Aninek, ja miałam dwa usg sonda dopochwowa i dzień po standardowo śluz z domieszka krwi, po pierwszy zdarzyło sie dwa dni pod rząd. Pytałam - zdarza sie. To samo mam po stosunku, widać u mnie niewskazane grzebanie
Ja wczoraj miałam wizytę z której nic nie wynika :/ zwykła pogadanka. Zaskoczona położna długością mojego porodu (całość od pierwszego bólu 4:10 , a drugi okres porodu 15minut) . Poza tym dostałam skierowanie na krew, ale mam z nim czekać do badań prenatalnych, bo wtedy mogę oddać krew za jednym razem . Muszę zadzwonić i sie umówić. U nas sie to nazywa ' combinatie test'. Krew + usg, wyliczenie ryzyka , jak wysokie to kolejne badanie krwi, zaczęli to tutaj refundować w ubiegłym roku, wiec tylko 160eza combinatie test.
Poza tym ciśnienie mi zmierzyła , pierwszy pomiar 157/97, drugi 130/90. Za wysokie
ale tak było zawsze. W 8 miesiącu ciazy leżałam w szpitalu przez ciśnienie , bo było ryzyko odklejenie łożyska :/
Ah no i nie mogę rodzic w centrum rodzenia, tylko muszę w szpitalu, bo po pierwszym porodzie miałam krwotok.
A tak to nic nowego po wizycie. Następna 21.12 i możemy zabrać juz wtedy córkę ze sobą, bedzie mogła z nami posłuchać serduszka