reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol jak dziś idzie tatusiowi?:-) mój jest zawsze mega zmęczony jak to zostawiam z Agatka więc wierzę że docenia. Ale nie mieliśmy takich problemów więc nawet nie rozkminiam. Dziś za to czytałam artykuł o wstawaniu w nocy do dziecka i było napisane że tatusiowie nie słyszą płaczu przez sen i pytam mojego czemu nie wstaje to twierdzi że nie słyszy :D jakoś nie wierzę [emoji14] gdyby nie fakt że tylko raz wstaje w czasie jak śpimy to bym się wkurzyła i to budziła za każdym razem.

Chybra szkoda że nie rozkrecil drugi raz - że nie trzeba żeby działało. Mój jak skrecal meble to szuflady i wieszak zamontowal na odwrót i musiał rozkrecac[emoji23] ale był zly

Patuszka ojej! Współczuję sytuacji ale rozumiem że jest lepiej jak jest i się już nie meczysz. Gdzie teraz mieszkacie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moi rodzice maja duża kamienice w centrum miasta i jedno z mieszkań było wolne (chociaż na końcówce remontu, bo miało być pod wynajem), wiec dzięki Bogu miałyśmy gdzie się przenieść. W przyszłym tygodniu ekipa będzie kończyć remont i z mała będę u rodziców w domu. Zreszta gdyby nie rodzice i najbliższe przyjaciele to bym nie dała rady psychicznie, fizycznie ani finansowo, bo póki co tatuś nie kwapił do alimentów. Jednak mimo to od końca sierpnia mam święty spokoj i odżyłam razem z Antosia. Widocznie tak miało być. Spróbowałam kolejny raz, kolejna szanse jej ojciec zmarnował i powiedziałam dość.

Co do skręcania mebli dla dziecka to mój ex przez 6 tygodni nie przykręcił dwóch (!!!) listewek do przewijaka, zreszta wszystko w poprzednim mieszkaniu ogarniali ze mną moi rodzice a on dwóch małych elementów nie mógł przykręcić. Dobra, koniec narzekania, zaczynam nowy rozdział w życiu.

Za to się pochwale jaka dekoracje dla córci sama zrobiłam na ścianę do powieszenia[emoji16][emoji16]
1506869308-aaaaaa.jpeg
tylko zdjęcie do góry nogami, póki co szukam małych wieszaczkow do powieszenia i jeszcze nie wisi[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moi rodzice maja duża kamienice w centrum miasta i jedno z mieszkań było wolne (chociaż na końcówce remontu, bo miało być pod wynajem), wiec dzięki Bogu miałyśmy gdzie się przenieść. W przyszłym tygodniu ekipa będzie kończyć remont i z mała będę u rodziców w domu. Zreszta gdyby nie rodzice i najbliższe przyjaciele to bym nie dała rady psychicznie, fizycznie ani finansowo, bo póki co tatuś nie kwapił do alimentów. Jednak mimo to od końca sierpnia mam święty spokoj i odżyłam razem z Antosia. Widocznie tak miało być. Spróbowałam kolejny raz, kolejna szanse jej ojciec zmarnował i powiedziałam dość.

Co do skręcania mebli dla dziecka to mój ex przez 6 tygodni nie przykręcił dwóch (!!!) listewek do przewijaka, zreszta wszystko w poprzednim mieszkaniu ogarniali ze mną moi rodzice a on dwóch małych elementów nie mógł przykręcić. Dobra, koniec narzekania, zaczynam nowy rozdział w życiu.

Za to się pochwale jaka dekoracje dla córci sama zrobiłam na ścianę do powieszenia[emoji16][emoji16]
1506869308-aaaaaa.jpeg
tylko zdjęcie do góry nogami, póki co szukam małych wieszaczkow do powieszenia i jeszcze nie wisi[emoji6]

Piękne![emoji7] cudownie że sobie radzisz i masz wsparcie. Cieszę sie!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

1506869308-aaaaaa.jpeg

Pieknie :-) dobrze ze mozesz liczyc na rodzine :-)) trzymaj sie

Hej:)
Patuszka gratuluję odwagi...czasem tak trzeba bo święty spokój jest najważniejszy:*
Pumelova ja też na studia już bym nie poszła, dla mnie to był koszmar.No chyba że podyplomowe...uwielbiałam:)
W ciążę nie wiem kiedy zaszłam ale 14 były przytulasy a ostatnia@ była 1 hehe
Moja mała też ma skręcone normalne łóżko ale rzucala się po nim:( najspokojniej śpi w koszu ale robi się za mały:(
Zaczyna się ślinić,trzymać piąstki w buzi...chyba ząbkowanie i marudna jest.Czytałam że można na noc dawać paracetamol ale tak co no c???

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Patuszka wspaniale sobie radzisz, jesteś silna, dla dziecka wszytko [emoji173]️ piękne te ozdoby [emoji7][emoji7]

Ja zaszłam 3 listopada u mnie nieregularność związana z problemami endo a miałam farta i byłam wtedy u gin i mówiła że widać uwolnione jajeczko więc jak chcemy to działać [emoji12] nie podziałaliśmy bo mojego nie było ale przytulasy sprzed 3 dni zadziałały [emoji48]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova wróciłam do domu to może syci nie bylo Ale rzeczy leżały nie na swoich miejscach. W 10 min to ogarnelam samą. On zmyl naczynia... i oczywiście " a co ty wymyslasz, grzeczne dziecko. Nie powinnaś się licytować." Szkoda że licytować się nie licytuje tylko pokazuje mu ze zrobił 2/3 tego co ja, a jeszcze się wyspalam bo ja w nocy wstawalam.

Patuszka śliczne ozdoby na ścianę. Jakby kupione! Widać że masz sprawną rękę.
Szkoda że nie wyszło. Tak czasami lepiej. Nie pamiętam co tam u Was się działo (czy pisałaś czy nie pisałaś to nie pamiętam)
Ale czasami tak jest lepiej. Moja mama też odsyła a roztali się z ojcem jak moja siostra miała 3 miesiace...

Kasia pediatra sprawdza czy to żeby idą czy po prostu odruch się robi (tak potem dzieci syngnalizuja że są głodne) mój też słoni się i pięści już do buzi wkłada Ale to nie zeby. Więc może nie podawaj paracetamolu, jeśli pewna nie jesteś ze to ząbki.

reklama
Kasia myślałam o tym żelu wlasnie, czy nie byłby lepszy. Sama muszę kupić bo 3 ósemki się wybijają. Jedna już się wybiła aż krew leciała. A dopiero co w styczniu przestałam aparat co noc zakladac. Od kilku miesięcy już w ogóle nie zakładam. A tu mi mogą znowu się żeby powyginac :(

Do góry