reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jejku ale mam zaległości. Zaczęły się odwiedziny i wyjazdy...
We wtorek miałyśmy badanie bioderek, na razie mam dokładać tetrowke i nosić szeroko, za 6 tyg kontrola.
Pogoda nam sprzyja tylko sobote cala lało.
Byłam też odwiedzić ojca z Pola, wygadal się choc ze wszystkim się nie zgadzam ale od razu na sercu mi lżej.
Teraz na tapecie chrzciny bo robimy 14 a później chcemy wyjechać na weekend nad morze, mam nadzieję ze się uda.
Pola w niedziele kończy 2 miesiące a waży coś koło 6 kg...
Nie wiem kiedy was nadrobie bo zaraz wpadnie kumpela a później już mój staly rytm dnia, spacer zakupy obiad odbiór dzieci spacer itp a wieczorem mamy gości którzy zostają na noclegu :)

reklama
Pumelova bylam na " piwie" pozegnalnym kolegi z pracy. 3 lata w jednym pokoju wiec chcialalam. Mam fajna ekipe wiec fajnie sie wyrwac. Moj maz wyjezdza tylko na ponad dobe :-) tylko bedziemy po szczepieniu wtedy :-)

Emol no przeciez na urlopie jestesmy :-) musicie sie dogadac bo to nie o ten weekend chodzi ale caly rok twojej nauki.

Chybra ladny rekord :-) u nas ostatnio 5 h ale to chyba dlatego ze bez meza spimy bo chory i na zeslanie poszedl ;-)

Chybra gratuluję spania.
Pumelova, Abed mój znów od 5 zaczyna wyjazdy :/
Abed gdzie byłaś?
U nas dziś na noc, Grześ poszedl spać za wcześnie tj o 21 i spał do 3.30 potem 2 godzinki przerwy i znowu 3 snu. No i jestem w panice bo ma latarek i troszkę kaslal. W przychodni miejsca brak, zobaczymy czy się coś rozwinie. Mój antybiotyk przenika do mleka to może mu pomoże.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol - tutaj u jednego też zdrada z kursantkami była Normalna co do drugiego to nie wiem jak sie u nich potoczylo bo kontakt sie urwal, ale wygladalo to nieciekawie. Ale wracając do tematów naszych dzieci, jak mały przetrwał szczepienia? Dzisiaj już lepiej?

Pumelova - no mój wierzga tymi nóżkami jak szalony. Coś w tym może być.

Mamusia Muminka miałam
Pytac o to samo. Ma mokre stopki. A ostatnio nawet pod pachami miał mokre!

Kto stosował sab simplex? Wiem, ze temat sie przewijał, ale nie odnajdę tego. Ile kropli ile razy dziennie podWalyscie? I czy jak moj nie bardzo puszcza bąki, a czasem bardzo płacze tuż przed lub tuż po puszczeniu to jest sens podawać?

Emol strasznie mi przykro :( temat kolegow u nas tez sie przewijał, ale jak moj maz miał wtedy 24 czy tam 25 lat... i nie było nawet dziecka w planach... i w ogole inna historia z tymi kolegami.
Teraz to bym chyba naprawde sie spakowała i wyprowadziła gdyby mi tak pow jak Tobie. Ty tez zrezygnowałaś z imprez, spotkań z koleżankami itp... No kurde taka kolej rzczy. Albo sie chjce dziecko albo imprezy. Dziecko podrośnie to mozna wrocic jako tako do imprezC ale teraz jest czas dla rodziny. Każdemu ciezko, wiadomo, ale to sa wybory... takie zycie.

Pumelova zapisałam nas na razie do neurologa i do naszej pediatry i pojde skonsultowac do innej. Maz naciska na szczepienie. Ja nie mam pewności czy to refluks czy nie. Tzn to jest refluksowe, ale czy na tyle zeby leczyć czy fizjologiczne to nie wiem... nie ulewa duzo. Zwłaszcza jak zje mniej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol twój mąż to po prostu wieczny chłopiec i to nim przydałoby się zająć a nie on dzieckiem.No.cóż, są tacy mężczyźni z którymi jest super dopóki dziecko się nie pojawi bo w jakiś sposób czują stratę swojej kobiety.Po drugie właśnie boi się zostać z małym albo po prostu nie chce, a po trzecie może być zazdrosny o twoje studia, że się kształcisz-przerabiałam to;) I nie daj sobie wmówić tego egoizmu, to nic innego jak manipulacja żeby wzbudzić poczucie winy.Szkoła jest ważna, to twoja przyszłość, rożne rzeczy się dzieją w małżeństwach i kobieta musi mieć wykształcenie w razie czego zeby móc znaleźć lepszą pracę w razie rozstania itp.Wiadomo że rozstanie nie jest twoim celem,nie zrozum mnie źle:) ale on.może czuć się zagrożony bo ma silną babkę która walczy o swoje:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Chybra ja tak często miewałam z książkami, jak była dobra to po przeczytaniu non stop o niej myślałam:)

Mamusia cieKo w nocy bo wstał po 2, o 5 a potem ciągle stekal przez sen więc nie spałam i wstał o 6.30 ale Kuba się nim zajął. Byłam na spacerze to trochę zeszło zanim zasnął. Poszłam na zakupy. Mikro zakupy, po pieczywo i coś na obiad. Artur już jak wracałam to się obudził. Ale leżał ładnie. Tylko teraz delikatnie piszczy przy karmieniu piersia. Nie wiem czy to nie problem z brzuchem. Bo przed szczepieniem również go bolał.

Ola w szkoda gadać. Chłop 35 lat a odpierdziela taka maniane. Ma 2 weekendy w miesiącu zajęte na moją szkołę i powiedział że się będzie dzieckiem zajmował. A teraz jednak nie. Bo on chce. Kolega po fachu pojeździć na motocyklu. To niech pojezdzi za tydzień. Wielka mi rzecz. -.- dzisiaj mam po niego przyjechać do roboty. Nie chcę mi się na niego patrzec, na prawdę.

Chybra- przekonałeś mnie do tego serialu. Jak tylko z mężem skończymy Once up on a Time, który dla miłośników baśni zresztą polecam to bierzemy się za ten Ripper street

Ola W. - przeczytałam skład skarpetek i bawełna niby 80 % (pepco), ale mam wrażenie, że jest tam znacznie mniej... dzisiaj jade kupic mu skarpetki 100% bawełna. Bo to też mogło być przyczyna tej potliwosci. Pod paszkami nie zwrocilam uwahi....Teraz siedzi z gołym stópkami i nie pocą się tak... sama już nie wiem.
Odnośnie ulewania to zauważyłam, że mój bardziej ulewa jak prosto po karmieniu go przekładam lub próbuje odbić pionizując. Także po karmieniu trzymam Wiktora na pochyłej wysoko poduszce , zresztą tak też karmię, że mały ma wyżej głowę niż tułów. Poleży tak z 10-15 minut to znacznie mi mniej ulewa niż wcześniej. Może Wy spróbujcie. Ja akurat jestem refluksowa nawet bez ciąży i wiem co na mnie działa. Na pewno pozycja trakcie i po karmieniu, stąd takie moje pomysły na ulewania małego.

Odnośnie Sab simplexu mam dwa opakowania, ale unikam podawania jak na razie ni iużylam. Jeżeli jesteś w stanie poczekać z podaniem to lepiej zaczekać i podać dziecku w ostateczności. Lepiej pomóc w postaci np. Masażu, kladzenia na brzuszku, wspieraniu bo takie podawanie kropelek tylko rozleniwia perystaltykę układu pokarmowego i działanie przepony oraz mięśni brzucha, tak mi doradzano....

Emol - szkoda, że noc nieprzespana :( może na te bóle masaż brzuszka i ciepła pielucha na brzuszek?
A facet skoro uważa, że nic nie robisz to tym bardziej powinien chcieć zostać z dzieckiem. Przecież nic nie robienie to taka przyjemna czynność:)

Kasia na pewno to nie zazdrość o kształcenie bo sam namawiał abym się ksztalcila. On też się ciągle ksztalci, ciągle jakieś egzaminy. Więc na pewno nie w tym problem. Raczej właśnie boi się z małym zostać, bo mi mówi że nic nie robię a jednak sam zostać to nie zostanie. Doskonale rozumiem twój tok rozumowania. Nie jest w moim planie się rozstawać, ale życie jest różne i o swoją pupę trzeba zadbać.

Ola mamusia a może macie za ciepło w domku na skarpetki? Mój ma z Pepco i nie poda mu się Ale ja mam 20 stopni w domu. A co do brzuszka to kładę na brzuch, termoforek i espumisan zaraz podam. Nie płacze Ale widać że boli, krzywi sie, a najbardziej chwilę przed opuszczeniem baczusia.

reklama
Dziewczyny co to potliwosci to czytalam ze niedobor wit D u niemowlakow objawia sie potliwoscia .
Moja rusza nogami jak szalona a nigdy nie zauwazylam by sie pocila.

Za to wczoraj ciemieniucha nas dopadla ale oliwka poszla w ruch i jest ok:-)

Z seriali teraz dostalam z playa showmax na 2 tyg i ogladam" The Affair"

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry