reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed co 2 tyg do końca czerwca. I tak minimum 3 do 5 lat.
Raz przyjeżdża w czasie zajęć aby mi ściągnął Artur mleko. A tak to mu mąż mm podaje. Nie mam czasu bawić się w odciaganie jak i tak planuje tylko 6 miesięcy karmić. Czyli połowa czasu już prawe z głowy. Wiem że będę miała coraz mniej mleka Ale jak przejdziemy na mm to w nocy przed zajeciami Mąż będzie mógł wstawać aby karmić abym ja mogła się wyspać.
A ja zaszlam 15.10 <3

reklama
Ja 3.11:blink:
No i karmimy się, a ja teraz gardło czuję. Kurde boję się o dzieci. W razie czegoś to nie wiem co mogła bym podać takiemu L, chyba tylko inhalacje i katarek, a no i nie pamiętam od kiedy mozna te kropelki do nosa dawać Nasivin.
Jedno jest pewne. Szczepienia na pewno w tym tyg nie wykonamy.
Byliśmy wieczorem na spacerze i w sumie tyle.
Kurczę ale bym postudiowała, trochę bym się odmóżdżyła:laugh2:

Aga km noo rodzenstwo- rodzice też młodo zmarli na raka. Coś musialo pójść nie tak.
Udanej wizyty krakowa!:D

Misia Ty się wysypiasz za nas wszystkie :D

Ewella Lewandowska już wraca! Więc się miniecie:D

No właśnie co można zrobić z grzybami? Mój poszedł wczoraj pierwszy raz odkąd bo znam na grzyby z chrzestnym naszego dziecka i przyniósł trochę. No i oczywiście 'zmeczyl ' się strasznie. Zepsuł mi zakupy bo miałam sobie pochodzić po sklepach ale myślałam tylko o tym że on z tym wózkiem nabity jak bąk chodzi i tyle z zakupów. [emoji23]

Mumusia to super że tak dobrze na Ciebie działa!
Inka jest dobra na laktacje?! Pije inke od miesiąca bo kawy nie chce i to jest mój zamiennik. Dobrze wiedziec:D
Piwa nie lubię w ogóle więc slodowy odpuszczam

Jenny zdrówka! Ja brałam dużo wit C i apap jak mnie rozlozylo.

Emol nie przyzna Ci się przecież że sobie z czymś nie radzil! A teściowa byla? Pewnie po dzisiejszym dniu będzie zmeczony:D

Ewella a jaki wozeczek kupiliscie?:-))

Oo ja 2.10 dostałam ostatni okres[emoji16] a kiedy zaszłam nie wiem [emoji16] pewnie koło 15[emoji6]

Chybra zdrówka!!!

Ja bym już za cholerę nie poszla na studia nawet jakby mi placili[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, zmow mi uciekły 2 dni, zaraz mam nadzieje nadrobię...

W piątek bylismy u gastroenterologa i kazał mi odstawić wszystkie alergeny [emoji3] nabiał, jajka, orzechy, migdaĺy, pomidory, soję- na 2 tygodnie ...
Po tym czasie test prowokacji czyli przez 4 dni mam na chama jeść nabial, kolejne 4 dni jajka i kolejne 4 pomidory. No i zobaczymy na co reaguje...
Ale przez te 2 tygodnie to ja niezle chyba schudne bo nie jem mięsa. Co oznacza, że naprawdę niewiele mi zostaje do żarcia [emoji48]

A Szymek wazyl w piątek rowne 6 kg ! [emoji50][emoji3]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa piękne 6kg! Witam w mojej diecie! Ja ja miałam od 3tyg życia agatki:p ale już wszystko z tej listy jem bo właśnie wprowadzalam co kilka dni i obserwowałam agatke. Teraz ma jakieś kropki na pupie ale mam nadzieję że to od braku kremu a nie wysypka:/ bo wczoraj zjadłam czekolade.. :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia, to fakt że zarłoczek z mojego Boba, kurcze moze sama go po prostu za czesto przystawiam .. musze sie zastanowic porzadnie...

A propos spanoe to ja nie bardzo umiem uzywac te śpiwory na ramiona. Wydaje mi się, że mu za zimno w ręce bedzie... ktos ich uzywa?

Kasia wszystkiego najlepszego z okazji 2 miesięcy! [emoji4]

Misia omamoooooo wszyscy mają zapalenie oskrzeli. ... masakra. Życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia!

Jak to jest z ta laktacja..? Ja mam nadal bardzo twarde piersi jak mały w nocy przysnie za dlugo... kiedy to zanika?

Bloomka kurcze no jak juz pisalam przed chwila- jeszcze bardziej mi ograniczył diete. Wczoraj wpierniczalam podsmaxony makaron z cebula i kukurydza z przyprawa curry. Nawet bylo dobre tylko nie wiem czy to curry moge [emoji23]

Emol jeny jak mi przykro [emoji52] ... tez mam takie rozmowy z moim i tez oczywiście od razu mi rzuca haslem ze sie mogę wyprowadzić. Durni oni są naprawdę [emoji32] Myślę że to jest niedojrzalosc...
Oczywiście mowy nie ma zebym gdzieś sama wyszła i go zostawiła z dziecmi.

Abed, super, fajnie ze się spotkaliscie! [emoji4] zazdraszczam [emoji2]

Ola ja na razie odkladam temat sab simplex, a chcialam juz kupowac...nam lekarz powiedział, że nietolerancja laktozy jest najprawdopodobniej na tle alergii pokarmowej i delicoli inne takie nic nie pomogą. I widze ze jak odstawilam wszystko to kolek na razie nie ma. Obserwuje go na razie.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa mi jeszcze tydzień temu tak miałam a teraz w nocy nie jest najgorzej. Nieco mniej pełne. Ale nadal Artur się zaksztusza jak je w nocy, bo dużo leci.
Ja mojego zostawiłam. I jak sobie narobił zlew pełen naczyń to nawet wczoraj ich nie dotknelam. Tak jak on to najczęściej robi.

Pumelova była teściowa 12-15. Więc trochę mu pomogła. Przynajmniej Kuba wtedy nie pali papierosow, bo musi Arturem się zająć. A dzisiaj teściowej nie będzie.

Arturem robił kupę raz na kilka dni. A wczoraj miał podane mm to po 2h kupa, dzisiaj przy karmieniu o 6.30 zanim wyszłam (musiałam Artura wybudzic, bo wstał na karmienie o 3.30) również kupa, duża. Pewnie go trochę to mleko przeczyszcza.

Ale słonko, ale chłodno. Najchętniej bym nigdzie nie wychodziła, za cholerę mi się nie chce, a musimy skoczyć do jednych i drugich pradziadków zaprosić na chrzciny L.

Mąż składa łóżko K. Na prawdę jest piękne, takie wymarzone jak dla Niego na pierwsze dorosłe. Ale mąż poprzykręcał odwrotnie te zagłówki i barierkę ( żeby K nie wypadł) i nie czai, że coś źle zrobił ehhhh. Mówi, że to przecież wszystko jedno. A przecież tam są takie auta naklejone i ewidentnie widać gdzie i w która str powinny być. Kuźwa no nie myśli i teraz mi mówi, że musiał by całe od nowa rozkręcić żeby to odkręcić. Kuźwa gdyby myślał to by tak nie było. Teraz tak nie w 100%się cieszę grrrrr.

Witam po dluuuugim czasie[emoji4]

Nie zapomniałam o Was, co to to nie!

Spróbuje chociaż cześć postów nadrobic, póki co jestem przy pierwszym września[emoji23][emoji23]

Antosia w końcu mogła mieć zrobione pierwsze szczepienia. Zniosła wszytko bardzo dzielnie, a w dniu szczepienia jedynie nieco bardziej marudna byłam. Kolki w miarę opanowane, bez delicolu i sab simplex ani rusz.
19.09 Antosia miała 5100g, rośnie jak na drożdżach. Karmie piersią i mm, niestety przez stresy związane z przeprowadzka i sytuacja z jej ojcem mam mniej pokarmu i mała się nie najada...

Przez ostatni miesiąc u nas się wszystko zmieniło. Jestem sama z Antosia, niestety jej tata nie spisał się w roli ojca... Wreszcie mamy ciszę i spokoj, mała lepiej spi i ja tez się miewam dużo lepiej.

Zabieram sie powoli za czytanie co Was slychac[emoji4]

Miłej niedzieli, buziaki[emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Chybra - mąż wie, że zmaścił i za wszelką cenę chce się wytłumaczyć. Skąd ja to znam... :)

Patuszka- witaj ! Fajnie, że wróciłaś. Szkoda, że tak się u Ciebie potoczyło. Ważne, że teraz masz spokój .Gratuluję odwagi. Nie każdy ma taką siłę by zostać samym z dzieckiem, dlatego podziwiam.

Do góry