reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol współczuję Ci z powodu chomiczka... [emoji22]

Pumelova ale beka z tą apką zakupową [emoji23] ale zajrzę do niej, może się przydać [emoji41]

Na ulewanie nam bardzo pomógł nutriton ale tylko dodawany do mleka w butli. Mają za cholerę nie chciała go łykać przed karmieniem piersią.
Cdn [emoji23]

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uszka też czyszczę tak jak Aniek patyczki z wierzchu po kompieli.
Badanie boiderek miałyśmy 2 razy i teraz kolejne jak skończy 6 miesięcy tylko kontrola bo było wszystko ok. Miał od razu usg.
Dzisiaj nocka słabo pobudki co 1,5 h.
USG głowy nie mieliśmy nawet lekarka nie wspominała nic o takowym.
Emol super że laktator się sprzedał ja muszę się zmobilizować i to powstawiać.
Piotr się nie kręci wokół własnej osi nawet mniej się przekręca z brzucha na plecy a tak mu już fajnie szło i się odechciało.
Kasia mam nadzieję że nic się nie zadziało bo nie wiem jak twoje tabletki bo moje dla karmiących są "słabsze" jednoskładnikowe i tu niestety jest ważne branie o ustalonej godzinie. Nie wiem czy ty KP. i jake bierzesz. Jeśli jednoskładnikowe to lepiej się zabezpieczyć teraz dodatkowo.
Mój syn jeszcze nie próbuje palców u stóp, Ola nie wiem czy mój często krzyżuje nogi pewnie czasem tak ale ja aż tak pilnie nie obserwuję jego zachowania i nie doszukuje się w tym dziwnych lub nienaturalnych zachowań.
Liluli a czemu chcesz zmienić żłobek? U nas jest sporo żłobków niepublicznych ale jest tak mało miejsc że nie ma co wybrzydzac bo zostanie się z niczym. Ja zapłaciłem młodego do żłobka koło domu na 14 miejscu na liście rezerwowej a w innych nie było szans i będzie chodził poza miastem. Niestety nie mogę go zapisać do publicznej placówki że względu na czas pracy (do 17)a tam do 16.30.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W. nam fizjo powiedziała, że dobrze by było Małą na początku przycisnąć, że dwa razy w tygodniu to minimum. Ja sama bym nie decydowała o takich rzeczach.

Moja też krzyżuje tak nogi. Zaczęła też pałaszować stopy [emoji5] ale nie obraca serię jeszcze ani z brzucha na plecy ani odwrotnie [emoji1]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Saba akurat w tym wypadku sie nie doszukuje, ale musze obserwować i informować fizjo, bo od tego zależą nasze ćwiczenia. Nie wszystko zauważy na wizycie, dlatego duO wyciąga z rozmowy ze mna.
Moj z brzucha na plecy kiedys sie przewracał, ale nie wiem czy nie przypadkowo. Teraz juz nie. Ale z pleców na brzuch dosc swobodnie i chetnie, ale przez jeden bok na razie :)

Agniesia No to jak tak, to pewnie :) my np mamy ćwiczyć w domu, a wizyty mamy raz na 3 tyg. Bardziej celem weryfikacji i dołożenia nowych ćwiczeń. Czy to dobrze czy złe-nie wiem. W pewnych kwestiach jest ogromna poprawa. W innych niekoniecznie. Ale nie wszystko na raz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Szymek od 3 dni nam placze przy kapieli a tak lubil sie kapac ..

Saba u mnie na wsi nie mamy zlobka. I zapisalam go do takiego gdzie chodza blizniaczki mojej przyjaciolki.jezt super,ale musze do niego przejechac cale miasto i wrocic do pracy.
Jesli nam sie uda to chce go zapisac do takiego co bedzie blisko mojej pracy. Jesli zdarza utworzyc do tego czasu oddzial.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie znów przerwa w spaniu od 1 do 3:D co za pieron. A teraz śpi jak susel. Na szczęście nie musiałam nosic, po prostu sobie leżała aż w końcu ja drugi raz nakarmilam i zasnela.

Ciekawe kiedy Agatka odkryje stopki[emoji7] ie mogę się doczekać:D a co do obracania to pytałam fizjo bo Agatka się nie obraca - z pleców na brzuszek powinna się obracać do 6 miesiąca więc mamy czas. A ż brzuszka na plecy kto by się chciał obracać [emoji85] [emoji23]to mamy olac.

Agniesia ja też stosuje Durex ale ja go stosuje od zawsze :D więc teraz jakoś ulgi nie przyniosl. No nic zobaczymy;-)

Chybra to my wykorzystaliśmy poranną drzemkę Agatki[emoji23] ja lubię rano, wieczorem bym zasnęła w trakcie[emoji23]

Ola W to pewnie zależy od metody bo my musimy ćwiczyć 4x dziennie[emoji16] plus 2x e tyg fizjo ale to w ramach tych dziennych ćwiczeń - po prostu jedne robimy u niego. Ale czytałam ostatnio że ta met polega na wyuczeniu prawidlowych odruchów dlatego trzeba tak czesto. Ale jeszcze max 5 miesięcy i koniec terapii [emoji23]

Kylesa o kurcze dobrze wiedziec! Czyli 2 miesiące ja 2 mąż - do końca roku dociagniemy jakby się żłobek nie sprawdził [emoji23]
Ja mam zamiar po skończonym 6 miesiącu więc od nowego roku startujemy

Ola W mnie się wydaje że jakby Agatka miała dłuższe nogi to by krzyżowala, teraz dotyka się stopkami więc jest po prostu za mala:D

Liluli Agatka też miała fazę płaczu przy kąpieli, 2-3 tygodnie to trwało.

A Agatka od kilku dni uczy się nowej literki, 'b';D ciągle tylko robi dziubek i próbuje powiedzieć bu;D śmieszne to jest :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova no jasne. Wiadomo, ze od metody, od stopnia nasilenia itd. Wszystko dobrane pod dziecko :)
No sama widzisz- obracanie na brzuch do 6 miesiaca. Moj dzis kończy 4 [emoji7] (masakra jak to szybko zleciało ;( ) a przez jeden bój obraca sie swobodnie. I bardO chetnie :)
Dlatego napisałam, ze trzeba zapytac, bo czasami jest wskazane czesciej, a czasami nie. Zalezy od dziecka.
Zreszta np ost bylismy u neurolog bdb, ale teoche zafiksowana na vojcie. Tzn jest specjalistka w tej dziedzinie i 99% pacjentów kieruje na vojte. Nasza fizjo odradzała u Kuby. Poszliśmy wczoraj do innego polecanego neurologa (kochany człowiek. Poszliśmy do niego, bo uznałam, ze jak on tez zasugeruje vojte to jedziemy z vojta. A jak nie, to wstrzymamy sie przynajmniej jeszcze miesiac) i on w zasadzie potwierdził, ze „nie ma dramatu”, ale powiedział, ze metoda vojty jest bdb, natomiast u Kuby zostałby przynajmniej jeszcze troche na metodzie bobath, bo jest nerwowym dzieckiem, pobudzonym i moze to ciezko znosić. Jak to ujął „moim zdaniem przy jego temperamencie i dla niego i dla Was lepszy jest bobath”, ale dodał, ze jesli bedziemy widziec słabe efekty albo za wolno itd, to zeby sprobowac vojte. Ale na razie dac czas.
I wlasnie dlatego ja tez sie wzbraniała przed vojta. Zwłaszcza, ze w zasadzie poza próba trakcji, to Kuba wszystko robi ksiazkowo a nawet ciut wvzesniej. No ale 23 mamy kontrole u fizjo, zobaczymy jak oceni trakcje, co zaleci dalej i jak ja bede oceniać jego postęp :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry