reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith najlepszego na 4 miesiące :)
Powodzenia na szczepieniu, my jutro 4msc i szczepienie ;)

Liluli my idziemy teraz w listopadzie 2 raz na bioderka.

Kasia ja w niedzielę prawie zapomniałam biorę o 14 a przypomniałam sobie o 23...

Aniek to zapach w pokoju zapewniony na dłużej chyba ;)

reklama
Ola hahah nieźle! Idziemy w przyszłym tygodniu, we wtorek [emoji4]

My na usg byliśmy tylko raz i nie mówili że mamy przyjść na kolejne, więc nie wiem. Za dwa tyg mamy pediatre to się dopytam czy nie trzeba powtórzyć.

Kasia, o matko, trzymam kciuki żeby nic z tego nie było [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

No i dziwna pobudka o 5:30 z mega krzykiem... Dałam butlę i pewnie zaraz go odłożę, ale już raczej nie usnę.

Uszka czyszczę L zawsze przy kąpieli, ale tylko dłonią i najmniejszym palcem.

Usg głowy L miał robione jeszcze w szpitalu, w sumie dobrze, bo do nowej neurolog jest potrzebne.

A usg bioderek mieliśmy jedno, a w planie jeszcze jedno w list i st. Ale u nas to chyba jest spowodowane przerostem czegoś tam w lewej miedniczce.

Zostawianie. Póki co dwa razy nam się udało obu zostawić u moich rodziców aby oddychnąć. Z teściami nie zostawiałam K i L też nie, ale pieron wie jak to się pozmienia gdy np w kwietniu na wesele chcemy jechać , a u moich niekoniecznie chcę dzieci na noc zostawiać. A imprez i ludzi bardzo mi przy ciąży z K brakowało. Teraz kolejne osoby z paczki się zaślubiają i zaciążają więc fajnie, bo już na wiosnę gdzieś razem będziemy się spotykać.

Kurczę ja miałam niedawno identyczną sytuację z tabsami, ale nic z tego na szczęście nie wyszło.;-) ;)

Dzien dobry [emoji8]
My juz od 6 nie spimy,ciezka ta noc ogolnie co godzine pobudka [emoji27]

Pytam o te bioderka bo bylismy juz 2x. Dr mowi ze wszystko dobrze ale mowila zeby przyjsc jeszcze raz za 10tyg. I juz sie zastanawialam czy napewno dobrze z tymi bioderkami.

My tez mielismy usg przezciemiaczkowe i brzuszka w szpitalu.

Aniek to teraz bedzie Wam pachniec w pokoju [emoji85]

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście do lekarza czy gdzieś nie zabieram młodej, zostaje z babcia lub z ciocia:p ale to były pojedyncze przypadki że tata nie mógł się zająć.

Ola W ja myślę że przy naszych sklonnosciach do alergii, w pierwszy dzień dam młodej łyżeczkę lub 2 i poczekam na reakcję, jak nic nie będzie to następnego dnia dam ile będzie chciała.

Emol to ja chodzę spać wtedy kiedy moja Agatka spi[emoji23]
Gratuluję sprzedaży

Ewella mój królik jest nieszczęśliwy bo nie wychodzi z klatki - pies się go boi;-)))

Agniesia86 nie miałam do czynienia z takim stworzeniem:D ciekawe ale wolę futerkowe

Okulisty mi nie zlecali więc nie byłam ale usg bioderek miała już 2 razy i jeszcze mamy przyjść raz w grudniu bo jesteśmy ciągle na granicy normy. I nadal podwójnie pieluchujemy na noc

Judith gratki:*[emoji173]
Oo to też lubię, jak idziemy do dziadków to my odpoczywamy a dziadki zabawiaja i nosza;)

Kurczę my dopiero raz z mężem.. Ale tak mnie bolało że nie wykazuje inicjatywy [emoji19]☹

Aniek fajnie że trafiłaś na dobrego lekarza:) ojoj współczuję perfum! Ja się właściwie nie psikam niczym odkąd jest Agatka, chyba że wychodzę sama, więc jestem.wyczulona na wszystkie zapachy.

My Chyba też mieliśmy e szpitalu usg glowki:D nie pamiętam.

Młoda się obudziła w nocy o 1 i nie chciała zasnac, nosilam chyba z pół godziny i się poddalam, i uwaga! Mąż wstał i ponosil i uspil! Byłam w szoku:-) ostatni raz ja usypial jak miała miesiąc [emoji173] spala do 5, nakarmilam i teraz się budzi dopiero.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Bab sprobuj moze w boramedzie na beli bartoka? Ja tam robiłam. Mi tam lekarz pow, ze wiecje nie trzeba. Z kolei przezciemiaczkowe roilam w luxmedzie na kenie.

Ewella czemu 2 raz bodetla!

Linoone szkoda, my 23. Daj znac po wizycie :) (a jaki powód wizyty??) mozesz na priv. Chetnie wymienię sie opiniami :D
Jedno moge pow na prwno- super miła kobieta.

Pumelova jak to podwójnie pieluchujecie?

Dziewczyny u nas wnm, wiec pewnie to przez to, ale ciekawa jestem czy takie krzyżowanie nóg występuje tulko przy napięciu mięśniowym czy moze u dzieci z prawidłowym tez? A jesli tak to jK czesto?
Pa czy Wasze dzieciaki wkładają juz stopy do buzi?
1510041382-4a605209c510fa00-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola L ma obniżone i podgina nogi do góry, ale nie krzyżuje i cieszy się jak głupi, stopy w buzi beda chyba za sto lat:-p L póki co nieustannie jara się pięściami w buzi i przekręcaniem na lewą str.

Pumelova Iga o 3 wstała z uśmiechem i dopiero o 4 zasnęła ;)

Ola W na pierwszej wizycie było wszystko dobrze, ale lekarka powiedziała że zawsze jest kontrola za 2 msc.
Iga tak krzyzuje nogi np. Na basenie jak nie chce pływać a tak w domu to nie zauważyłam bo więcej leży na brzuchu :) stop do buzi nie wklada jeszcze ale rączkami cały czas łapie stopy :)

Pumelova ja mam czas się wyspać 23-7 spokojnie :)
Dzisiaj spał Artur 21.40-7.20 więc lajcik :)
Mi pomaga wielką ilość żelu. I z każdym zblizeniem jest coraz lepiej( tylko na początku trochę dyskomfort a potem już go nie czuc) :)

Ola w to jest normalne zjawisko krzyzowania stop. Nasz nie wkłada jeszcze ale się na nie intensywnie patrzy :)

reklama
Ola, szkoda. Ale dam znać po wizycie. U nas wszystko ok, ale idziemy się skontrolować. Bo u koleżanki też było ok, a potem w 7 miesiącu wyszło że jednak nie ok, także chce się upewnić.

Mój pakuje stopy do buzi od tygodnia. Przez to muszę mu częściej myć [emoji6]
A wczoraj pierwszy raz sam się przekręcił z pleców na brzuch, myślałam że oszaleję z radości [emoji6] a z brzucha na plecy nie chce się przekręcić wcale..

Pumelova, brawo dla męża. Mój wcale w nocy nie wstaje, leń jeden [emoji6]

Chodzicie normalnie na spacery jak są te alarmy smogowe?

Sent from my SM-G903F using Forum BabyBoom mobile app

Do góry