reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Byłyśmy w lidlu, ludzi nie było, chyba żyją wszystkimi świętymi. Kupiłam 2pary spodni, kapcioszki ,ciepłe rajstopki, termometr na podczerwień, dla siebie bluzkę i leginsy. popłynęłam....

Integral ja bym nie budziła, chyba że bardzo cię to męczy to podaj na śpiocha.

Ola u nas też jęki i stękanie, ale to ewidentnie ból brzuszka.

Pumelova pewnie mąż już wrócił, ale ja nie spałam, tylko czasu mało, a forum nie chciało żebym pisała i mnie wywalało. Trzeba było dzwonić na ploty:laugh2:
Jak by co , to ja też mam 2 rożki, oddam w dobre ręce:D

Aga doczytałam że już się przeprowadziłaś, super! Ja dalej jestem w lesie:elvis:
Mój młody też jakiś ospały. jak możesz to poślij mi zdj.na priv tych tabsów.
Wiesz...tylko facet mógł nazwać to urlopem, bo ja chodzę jak zombie.
Jeju jaka malutka już duża, masz co nosić:tak:
Abed faktycznie trudna sytuacja z tymi odwiedzinami i przykre, ale nie będziesz przez to małego chowała. Ja też robię wszystko z moją słodziaczką na rączkach.
Dziękuję że pytasz. Dziewczynę operowali całą noc, o 5 rano ją wybudzali, a po południu już jej pomogli usiąść. Mega twarda i dzielna dziewczyna. Tyle lat czekała na operację, to teraz musi się wszystko udać.

Joldżi dokładnie moja mała jest aktywna wtedy kiedy ja w ciąży. Czyli cały czas. Masakra. Szkoda że nie spałam dzień i noc.

Katarzyna anastazja jak to twoja mała stoii???

Zawiozłam młodego, ogarniam w starym mieszkaniu(przerwa na zupę chińską) pojedziemy później po młodego i robota ze zwiezionymi rzeczami w domu. Nie kończąca się historia..:baffled: oj ja to się dopiero zagraciłam, ale ja to taki trochę chomik jestem i wszystkie moje rzeczy mi się podobają, no prawie wszystkie.
Cdn

reklama
Aniek u nas co któraś kupka ciemna. I wtedy pierdy smierdzace, nie mam pojęcia dlaczego.
Pola coś kupiłaś? Oby skończyło się na przeczkolaku.
Kasia cenzura na bb, ale można się domyślić.
Ewella to daj znać ile krwii pobrali na crp. Jak robiłam morfologie Grzesiowi w piątek to myślałam czy nie zrobić ale mi Pani odradzala że dużo krwii.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry!
orkan przetrwalismy, Agatka lepiej spała jak deszcz uderzał o parapet :D
wczoraj bylismy w górach na urodzinach (pra)babci <3 dziś byliśmy na szczepieniu, to nie jest katar :D Agatka zdrowa, 6kg (spadła z 25 na 10 centyl, ale przybrala przez miesiąc 0,5kg więc spoko) i poprosiłam o zmierzenie - 60cm (54 miała jak się urodziła, więc tu w ogóle 3 centyle haha) - wiedziałam że nie ma po co mierzyć :D
zostały nam jedne hexacima24.11 i spokój do roczku!!
A i Agatka też jakoś szalenie mocno tej główki nie podnosi jak się ją ciągnie za ręce, ale nie leci jej do tyłu jak siedzi więc jest ok, tymbardziej że chodzimy do fizjo.
Idea BLW mi się podoba, ale papki papkami :-)
szybciutko poczytam co tam piszecie i po łebkach odpiszę bo muszę pranie ogarnąć (mąż wrócił i zrobił pierdylion prań)
też mi włosy znów wypadają :/

Ola W przepis podsyłam, zaraz załączę jak edytuję posta. kiedyś dojrzejemy do zostawiania dziecka :D

kylesa to jest jakis limit zwolnien na dziecko?:o

emol ja oddaje do prywatnego zlobka, nie mam wyjscia - babcie 49-53 lata, pracują ;) a niani nie chce bo nie znam zadnej, nikt nie ma niani wiec mi nie poleci (wszystkie dzieci zlobkowe)
ee mój mąż to nawet 100 rzeczy zrobi na raz. on prędzej posprząta opiekując się dzieckiem niż ja leniuch :D

aga km super plany!!!!

Katja zdrówka!

Aniek no jak zasnie na noc to owijam kocykiem i spinam rozek zeby sie nie rozkopala (inaczej zarzuca sobie kocyk na twarz) :) ledwo bo ledwo ale spinam na rzep ;-) tylko nie zawijam dołu bo za duża już jest
niee jednaknie chce rozka, aga mnieprzekonala ze pewnie zaraz wyrosnie

Czemu wy juz kupujecie foteliki? kurde moj jest do 13 kg,wiec zakladam ze bede go uzywac rok przynajmniej:D

koncze bo sie dre mój brzdac, przeczytalam po lepkach wiec wybaczcie!

Pumelova...nosidełko minimum do.roku starczy. ..chyba ze dziecko głową będzie wstawać to wówczas trzeba zmienić.

Emol. .przed kupnem.fotelika warto podjechać do sklepu i poprzymierzac do auta. Ja przy pierwszej córce chciałam Maxi cosi Tobi...ale okazało ze sie jest za wysoki do naszego kombi. ..niektóre Romery na isofixy mają dodatkowe pasy i tez nam do auta nie pasowały. ..w końcu dopasowlaisny Romer King II ls. Teraz dla starszej córki będę szukać z przedziału 15-36 i chyba zdecydujemy się na Recaro.

Pumelova...nosidełko minimum do.roku starczy. ..chyba ze dziecko głową będzie wstawać to wówczas trzeba zmienić.

Emol. .przed kupnem.fotelika warto podjechać do sklepu i poprzymierzac do auta. Ja przy pierwszej córce chciałam Maxi cosi Tobi...ale okazało ze sie jest za wysoki do naszego kombi. ..niektóre Romery na isofixy mają dodatkowe pasy i tez nam do auta nie pasowały. ..w końcu dopasowlaisny Romer King II ls. Teraz dla starszej córki będę szukać z przedziału 15-36 i chyba zdecydujemy się na Recaro.
No właśnie wiem że do roku i że jak głowa wystaje dlatego pytam dlaczego dziewczyny kupują;-)

Ola przepis
1509369886-a68f7b733d5761c3-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek - ja się rozprawilam ze starym mieszkaniem, ale graty mam ciągle w pokoju nad garażem. Zostaje nam do oproznienia piwnica u babci i garaż (garaż planujemy sprzedać, więc im szybciej go oproznimy to tym lepiej). A o chomikowaniu nic mi nie mów [emoji23][emoji23][emoji23].

To te cudowne tabsy
Link do: Eye Q, 360 kapsułek + 40 kapsułek - Bez recepty

Pumelova - najważniejsze, że Agatka przybiera [emoji3].
Gratuluję szczepienia - oby objawy "po " były łagodne.

Jeżeli chodzi o foteliki to ja tym razem będę patrzyła na te w przedziale 9/15-36 kg.

Jenny - dla mnie też recaro jest faworytem [emoji6]

Ostatnia edycja:
Hejka dziewczyny,

Jakby któraś z was była zainteresowana [emoji23][emoji23][emoji23] to żyję hmmm żyjemy wszyscy na polu bitwy.

Losie dwójka dzieci to dla mnie duuuuzzeee wyzwanie, znowu nam okres ze nie mogę się z niczym ogarnąć, albo inaczej próbuje ogarnąć wszystko i wtedy czasu na forum brak.

Miki ma ostatnio kiepskie nocki, co 2h się budzi, jak nie ma spaceru to śpi 3x po 20 -30 min.

Spróbuję poczytać co u Was, ale pewnie nie dam rady nadrobić zaległości.

Buziaki

Aha - to nie nadrabiaj [emoji3].
Też mamy takie okresy - na szczęście u mnie jeszcze z rana jest tak, że mogę coś zrobić w domu, później już ostra jazda [emoji1]

Emol dzięki :)

Nie narazie fotelika nie kupuje bo i tak chcemy auto zmienić w przyszłym roku a nie wiemy na jakie to zaczekamy żeby fotelik pasował :)

Aha jasne że interesujemy się :D no z takim diabelkiem jak ja mam to drugiego dziecka sobie nie wyobrażam ;) Iga też jak spaceru nie ma to 15min śpi i wyspana...

Pumelova też sobie zapisałam przepis to skorzystam bo lubię marchewkowe ale za każdym razem inaczej robię, zobaczę to :)

reklama
Nie wiedziałam że anti colic i close to nature to dwa różne smoki...Moja w sumie nie wybrzydza ale mnie to wkurza ze smoczek anti colic "zapada się" do środka butelki...jaki w tym sens??ehh

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry