reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova trzymanie na siedząco. :) Sam jeszcze nie siedzi. Ale mu tak wygodnie, bo pierdki wychodzą. Dzisiaj po 5 dniach robił kupę. A jak dużo jej! I wodnista :/ te marudzenie to chyba brzuch go boli. Sama nie wiem. Cicho piszczy jak nawet je z cycusia więc coś jest na rzeczy.

Maziajka to dlaczego jak miałam umowę to za lipiec nie dostałam, a teraz macierzyski (ta sama stawka bo mam teraz 100%) to już dostałam 500+?

reklama
A u nas mało optymistycznie bo mąż ma opryszczkę :/ dla tak małego dziecka jest to dość duże zagrożenie więc pozdrawiam :/ zobaczymy jak to się skończy, mam nadzieję że się nie zarazi i nie będzie tego wszystkiego, co może być.

Pumelova uuuu ja tak wczoraj miałam wiec rozumiem ah ten los

Aim trzymam kciuki żeby mąż pozbył się cholerstwa i nikogo nie zarazil

Abed ja mam podobnie jak ty za bardzo się nie ruszam, bo jak mój zacznie koncertowac to nie ma mocnych

Emol nie mam pojecia bylam w gopsie i mi powiedzieli ze macierzynski normalnie sie wlicza i z tego co czytam na necie to tez tak jest...moze jest ktos w temacie?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Super dziewczyny, że chrzciny udane :)

Ja muszę w końcu wypełnić te dokumenty na becikowe jakoś nie umie się ogarnąć.

Pumelova ładnie Agatka wyglądała na chrzcie :) A u nas nie padało na szczęście byłyśmy na dwóch spacerach :)

Abed u mnie wyjście z domu jest z wrzaskiem bo czapka parzy ją w głowę ;) A powrót też najczęściej z krzykiem nawet jak głodna nie jest , chwilę się pousmiecha i krzyk...wiec ostatnio daleko nie chodzę ;) dzisiaj mi nawet do biblioteki nie pozwoliła wejść bo co się zblizalam to się budziła..

Aim trzymam kciuki żeby się mały nie zarazil a mężowi szybko zeszła opryszczka.

Iga od kilku dni na szczęście od razu z rana robi kupę na dzień dobry :p ale na wieczór dalej krzyk ehh kiedy to jej przejdzie to ja nie wiem.
dobrze, że w tym tyg słońce u nas zapowiadają bo tamten tydzień był mega dołujacy...

Dziewczyny odciagajace pokarm please o szybką instrukcję, bo chce odciągnąć chociaż kapke na jutro, bo wieczorem chce wyjść do ludzi [emoji23]

Ile ml powinna mieć porcja?
Jak odciagne to mam do lodówki wstawić?
Odciagne teraz, pewnie przed spaniem itp i mogę swobodnie dolewac i mieszać? - to głupie pytanie, wiem, ale zielona jestem

Jaka temperaturę powinno mieć mleko do podania dziecku i jak podgrzewacie?

Aim może niech chodzi w maseczce? Żeby go przypadkiem nie dotykal.

Ewella z tego co widziałam ma być slonko. Oby! Jutro już się wybieram o 13 na spacer z kolezankami- oby nie padalo:)

Aha83 nie wiem, też się chętnie dowiem bo ja jak odciagalam to przed samym wyjściem ile się udało i zostawialam w temp pokojowej

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja odciagam przeważnie tylko w nocy, bo wtedy mamy dłuższą przerwę w karmieniu i wstawiam do lodówki. A później mąż podgrzewa w kąpieli wodnej, tak aby nie było zimne a jak nie zuzyje to zamrazam;)

reklama
Aha mozna mieszac mleko.Ja w ogole nie odciagam tylko karmiac np lewo piersia zbieram mleko ktore wyplywa z prawej.Czekam chwile i wkladam zakrecone do lodowki zawsze wkladaj najglebiej bo tam najzimniej .Pozniej karmie za 2 godziny z prawej to z lewej zbieram mleko i wkladam do lodowki w nowym pojemniczku.Po 2h gdy chce znowu zebrac mleko to ide do lodowki i przelewam mleko do jednego pojemniczka a do tego pustego znow zbieram mleko itd
Mam nadzieje ze czytelnie to napisalam;D chodzi ogolnie o to by mieszac mleko o tych samych temperaturach.
A co do podawania to w temp pokojowej .Mleko z piersi tez jakies mega cieple nie jest.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry