reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova trzymanie na siedząco. :) Sam jeszcze nie siedzi. Ale mu tak wygodnie, bo pierdki wychodzą. Dzisiaj po 5 dniach robił kupę. A jak dużo jej! I wodnista :/ te marudzenie to chyba brzuch go boli. Sama nie wiem. Cicho piszczy jak nawet je z cycusia więc coś jest na rzeczy.

Maziajka to dlaczego jak miałam umowę to za lipiec nie dostałam, a teraz macierzyski (ta sama stawka bo mam teraz 100%) to już dostałam 500+?

reklama
A u nas mało optymistycznie bo mąż ma opryszczkę :/ dla tak małego dziecka jest to dość duże zagrożenie więc pozdrawiam :/ zobaczymy jak to się skończy, mam nadzieję że się nie zarazi i nie będzie tego wszystkiego, co może być.

Pumelova uuuu ja tak wczoraj miałam wiec rozumiem ah ten los

Aim trzymam kciuki żeby mąż pozbył się cholerstwa i nikogo nie zarazil

Abed ja mam podobnie jak ty za bardzo się nie ruszam, bo jak mój zacznie koncertowac to nie ma mocnych

Emol nie mam pojecia bylam w gopsie i mi powiedzieli ze macierzynski normalnie sie wlicza i z tego co czytam na necie to tez tak jest...moze jest ktos w temacie?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Super dziewczyny, że chrzciny udane :)

Ja muszę w końcu wypełnić te dokumenty na becikowe jakoś nie umie się ogarnąć.

Pumelova ładnie Agatka wyglądała na chrzcie :) A u nas nie padało na szczęście byłyśmy na dwóch spacerach :)

Abed u mnie wyjście z domu jest z wrzaskiem bo czapka parzy ją w głowę ;) A powrót też najczęściej z krzykiem nawet jak głodna nie jest , chwilę się pousmiecha i krzyk...wiec ostatnio daleko nie chodzę ;) dzisiaj mi nawet do biblioteki nie pozwoliła wejść bo co się zblizalam to się budziła..

Aim trzymam kciuki żeby się mały nie zarazil a mężowi szybko zeszła opryszczka.

Iga od kilku dni na szczęście od razu z rana robi kupę na dzień dobry :p ale na wieczór dalej krzyk ehh kiedy to jej przejdzie to ja nie wiem.
dobrze, że w tym tyg słońce u nas zapowiadają bo tamten tydzień był mega dołujacy...

Dziewczyny odciagajace pokarm please o szybką instrukcję, bo chce odciągnąć chociaż kapke na jutro, bo wieczorem chce wyjść do ludzi [emoji23]

Ile ml powinna mieć porcja?
Jak odciagne to mam do lodówki wstawić?
Odciagne teraz, pewnie przed spaniem itp i mogę swobodnie dolewac i mieszać? - to głupie pytanie, wiem, ale zielona jestem

Jaka temperaturę powinno mieć mleko do podania dziecku i jak podgrzewacie?

Aim może niech chodzi w maseczce? Żeby go przypadkiem nie dotykal.

Ewella z tego co widziałam ma być slonko. Oby! Jutro już się wybieram o 13 na spacer z kolezankami- oby nie padalo:)

Aha83 nie wiem, też się chętnie dowiem bo ja jak odciagalam to przed samym wyjściem ile się udało i zostawialam w temp pokojowej

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja odciagam przeważnie tylko w nocy, bo wtedy mamy dłuższą przerwę w karmieniu i wstawiam do lodówki. A później mąż podgrzewa w kąpieli wodnej, tak aby nie było zimne a jak nie zuzyje to zamrazam;)

reklama
Aha mozna mieszac mleko.Ja w ogole nie odciagam tylko karmiac np lewo piersia zbieram mleko ktore wyplywa z prawej.Czekam chwile i wkladam zakrecone do lodowki zawsze wkladaj najglebiej bo tam najzimniej .Pozniej karmie za 2 godziny z prawej to z lewej zbieram mleko i wkladam do lodowki w nowym pojemniczku.Po 2h gdy chce znowu zebrac mleko to ide do lodowki i przelewam mleko do jednego pojemniczka a do tego pustego znow zbieram mleko itd
Mam nadzieje ze czytelnie to napisalam;D chodzi ogolnie o to by mieszac mleko o tych samych temperaturach.
A co do podawania to w temp pokojowej .Mleko z piersi tez jakies mega cieple nie jest.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry