reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Byłam w przychodni i jakaś bardziej rozgarnięta recepcjonistka była.Powiedziałam jej że kazano mi czekać na list, w którym mi napiszą kiedy mała ma być szczepiona ale do tej pory nic nie dostałam a ona powinna być szczepiona w przyszłym tyg.Sprawdziła w systemie mamy kłuju kłuju we wtorek.Kurczę da się sprawdzić?da...
Aniek byłam tak wnerwiona na nią że myślałam że udusze, myśli że jak ma dziecko to wszystko wie.Jak nosiłam małą i płakusiała to mi ją brała i mówiła że u cioci będzie jej lepiej[emoji51]Tak,byłam zazdrosna,odczuwałam to jako napaść.Uważam że każdy powinien się zapytać czy może ją wziąć, czy może poprowadzić wózek itp ,przynajmniej ja tak się zawsze zachowywałam w stosunku do innych rodziców.
Poczytałam trochę o rozszerzaniu diety i będę to robić w 6 miesiącu.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jutro zrobię fote pazurów, bo dziś to tak jakoś ciemno już. Ale to nic specjalnego, ot taki odcień szarości [emoji4]
Kasia, doskonale cię rozumiem. Ja nikomu nie daje młodego. Tzn na rękach mieli go tylko mąż, moi rodzice, moja siostra i teściowa. A tak to nikt. A wózek prowadził oprócz mnie tylko mąż. Taka niedobra jestem [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

We 2 byłyśmy na spacerze, Aniek nie mogla a Maziajka chyba nie przeczytała nawet.

Jak smakuje ten słód jeczmienny?

Też mam problem z dniami tygodnia:D moja mama mi dziś mówi że syn jej faceta pojechał na wycieczkę wczoraj i dzis. A ja do niej, ale tak w niedziele pojechali(?!) [emoji23] a ż teściowa gadałam w poniedziałek i mówię popołudniu 'Noo jeszcze droga do domu k weekend!' [emoji23]

Śliczne paznokcie Misia! Dobrze że Grzesiowi nic się nie stalo.[emoji173]

Mojej też się coś popsuło i Dziś od rana je za każdym razem po 5 minut.. przez co co godzinę ja przystawiam bo mam wrażenie że się nie najada. Odsuwa się i się śmieje ciagle. Chyba ja wszystko rozprasza..

Jakoś nie mam weny, pies nam choruje, ma biegunkę i wymioty, byliśmy u weta i jutro muszę jechać na kontrolę z nim.
Mąż się spakowal i rano leci do Hiszpanii na delegacje. I mi smutno że będziemy same przez tydzień

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova to tak jak moj 5 min i albo cos oglada albo spi. Robilam morfologie i jest ok :-) mam go nie zmuszac tylko dawac kiedy on chce. Tylko w nocy mi wstaje czesciej juz zmeczona jestem. Caly tydzien sam :-( dacie rade :-)

Pumelova, abed u nas też jedzenie krótko trwa i często ż jednej piersi tylko a nie z dwóch. Pogaduchy do cycusia to już norma ;-) A najlepsze że zrezygnował z mm na wieczor tylko zasypia przy cycusiu ale przez to więcej pobudek w nocy. Chyba takie zmiany po 3 miesiacu.
U nas dalsze problemy z brakiem kupy. Wprowadziliśmy debridat i czekamy na efekty.

Ola ja ostatnio zgubiłam kartę płatniczą. Przeszukalam wszystko a okazało się że wypadła mi w samochodzie i cały czas tam.lezala. dni tygodnia też mi się notorycznie mylą.

Misia nawet sobie nie wyobrażam co przezylas. Mi raz na zjeździe w dół Kuba się tak zsunal że mu się głowa wykrecila tak nienaturalnie a co dopiero jakby mi wypadł:-O

Ostatnia edycja:
Jak tak mówicie dziewczyny to mniej mnie to martwi [emoji6] a w nocy je normalnie ok 10 minut. Pewnie za bardzo je już świat interesuje ;-)
A co do teorii 4 trymestru, kumpela urodziła też w lipcu i miał mały kolki i płakał k wszystko - jak skończył 3 miesiące wszysyko przeszło jak ręką odjal!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też już problemów brzuszkowych i kupkowych nie ma.Infacol podaję już może tylko 2 razy dziennie a nie przed każdym karmieniem jak to bywało.
Moja poszła spać przed 21,obudziła się na jedzonko o 3 i teraz o 6.30 i poszła dalej spać.Ja też idę z nią, chociaż jeszcze do 8.30:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie wiem, ale Artur 22-6.40 spał bez karmienia. Aż Kuba wstał raz w nocy zobaczyć czy oddycha i ja 2 razy. Co z tego że śpi jak i tak się obudze wcześniej :)

Myślałam że mnie uznają za wyrosną matkę co za cienko ubiera dzieci Ale wczoraj widziałam dziewczynkę coś pomiędzy 1-1.5 roku w samej krótkiej sukienkę w krótkim rękawki, bez rajstop, bez kurteczki i bez bucikow nawet! Na bosaka. Latała taka dziewczynka przy wejściu do jednej z posesji ale gdzie rodzice, Nie wiem. Było 15 stopni wczoraj.

reklama
Emol super nocka. Też o takiej marze..a Iga zasnęła wczoraj o 19 jadła 3 razy jeszcze do 21 a później o 23 i co 1.5h a o 4 obudziła się i już spać nie chciała tylko przewracała się z brzucha na plecy później płacz i dopiero mąż jak wrócił o 6 z pracy to ją uspal...

Aniek otwarte okno nie działa na szczęście balkon tak ;)

Pumelova oj same przez tydzień ale dacie radę Agatka grzeczna dziewczynka :*
Dla mnie nie ma nadzieji bo już prawie 4msc a płacz jest dalej :p

U nas też brzuszkowych problemów nie ma, rano zawsze jest kupa ;)

Właśnie uspalam Ige na balkonie :D i muszę coś na obiad pomyśleć, później do rodziców na chwilę i na zajęcia Iga idzie z tatą na basen :)

Miłego weekendu :)

Do góry