reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzięki za rady, K już się z brzuszkiem powoli poprawia:blink:

Ja mojeg tak jak przy K zostawiam na siłę z L, nie obchodzą mnie jego marudzenia.

Ja mam iRobota 616 do sprzątania 35m2 dwa razy w tyg i szczerze powiem, że go uwielbiam, mega mnie odciąża:laugh2:

Pany nam wstawili rano ostatnie nowe okno na korytarzu, może na reszcie nie będzie nam ciepło uciekać. Dziś ma być10 st i ma nie padać, mam nadzieję, bo muszę wyjść z domu.
W sumie się wyspaliśmy, ok 22:30 poszliśmy spać, a L jadł 3:40 i później 7:40. Poćwiczone, obiady gotowe, dzieci, dzieci, pieluchy, mleko, jedzenie, usypianie i tak w kółko, chyba już nawet się nie cieszę, że jest weekend.

A do inhalacji i do odciągania kataru mamy takie maszyny.

Załączniki

• 20170922_115227.jpg
    20170922_115227.jpg
    960,9 KB · Wyświetleń: 78
  • 20170922_115255-1.jpg
    20170922_115255-1.jpg
    668,8 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeszcze nigdy nie farbowałam włosów, ale już powiedziałam, że jak się zdecydujemy kiedyś na drugie dziecko to po porodzie zrobię sobie metamorfozę :-Dz całkowitą wymianą garderoby :-) :)

Bloomka- to tak jak u mnie. Każdy mnie pyta czy dobrze się czuję bo taka blada jestem, a wszystkie wyniki badań ok. :) z główką Asi tak samo- na brzuszku mało podnosi ale ogólnie ładnie trzyma, ale właśnie czasem na boki jej leci.

Ola W- moja zawsze miała 37, albo 37,1 stopni jak jej mierzyłam

Karuzela- przypomniałaś mi, że miałam sobie zrobić peeling na twarz z płatków owsianych ;) ?JAk po szczepieniach?

Kasia_831- ja też tak mam, że zawsze coś dla Asi upatruje

Chybra dużo już zrobiłaś, ja mam dziś lenia. Asia je a później sobie śpi więc ja czytam książkę, nawet łóżka nie pościeliłam, ale zaraz się za to wezmę, ogarnę odrobinę pokój i zabieram małą na spacer. Dziś rano zrobiłam tylko mleko kokosowe do owsianki i puddingu, którymi może zajmę się wieczorem.a jak starczy czasu to może jeszcze zrobię babkę cytrynową. Tyle w temacie ;)

Wczoraj Asia po raz pierwszy samodzielnie przekręciła się z boczku na brzuszek. JEstem z niej taka dumna!
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png

Liluli - oj wpadka :zawstydzona/y: dzisiaj odwiedza mnie teściowa i już nie myśle co robie :sorry: to też typ wiedzący najlepiej i do tego taki wścibski i zaborczy.

Chybra - masz powera, ja dzisiaj na spowolnionych obrotach ale muszę się w końcu za prasowanie zabrać.

Napolka - gratuluje przewrotu :-) :) sama robisz mleko kokosowe? ja dzisiaj jadłam z płatkami na śniadanie ale takie kupne z kartonu.

Dziewczyny mam zastój pokarmu... :( czy któraś z Was korzystała z kompresu żelowego firmy lovi? Jak się to podgrzewa? W mikrofali? Gorącej wodzie? Pytam bo dostałam to jako gratis do laktator a nie było instrukcji obsługi... :(

Liluli, wiązanie jest bardzo proste, mi wystarczyły 2 filmiki z YouTube ;-)

Mamusia Muminka tego nie miałam ale jak mnie to dorwało to ważne jest oprócz ogrzania piersi też stukać palcami w wyczuwalne grudki i delikatnie masować żeby te kanaliki "puściły".

Właśnie przed chwilą "puściło" jak małego po raz kolejny przystawiłam po ciepłym prysznic. Mały ledwo nadążał z połykaniem.... czuję, że jest więcej pokarmu.. ale czy to wina tego napoju słodowego to ciężko powiedzieć bo skończyła się też u mnie miesiączka, więc poczekam jeszcze kilka dni na relacje.

reklama
Mamusia Muminka ja wszystko to robie :( tzn spowijanie ostatnio odpuściłam, bo chciałam, zeby juz uczył sie spania z luźnymi rączkami, ale chyba za szybko jednak.
Mam wrazenie, ze to wszystko o czym piszesz juz nie zadziała-juz za pozno :( i oczywiscie mysle, ze spiernicyzlam te 2,5 miesiaca... ze swoja nerwowością itp "popsułam" dziecko. Ze sama doprowadziłam do tych napięć mięśniowych i stresu. Głownie juz w szpitalu, a potem w domu.
Nie wiem, chyba nie byłam tak dobrze przygotowana jak mi sie wydawało. A moze byłam, ale ta cesarka i konplikacje tak mnie wybiły, ze wszystko pozapominalam i moje samopoczucie+jego płacz skutkowały nerwami i chaosem zamiast racjonalnym myśleniem. Nie wiem, mam tylko nadzieje, ze bedzie lepiej. Ze bedzie dobrze. I ze to wszystko da sie naprWic

Ja kiedys miałam mole w mące :/ ze sklepu takie cudo przyniosłam... a maka świeżaz

Bozeeeee moja teściowa ma Instagram.... juz nigdzie nie moge czuc sie bezpieczna!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry