjść w ciągu dnia.

Black friday internetowo coś dzieciakom oczywiście kupilam.

Misia zuch chłopak że tak się pokazał na chrzcinach :-)
Sprawa z wujkiem smutna. Ilekroć usłyszę takie historie ciesze sie tym co mam i przestaje narzekać.

Abed, Monti też myślałam o spirali ale założenie jej to zabieg który może się wiązać z powiklaniami m.in przebicie macicy. Od kiedy o tym usłyszałam to się nie zdecyduje. Po drugim cc wiem że moje ciało nie lubi ingerencji i znając moje szczęście znalazlabym się w tym jednym procencie powiklan. Narazie temat odkładam na później.

W weekend chyba na spokojnie zaczniemy podawać marchewkę albo dynię Kubusiowi. Ostatnio tak się delektuje witaminkami ktore mu daje na łyżeczce że chyba już jest gotowy. Gorzej z piciem wody ale będzie się musiał przekonac.

Ostatnia edycja:
1511790322-1a0bd643734c2bdc-aaaaaa.jpeg

[emoji1]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nienawidzę czarnego, bo kojarzy mi się z zaloba:oo: i wyglądam jak smierc:oprzejdzie jedynie mała czarna na imprezy i spodnie:D
Nowotwór to po prostu plaga... Boję się go bo tez bylo kilka przypadków w bliskiej rodzinie:(
U Nas niefajnie... Po wizycie u Neurologa mamy zalecenie zrobić usg przezciemiaczkowe i iść na rehabilitację. Wszystko w tym tygodniu więc zobaczymy co się okaże.
Poza tym mały jakoś słabo i dziwnie je... A że jest poniżej 3 centyla to tym bardziej mnie to martwi:baffled:
Misia Twoje dziecko to Aniol:)
A propo fryzjera to ja od kilku dni jestem lżejsza o prawie 30cm :D tylko teraz nie mam pomysłu na fajna fryzure:confused:

reklama
Hej Dziewczyny!:) mnie dzis udalo sie troszke nadrobic, bo starsza cora poszla do pkola po 3 tyg. - hurraa!;) powiem Wam ze jedno dziecko w domu i to jeszcze takie male to jest luuuz:)
Karuzela, lacze sie z Toba w bolu, nie moge wychodzic z mala ze wgledu na chore kolano (chodzi o to, ze mieszkam na 2 p bez windy), wiec jak jest ladna pogoda to przezywam (chyba ze jest smog;)). Dodatkowo sama zarazilam sie od starszej angina i wlasnie koncze jutro antybiotyk. ogolnie to chyba cud jakis ze mala sie nie zarazila od nas, bo normalnie szpital byl w domu. No i maz tez z pracy okolo 19 wraca, wiec nie jest zbyt ciekawie, ciesze sie tylko ze babcie mam w krk i teraz staja na wysokosci zadania i pomagaja (wlasnie jedna z babc jest z mala na spacerze). Gdyby nie to to byloby baaardzo ciezko - takze tu chcialabym właczając się w dyskusje o babciach - postawic babciom pomnik:)
Duzo zdrowka dla Was i wszystkiego naj na 5 miesiecy!:) - dla wszystkich forumowych 4 i 5 miesieczniakow wszystkiego naj naj!:)

Misia ciesze sie ze chrzest sie udal. Bardzo mi przykro z powodu Twojego wujka.

Emol - Artur modelem:)

Monti czarny gora!:)

Do góry