reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol może ta dziewczynka mamie z domu uciekła?

Pumelova mojej Majci też tak przed 3 mies.przeszły problemy z brzuszkiem. Nie chcę zapeszyć, ale jest naprawdę lepsza.

Co do wypadków dzieciowych, to szłyśmy ostatnio pod górę po takich długich schodach na które da się wózkiem podjechać. Maja siedziała w foteliku na stelażu i przy jednym schodku jak poderwałam tylne koła, to jej główka poleciała tak bezwładnie aż do klatatki piersiowej i spowrotem. Przestraszyłam się, a ona dalej spała.

Mało spałam, robiłam w nocy pazury. Jemy śniadanie i zbieramy się powoli do teściowej z Mają i na pokazy z młodym. Miłego dnia.

reklama
Pumelova, trzymam kciuki za tydzień bez męża, dasz rade. Mój tydzień sam na sam z Hanią się właśnie kończy i jestem wykońooona! Ale my nie mamy na miejscu dziadków ani żadnej rodziny tylko na drugim końcu Polski.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova kciuki!
Ja kupiłam w koncu ten pokrowiec. I mufkę! Jest cuuuuudowna! [emoji7] z wełna w srodku. Pokrowiec taki sobie ;p

U nas była trudna milosc. A ja dopiero po 3 miesiacach zaczęłam rozumieć moje dziecko... i tak dochodzę dow boisku, ze 90% jego płaczu na poczatku to nie kolki tylko zmeczenie, bo ja go nie usypiałam na sile i on był wymęczony i nie mogl sam zasnąć...

Teraz tez mysleC ze to niekoniecznie alergia na mleko tylko noże rumianek. Myłam go w babydream. Teraz podawałam mu rumianek i znowu myłam w babydream (mielismy przerwę) i znowu cos mu na buzi wyskakuje... wiec moze to to.
Juz nie chce Wam sie żalić, ale zupełnie obiektywnie uwazam, ze przez to, ze tak długo nie rozumiałam Kuby i nie spełniałam
Jego potrzeb to jest teraz na maksa nerwowy i problem z napięciem nie znika samoistnie. Nie chodI o to, ze sie obwiniam. Wiadomo, ze chciałam jak najlepiej. Ale czasami im lepiej sie chce tym gorzej wychodzi i tak chyba było. Po prostu oceniam obiektywnie sytuacje.
No ale czasu nie cofnę.moge tylko miec nadzieje, ze teraz Brdzie ok i ze moooze to napięcie i nerwowość w jakis magiczny sposob zaczną zanikać... i nie wpłyną negatywnie na rozwoj.
I ze jesli zdecyduje sie na kolejne dziecko i bedzie mi dane je wychować (bo ryzyko duże), to bede mądrzejsza i nie popełnię tylu błędów. Oby.

Mam do Was pytanie-czy macie jakies sposoby, zeby sie nie garbić przy maluchu? Pamietam o tym, ale nie umiem.:. Po prostu sie garbie j juz moje plecy wysiadają :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola bardzo mądre podejście. Najważniejsze że KubA jest zdrowy i ma kochających rodziców. Człowiek się na błędach uczy.
Wrzuć namiar na mufkę.
Ja też się garbię i plecy mnie bolą strasznie.

Aniek. Możliwe że uciekło z domu. Ale ze jej tak zimno nie było...

Ola w mnie pod koniec dnia też bolą plecy a nie noszę małego za dużo więc też pewnie się garbie. Najgorzej to karmienia, bo już wyrobiłam w jednym miejscu łóżko, ze aż się zapadam i ciężko mi stamtąd wyjść z Arturem na rękach po karmieniu. Ale nie mam gdzie indziej jak usiąść.

Aim gratuluję kp!!

Abed o matko całe szczęście, że wam nic się nie stało! Brrrr...

Pola wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesiecy! [emoji4]

Szymek do wczoraj pieknie w nocy spał... a dzis w nocy... co 2 godziny pobudka... aaaa juz nie kumałam za bardzo... na szczęście teraz spi i moge farbować kudły...(tfutfu)

Aha pieknie wyglądacie!! [emoji7]

Misia piekne pazurry!

Nadrabiam dalej... [emoji23]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Camicco.pl :)
A wyglda tak:
1508587488-3ada042bcbec50c7-aaaaaa.jpeg
1508587494-1fa299f388186b7f-aaaaaa.jpeg

Ja kupowałam na Allegro od nich i maja rożne. Wybrałam wełniana, bo uznałam, ze wole to w srodku niz polar ;) nie pamietam ceny, ale chyba ok 30-40.
Podobnie jak ten cholerny pokrowiec na nóżki [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emol fajowa waga Arturka! [emoji4]

Aim nic nie widze...poprosze mailem jak mozesz [emoji4][emoji4]

Misia dzizas co za przezycie... współczuję... dobrze że Grzes miał luzik [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewella jak się Idze podobal basen? To chyba pierwszy raz prawda? Daj znać koniecznie:-)

Aniek to super że jest lepiej! Ja podaje sab 2 razy dziennie więc też jestem zadowolona:-)

Judith no ja mam blisko rodzicow, moja mama będzie wpadać ale raczej dla towarzystwa :-) A ja sobie już planuje kawki że wszystkimi kolezankami, jeszcze sobie dziś na luzie nie usiadłam dopiero teraz i zaraz lecę do taty[emoji16]mojego w sensie.
Pewnie też będę wykonczona!;-)

OLA w jaka mufke? Muszę coś wybrać bo mój producent wózka nie robi:D
Teraz nasze dzieciaczki też łatwiej zrozumieć.. widać czy są zmęczone czy glodne. Wcześniej miałam problem to ogarnąć
Moje plecy tez bolą okropnie
Ale piękna mufka!!!!
[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry