reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Joldzi jakies 40ml mi wyplywa podczas karmienia czy to duzo niebwiem;D rekord mialam 80ml.

Emol nie mam pojecia wpisalam w necie czy macierzynski wlicza sie w dochod 500+ i wyszlo to co wyslalam.Bylam sie jeszcze dopytac w Gops i uslyszalam to samo...
Udanego odpoczynku:-)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj ja tez z tych co to nie mają brwi i rzęs wiec bez makijazu czuje sie źle [emoji4]

Aniek dobrze mężowi nagadalas! [emoji4] ja sie przestalam odzywac i wczoraj ciagle zagadywał. No i trochę wiecej na malucha zwracał uwagę. Well, zobaczymy co dalej.

Aim kciuki za szybkie ogarniecie oprychy!

Liluli bardzo mi przykro, że aż do tego dochodzi u was...wiem z doświadczenia, że początki życia z malym dzieckiem mogą byc bardzo trudne i na tym etapie wiele par nie wytrzymuje. Najgorsze jest jesli do tego wtrącają się rodzice [emoji52]
Mam nadzieje ze się dogadacie jednak. No i ze Twoj mąż jest na tyle dojrzały, ze nie da się nastawić przeciwko Tobie. .. trzymam kciuki!

Ola jak Maję karmilam mm to sie cieszylam jak dluzej pospala i nie wybudzalam. Mysle ze na tym etapie juz dziecko umie sobie regulować kiefy chce jesc i sie samo budzi.

Emol milego wyjazdu!! [emoji4]

U nas dzis trudny dzien - Maja ma kontrole u neurologa i kardiologa a maly szczepienie rotawirusem. Oby wszystko poszlo spokojnie!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli tak jak dziewczyny pisza przykre ze musisz uciekać żeby mieć spokój od teściowej, mąż Ci powinien to zapewnic. Mam nadzieje ze dojdzie to do niego i zateskni, chociaż pewnie mamusia teraz dopiero ciągle u niego siedzi. Moim zdaniem za większość rozwodów odpowiadają rodzice pary! Trzymam kciuki żeby było dobrze[emoji173]

Ola W nie wszystkie dzieci lubią wózki - czytałam na jakiś blogach których teraz jest w cholerę o dzieciach które gardzą gondola;-) [emoji9][emoji9][emoji9]

Emol ja ostatnio przewijalam po kupie i się tak nachylilam żeby sprawdzić czy czysta pupa i bym w twarz dostała kupą[emoji23][emoji23][emoji23]
Udanego wyjazdu! Na ile jedziecie?

Chybra wyspałaś się cos?

Kylesa kciuki żeby twój też się ogarnal.[emoji11][emoji11][emoji11] powodzenia na wizytach! My jutro mamy szczepienie:) rota i 6w1.

Dziecko zrobiło mi prezent i jak ja wzięłam do łóżka o 7 z nadzieją na chwilkę snu to obudziłam się o 9:O :D

Mam nową torbę skip hopa[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] genialna jest!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim oby maz nie zarazil, moze ta maseczka? Ja mam teraz zapalenie tchawicy i antybiotyk (buuu:/) i w maseczce pomykam przy malej zeby jej nie zarazic. Niby ma moje przeciwciala z mleczka, no ale u mnie tego mleczka wlasnie malo i mojego na karmienie ma tak do 30 ml. Jak sciagam, to tez tak 30 ml z obu piersi na 20 min, takze Maziajka szacun;)
Dzieciatka roznie jedza, moja je w dzien co 3 h, ostatnio po ok 120ml (mm+odciagniete z piersi - buntuje sie i nie chce juz bezposrednio z piersi bo za malo i za slabo jej leci:/), natomiast na eieczor oststnua butla ok 22 i spi piekniutko do ok 5.30-6:)
Takze Ola.W - ja nie ruszam i nie dotykam dopoki sama sie nie obudzi:) wczoraj byl rekord swiata- spala od 20.30 do 6.00, nawet moj maz sie pytal czy tyle moze bez jedzenia;)

Emol cudny ten Twoj Arturek!:) udanego wyjazdu:) na dlugo jedziecie?

Aha udanej imprezki z kolezankami:)

Pumelova slodka ta bluza z kotkiem:)

Kylesa, Aniek kurcze, szkoda ze mezowie tak sie nie popisuja:/ przykre to, trzeba koniecznie im nagadac! Moj na szczescie nie stroi fochow (na razie przynajmniej).
Kylesa kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty lekarskie!

Liluli przykre to, ale czeste niestety. Po narodzinach dzidziusia trzeba na niwo poukladac sobie relacje rodzinne i cesto sa zgrzyty:/

Ostatnia edycja:
aim- o co chodzi z tą denaturacja białka? czy to też dotyczy mleka mm? bo na bebilonie też pisze żeby dodawać mleko do wody podgrzanej do temp 40 stopni a zdarzało się że i do bardziej ciepłej dodawałam a później chłodziłam już całość...:baffled:

Ola W - nasz pediatra mówiła, żeby nie wybudzać, bo jeżeli dziecko ma prawidłową wagę to jak zje o 22-23 to może nawet spać do 6 rano. u nas jest ten problem że Asia ostatni posiłek je po kąpieli czyli około 20:00-20:30 bo później od razu usypia więc na następny posiłek budzi się koło 3 nad ranem. wczoraj np zjadła o 18,15 120 ml a kąpiel była o 20 i o 20:30 już jej nie dawałam bo to by było za często, ale obudziła się po 21 i domagała się mleka więc jej zrobiłam 90 ml, za mało było więc dorobiłam jeszcze 30 i zadowolona była, trochę się wierciła, usnęła po 22 i później jadła o 4.50. Trzeba się cieszyć każdą dłuższą przerwą w nocy :) Asia je około 600-630 ml a i tak przybiera więcej niż średnia, np w ciągu tygodnia przybrała 500 g. nie wiem jak ona to robi, może to moja wina, że za dużo jej daje...

Znaczy co to jest denaturacja? Najprościej niszczenie białka. I tak, dotyczy to każdego białka, też w mm.

Mąż w maseczce nie chodzi, ma zaklejoną te zmianę po prostu, tyle wystarczy, no i leki doustne i miejscowe

Pumelova dzięki, że pytasz:blink: W sumie łącznie od 22 do 7 rano L budził się6 razy, w tym dwa razy na jedzenie, bąki i machanie łapkami i nogami go budziły. Coś tam wyrywkowo złapałam, ale nie mogę tego nazwać wyspaniem:-p

Jeeeeest słońce!!!!! ❤ Od razu lepiej, L śpi wykąpany, K mi pomagał przy ćw.
Buziaki:*

Maziajka - zazdroszczę takich ilości mleka :)

Ja w trakcie karmienia nie mam tak, że leje mi się z drugiej piersi.... ma ktoras tez tak czy tylko ja jestem wyjatkiem??

Kylesa, Aniek - współczuję takich sytuacji z mężami. Mój jest bardzo za małym, a gdyby coś mi się nie spodobało to ja od razu mówię co mi się nie podoba i ochrzaniam... trochę taka zołza że mnie czasami wobec niego, ale jakoś że mną chłop wytrzymuje i świata poza sobą i małym nie widzimy. Może jest to też wynik tego, że razem dorastaliśmy ( 13 letni staż przed ślubem) i się bardzo dobrze poznaliśmy.

reklama
Pola współczuję choroby! Zdrówka Ci życzę żebyś szybko czuła się dobrze. Ja byłam tylko przeziębiona i dało mi to w kość ze.musialam mimo to być na nogach ciągle a nie że mogłam wylezec..

Napolka każde dziecko inne, skoro tyle potrzebuje to ja bym je dawala. Lepiej tak niż jakby miała pół dnia płakać z glodu.

Aim najważniejsze żeby go nie calowal, tym się tylko przy dotyku można zarazić prawda? Nigdy nie miałam opryszczki.

Chybra czyli nie jest najlepiej ale słońce poprawia Ci nastrój mimo niewyspania:D u mnie też właśnie wyszło i lecę zaraz na spacer zanim znów się doczekam deszczu:D

Mumusia jak zaczynam karmić to czuje mrowienie w obu piersiach ale mam wkładki laktacyjne to nie wiem czy leci, jak już to malutko. Czasem jak jestem pod prysznicem i mleko nadchodzi to coś tam kapnie ale nie żeby jakieś strumienie:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry