reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol jak dziś idzie tatusiowi?:-) mój jest zawsze mega zmęczony jak to zostawiam z Agatka więc wierzę że docenia. Ale nie mieliśmy takich problemów więc nawet nie rozkminiam. Dziś za to czytałam artykuł o wstawaniu w nocy do dziecka i było napisane że tatusiowie nie słyszą płaczu przez sen i pytam mojego czemu nie wstaje to twierdzi że nie słyszy :D jakoś nie wierzę [emoji14] gdyby nie fakt że tylko raz wstaje w czasie jak śpimy to bym się wkurzyła i to budziła za każdym razem.

Chybra szkoda że nie rozkrecil drugi raz - że nie trzeba żeby działało. Mój jak skrecal meble to szuflady i wieszak zamontowal na odwrót i musiał rozkrecac[emoji23] ale był zly

Patuszka ojej! Współczuję sytuacji ale rozumiem że jest lepiej jak jest i się już nie meczysz. Gdzie teraz mieszkacie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moi rodzice maja duża kamienice w centrum miasta i jedno z mieszkań było wolne (chociaż na końcówce remontu, bo miało być pod wynajem), wiec dzięki Bogu miałyśmy gdzie się przenieść. W przyszłym tygodniu ekipa będzie kończyć remont i z mała będę u rodziców w domu. Zreszta gdyby nie rodzice i najbliższe przyjaciele to bym nie dała rady psychicznie, fizycznie ani finansowo, bo póki co tatuś nie kwapił do alimentów. Jednak mimo to od końca sierpnia mam święty spokoj i odżyłam razem z Antosia. Widocznie tak miało być. Spróbowałam kolejny raz, kolejna szanse jej ojciec zmarnował i powiedziałam dość.

Co do skręcania mebli dla dziecka to mój ex przez 6 tygodni nie przykręcił dwóch (!!!) listewek do przewijaka, zreszta wszystko w poprzednim mieszkaniu ogarniali ze mną moi rodzice a on dwóch małych elementów nie mógł przykręcić. Dobra, koniec narzekania, zaczynam nowy rozdział w życiu.

Za to się pochwale jaka dekoracje dla córci sama zrobiłam na ścianę do powieszenia[emoji16][emoji16]
1506869308-aaaaaa.jpeg
tylko zdjęcie do góry nogami, póki co szukam małych wieszaczkow do powieszenia i jeszcze nie wisi[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moi rodzice maja duża kamienice w centrum miasta i jedno z mieszkań było wolne (chociaż na końcówce remontu, bo miało być pod wynajem), wiec dzięki Bogu miałyśmy gdzie się przenieść. W przyszłym tygodniu ekipa będzie kończyć remont i z mała będę u rodziców w domu. Zreszta gdyby nie rodzice i najbliższe przyjaciele to bym nie dała rady psychicznie, fizycznie ani finansowo, bo póki co tatuś nie kwapił do alimentów. Jednak mimo to od końca sierpnia mam święty spokoj i odżyłam razem z Antosia. Widocznie tak miało być. Spróbowałam kolejny raz, kolejna szanse jej ojciec zmarnował i powiedziałam dość.

Co do skręcania mebli dla dziecka to mój ex przez 6 tygodni nie przykręcił dwóch (!!!) listewek do przewijaka, zreszta wszystko w poprzednim mieszkaniu ogarniali ze mną moi rodzice a on dwóch małych elementów nie mógł przykręcić. Dobra, koniec narzekania, zaczynam nowy rozdział w życiu.

Za to się pochwale jaka dekoracje dla córci sama zrobiłam na ścianę do powieszenia[emoji16][emoji16]
1506869308-aaaaaa.jpeg
tylko zdjęcie do góry nogami, póki co szukam małych wieszaczkow do powieszenia i jeszcze nie wisi[emoji6]

Piękne![emoji7] cudownie że sobie radzisz i masz wsparcie. Cieszę sie!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

1506869308-aaaaaa.jpeg

Pieknie :-) dobrze ze mozesz liczyc na rodzine :-)) trzymaj sie

Hej:)
Patuszka gratuluję odwagi...czasem tak trzeba bo święty spokój jest najważniejszy:*
Pumelova ja też na studia już bym nie poszła, dla mnie to był koszmar.No chyba że podyplomowe...uwielbiałam:)
W ciążę nie wiem kiedy zaszłam ale 14 były przytulasy a ostatnia@ była 1 hehe
Moja mała też ma skręcone normalne łóżko ale rzucala się po nim:( najspokojniej śpi w koszu ale robi się za mały:(
Zaczyna się ślinić,trzymać piąstki w buzi...chyba ząbkowanie i marudna jest.Czytałam że można na noc dawać paracetamol ale tak co no c???

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Patuszka wspaniale sobie radzisz, jesteś silna, dla dziecka wszytko [emoji173]️ piękne te ozdoby [emoji7][emoji7]

Ja zaszłam 3 listopada u mnie nieregularność związana z problemami endo a miałam farta i byłam wtedy u gin i mówiła że widać uwolnione jajeczko więc jak chcemy to działać [emoji12] nie podziałaliśmy bo mojego nie było ale przytulasy sprzed 3 dni zadziałały [emoji48]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova wróciłam do domu to może syci nie bylo Ale rzeczy leżały nie na swoich miejscach. W 10 min to ogarnelam samą. On zmyl naczynia... i oczywiście " a co ty wymyslasz, grzeczne dziecko. Nie powinnaś się licytować." Szkoda że licytować się nie licytuje tylko pokazuje mu ze zrobił 2/3 tego co ja, a jeszcze się wyspalam bo ja w nocy wstawalam.

Patuszka śliczne ozdoby na ścianę. Jakby kupione! Widać że masz sprawną rękę.
Szkoda że nie wyszło. Tak czasami lepiej. Nie pamiętam co tam u Was się działo (czy pisałaś czy nie pisałaś to nie pamiętam)
Ale czasami tak jest lepiej. Moja mama też odsyła a roztali się z ojcem jak moja siostra miała 3 miesiace...

Kasia pediatra sprawdza czy to żeby idą czy po prostu odruch się robi (tak potem dzieci syngnalizuja że są głodne) mój też słoni się i pięści już do buzi wkłada Ale to nie zeby. Więc może nie podawaj paracetamolu, jeśli pewna nie jesteś ze to ząbki.

reklama
Kasia myślałam o tym żelu wlasnie, czy nie byłby lepszy. Sama muszę kupić bo 3 ósemki się wybijają. Jedna już się wybiła aż krew leciała. A dopiero co w styczniu przestałam aparat co noc zakladac. Od kilku miesięcy już w ogóle nie zakładam. A tu mi mogą znowu się żeby powyginac :(

Do góry