reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Szczęście w nieszczęściu...ja mam nauczkę i ciągle wduszam hamulec nieważne gdzie stanę wózkiem pod domem pod sklepem na równej drodze itd..... raz nie zahamowalam wózka siory malego i zjechał nam z tarasu, na szczęście mieliśmy usypane ziemia ze wózek zjechał łagodnie ja oczywiście z brzuchem jeszcze wtedy zbieglam za nim ale mogło być nieszczęście ehh. Wystarczy chwila nieuwagi...
Ach a moje dziecko środkowe prawie nie zalalo mi domu... w wc spluczka czasem nawali i woda leci i leci a ona akurat była na dwójce sama. I jak to ona nawalila papieru po sam sztyt klozetu. No to woda wypłynęła aż po salon.
Szczęście że mam wszędzie płytki!
Pech chciał ze nawet teściowa nie słyszała, dopiero jak ruszyla sie na papieroska to musiala ominac bajoro i myslicie ze wytarla?? Zakomunikowala tylko ze coś się stało no to ja spokojnie sobie siedzę na tarasie... podlewamy z młoda kwiatki dopiero jak Amelia się oburzyla idę patrzeć co się dzieje woda stoi i leci jeszcze dalej. Akurat młoda się budzi na karmienie i finał taki ze teściową musiała wytrzec podłogę.... śmiechu warte... mam nauczkę ze muszę lazic za młoda nawet do kibla :D albo w końcu naprawić tą spluczke!!!
Wiec nie martwcie się ze dzieci chodzą za Wami do wc tez będziecie za nimi chodzić przynajmniej do 6-8 roku życia :D

Widzę że mój nie chce jechać w tak długa trasę więc daruję mu to morze. jest mi tylko przykro i szkoda, ale z drugiej strony ma padać. Jutro u nas ma być jeszcze słonecznie więc pewnie coś w okolicy zaliczymy. Szkoda że tydzień wstecz nie pomyśleliśmy :(

reklama
Misia o ludzie! Mam nadzieję, że z Grzesiem wszystko w porządku! Co za koszmar [emoji53]
Moja też robiła łódeczkę na brzuszku tydzień temu, już jej przeszło [emoji6]
Teraz są zalecenia żeby po 6 miesiącu ale kiedyś rozszerzało się po 4, Twoja decyzja [emoji5]
Ja coś muszę też ogarnąć o rozszerzaniu diety bo to już za chwilę [emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O Boze misia! Jaka masakra!!! [emoji33] całe szczescie ze był tak grubi ubrany. Boze... ciary.

Aim racja... tych późniejszych urazów sie boje! Zelaszcza jak bede sama :|

Tez sie musze zorientować w temacie diety.
A kiedy mozna podawać kaszkę na noc? Cyz tam mleko z kaszka?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Misia dobrze że był tak grubo ubrany i nic się nie stało :)

Ja też dałam Idze ostatnio jabłko polizac i jej smakowało .muszę poczytać o rozszerzaniu diety a jak będziemy na szczepieniu w listopadzie to zapytam pediatry.

Aniek nasze dziewczynki spały i dały nam porozmawiać nawet jak szliśmy do auta to jeszcze spały :)

Koleżanka z Anglii właśnie u nas była Iga dostała kurtkę na zimę trochę duża ale może założy w styczniu ;) i różne ubranka takie większe A ja 2 czapki na zimę dostałam :D

Z rana już byłyśmy na spacerze bo Iga nie umie zasnąć w domu nauczyła się, że idziemy na spacer no i nie zaśnie w domu a, że do balkonu nie miałam rano dostępu to musiałam wyjść na to zimno :p sama nie wiem jak mam to dziecko nauczyć spać w domu już siły nie mam...wrzeszy oczy trze ale spać nie pójdzie...teraz mąż ż nią poszedł a ja idę spać.

Misia ty wygrałaś tego grzecznego Grzesia. Piękne pazurki, to naklejka, czy malowałaś?
Misia biedny Grzesiu i biedna Ty. Wyobrażam sobie jak się przestraszyłaś. Grzesiowi pewnie nic nie będzie, bo dziecko ciężko uszkodzić, ale lepiej obserwować. Brawo za nowe umiejętności.

Ewella fajnie że z Igunią na wizycie ok. Pazurki bardzo poprawiają nastrój , przynajmniej mnie.
Może otwórz okno w domu i ciepło ją ubierz, to pomyśli że jest na spacerze?
Ooo to wam panienki dały poplotkować, fajnie.

Ola jesteś najlepsza:-D też czasem się zastanawiam jaki dzień tyg.z tym że z młodym do szkoły się przygotowujemy, to jakoś łatwiej mi to skojarzyć .
Vit też mamy w kropelkach na receptę Vigantol.
Ja bym jednak rozwiesiła te ogłoszenia mimo wszystko. I tak obstawiam, że gdzieś to zostawiłaś.:yes:

Linoone z każdej okazji trzeba skorzystać.
Pochwal się pazurkami.

Kasia Emilka po prostu chciała pospać z mamusią. Maja też w dzień nie źle śpi pod warunkiem, że leżę z nią.
Musiałaś być wściekła o ten wózek na ciocię Emilki.

Judith najwaźniejsze że z paluszkiem lepiej, bo pewnie to nie jest przyjemne i dokucza bobasowi.

Abed Maja też pije 5 min.max i za 1,5-2 godz głodna jak wilk. Zjada własne łapki.

Mamusia my używamy tylko zielone pampersy i 3 już mam drugie opakowanie . pierwsze kupione w Kauflandzie, drugie w biedronce i tak samo dziwnie pachną.(drogerią?)

Emol dobrze że u małego w porządku i jaka waga...super!

Aim ja nic nie widzę na moim tel.jak mogę, to proszę na priv.

Aha my lizałyśmy już jabłuszko, winogrono i arbuza. Wszystko smakowało. Co nie oznacza że spieszy mi się do rozszerzania diety.

Paninka szkoda tego morza, ale może faktycznie lepiej coś bliżej zaliczyć. Macie daleko nad morze? Współczuję syt.z zalaniem i spostrzegawczości teściowej.

Byłyśmy po misia w szkole i na cmentarzu. Rano ogarnęłam kurze, podłogi i ciągle mi automat idzie. tak sobie wymyśliłam, że to co zwiozę, to piorę i prasuję. Wiem, wiem nie nudzi mi się;)
Jutro młody ma pokazy karate i muszę z nim pojechać. Było by mu przykro gdyby nikt nie jechał, a tak mi to nie na rękę i jeszcze taka pora na 14.00 całe popołudnie w d...e.

Hehe z tymi wypadkami z dziećmi to prawda, mi raz K z łóżka spadł, bo zamiast jak zwykle raczkować do tyłu to poszedł do przodu:-p Myślałam, że umrę. Ale od tamtej pory milion razy miał siniaki i krew też była. Teraz tylko patrzę czy zęby są wszystkie:laugh2:

No, poćwiczyłam z K i pomyłam okna i byłam z mamą i chłopakami na spacerze. Teraz dzieci śpią, a ja nie mogę usnąć głupia:-p Zrobiłam sobie kisiel i cieszę się ciszą. Ojciec się rozchorował więc nie pojedziemy do rodziców na weekendzie . Mamy qpę rzeczy so objeżdżenia i załatwienia i wszystko z dziećmi, będzie czad:laugh2:

Mi o dziwo jeszcze dziecko nie wypadło/ nie spadło, ale to raczej kwestia czasu. Jak go trzymam w pionie, to potrafi bez ostrzeżenia się tak odepchnąć ode mnie i lecieć do tyłu. Albo wychodzi mi z chusty. Albo na przewijaku się odpycha nogami i idzie do tyłu. A z tyłu nic nie ma, więc muszę być czujna bo inaczej głowa przeważy i spadnie..

Jeśli chodzi o rozszerzanie diety, to mi koleżanka poleciła książkę o BLW. W weekend pewnie zacznę ją czytać, bo totalnie nic nie wiem o diecie takiego malucha.

Zrobiłam sobie paznokcie, połaziłam po sklepach, kupiłam młodemu skarpetki i zabawki do kąpieli. A jutro wesele. Wreszcie trochę odreaguje, mimo, że i tak jedziemy z młodym i nie będę pić alko. Ale przynajmniej potańczę i się najem [emoji23]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra te zęby jeszcze może stracić gorzej z następnym.
Linoone daj fotke paznokci bo ciągle nie wiem jak malować. Udanej imprezy, smacznego jedzonka i grzecznego dzidziola.
Aniek naklejka :) nakupilam w Rossmann :) no kochana karate, grubo, co tam popołudnie trzeba obejrzeć nowe umiejętności.
Ewella jak ja lubię prezenty dla małego. Dostaliśmy w sobotę edukacyjne jakieś zabawki(oczywiście grające), misia i dwa dresiki na 86. :)
Judith tak właśnie się zastanawiam już powoli z tą dietą, na razie dopóki nie będzie siedział to dostanie coś do polizania :)
Paninka ja z hamulcem też uważam odkąd mówili o tym wypadku na molo co się wózek stoczył jak rodzice robili zdjęcia. No chciała być samodzielna musisz jej wybaczyć te powódź. Aim ja z kolei słyszałam że każde dziecko spadło z łóżka, sama się kiedyś opiekowałam siostra cioteczna (teraz na 20 lat) i mi spadła, nawet się nie obudziła pamiętam.
Grześ właśnie śpi 3 godzinę tak na spacerze zasnął.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone mi również nie spadł jeszcze Artur Ale też myślę że to kwestia czasu.

Ola w
1508513417-aaaaaa.jpeg

1508513455-aaaaaa.jpeg

Do góry