reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol dzięki. Ja wlasnie 37-37,4 :) przy 37,4 juz trooooche łapie stresu, ale ogolnie spoko tulko mnie ta pediatra zestresowała.

Aha No wlasnie ja odkąd mu mierze to ma 37. Ale zaczęłam sie po słowach pediatry denerwować, bo w sumie zawsze był płaczliwy.

Mamusia Muminka tez mam bezdotykowy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mamusia muminka kochana no niestety nie pozwolą być im być chrzestnymi. Bo może i rodzice mogą Ale chrzestni muszą być prawdziwymi katolikami

Katja zdrowka dla Liwii. Mam nadzieję że wydrowiejecie. A probowalas z chustą, bo tu dziewczyny chwalily

A polecacie swoje inhalatory? Nie znam tematu zupelnie:) jakie macie? Oby się chociaż jeden model powtórzył to będzie z gorki:D

Bloomka ja też jestem z natury blada mega, ale wszyscy się już przyzwyczaili:D jak byłam malutka to byłam biała jak ściana a Agatka nie jest więc mam ogrooomna nadzieję że będzie miała karnacje ciemna po tatusiu[emoji173]

Przyszła mamusia też się balam! Bałam się cholernie bo źle wspominam ściąganie szwów i się tak okropnie pospinalam niepotrzebnie. Nie było zle. Miałam usg.

Paninka mogłoby przywiac do nas na niedziele:p

Chybra na banany można mieć alergię? Jakoś myślałam że nie..:D
No właśnie za duże halo w okol tej glowki. Ale moja też niezbyt podnosila, a jak zaczęłam ja często kłaść na brzuchu to ogarnęła. I lubi tak jechać w wózku np z podniesiona. Nasz fizjo nam pokazał że można ją na lokciach oprzeć i ja tak motywować.

Ola W ja mierze bezdotykowym i się waha strasznie bo pewnie niedokladnie robię pomiar Ale do 37,5 bywało

Kasia super że u Was w porzadku:-) moja mama też zupełnie oszalala na punkcie wnusi:-) takie słodkie to jest

Mumusia no właśnie lepiej mieć z glowy. Potem znów będziesz planować itd. Szkoda z tym chrzestnym. Ja mam małą rodzinę i bierzemy przyjaciela za chrzestnego. Słyszałam komentarze od rodziny że powinnam z.rodziny wziąć ale przyjaznimy się już kilkanaście lat i uważam że jest mi bliższy niż rodzina;-)

Katja dajesz sobie świetnie radę z takim hnb;-) szkoda że mąż się wyniosl, nie wyobrażam sobie nie spać w jednym łóżku z moim.
Zdrowka!

Znalazłam zrodlo moli w domu.. MASAKRA. Dziś będę miała sprzątanie - czekam na męża bo sama się brzydze:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejoo, dziekuje :)
Nie probowalam chusty ale myslalam nad tym. Mam wrazenie ze wtedy spotęguję nieodkladalnosc liwusi... teraz to ponosze i odloze a tak w tej chuscie moze nie byc latwo odlozyc co?

Pumelova dziekuje. Slowa wsparcia zawsze dodawaja mi sil :) my jeszcze nie wspolzyjemy.. masakra. Ale chyba zadnemu z nas sie nie chce.
Nie bylam tez na kontroli po porodzie ...

Ja mam inhalator microlife. Jest ok :) ma 10 lat

A polecacie swoje inhalatory? Nie znam tematu zupelnie:) jakie macie? Oby się chociaż jeden model powtórzył to będzie z gorki:D

Bloomka ja też jestem z natury blada mega, ale wszyscy się już przyzwyczaili:D jak byłam malutka to byłam biała jak ściana a Agatka nie jest więc mam ogrooomna nadzieję że będzie miała karnacje ciemna po tatusiu[emoji173]

Przyszła mamusia też się balam! Bałam się cholernie bo źle wspominam ściąganie szwów i się tak okropnie pospinalam niepotrzebnie. Nie było zle. Miałam usg.

Paninka mogłoby przywiac do nas na niedziele:p

Chybra na banany można mieć alergię? Jakoś myślałam że nie..:D
No właśnie za duże halo w okol tej glowki. Ale moja też niezbyt podnosila, a jak zaczęłam ja często kłaść na brzuchu to ogarnęła. I lubi tak jechać w wózku np z podniesiona. Nasz fizjo nam pokazał że można ją na lokciach oprzeć i ja tak motywować.

Ola W ja mierze bezdotykowym i się waha strasznie bo pewnie niedokladnie robię pomiar Ale do 37,5 bywało

Kasia super że u Was w porzadku:-) moja mama też zupełnie oszalala na punkcie wnusi:-) takie słodkie to jest

Mumusia no właśnie lepiej mieć z glowy. Potem znów będziesz planować itd. Szkoda z tym chrzestnym. Ja mam małą rodzinę i bierzemy przyjaciela za chrzestnego. Słyszałam komentarze od rodziny że powinnam z.rodziny wziąć ale przyjaznimy się już kilkanaście lat i uważam że jest mi bliższy niż rodzina;-)

Katja dajesz sobie świetnie radę z takim hnb;-) szkoda że mąż się wyniosl, nie wyobrażam sobie nie spać w jednym łóżku z moim.
Zdrowka!

Znalazłam zrodlo moli w domu.. MASAKRA. Dziś będę miała sprzątanie - czekam na męża bo sama się brzydze:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam nebulizator philips taki:
Link do: Inhalator Philips Respironics PRO Soft Touch *5 lat gwar. - inhalatory - sklepmedyczny.net
Jest ok, mam go 5 lat, choc teraz kupilabym dziecku jakiegos pingwina czy inne zwierze;)
Link do: Intec Pingwin CN02-WF2

My mamy do inhalacji soho amineb ;-)

Temp u Kuby 36.6 zazwyczaj

Włosy też mi okropnie wypadają dlatego muszę iść ściąć na krótko i jakieś refleksy. Poszlabym też na jakiś zabieg na twarz do kosmetyczki bo na codzień nie mam czasu na porządną pielęgnację. Ale pomarzyć można:-)

Kubuś w nocy śpi w swoim łóżeczku a w dzień w wózku albo bujaczku. Nawet jakbym chciała wziąść go w nocy do łóżka to zdarza się że córką przychodzi i nie patrzy gdzie się kładzie.. . W nocy je 40-60minut ale przynajmniej usypia po odlozeniu.
A ż tym spaniem to też nie ma reguły córką też spala od małego w swoim łóżeczku a jak zaczęła chorować często mając około 2lata zaczęła spać ż nami i tak jej zostało że lubi wędrować w nocy;-)

I my wkoncu po szczepieniu hexa i rota. 5340g i 62cm. Oby obyło się bez powikłań bo jak na złość zostaje sama z dwójka :-/ a kupki jak nie było tak nie ma ciekawe czy wypite rota go jakoś ruszy.

Też blada zawsze byłam jako dziecko i każdy lekarz mi wróżył anemie a ja nigdy problemów z krwią nie miałam.
Nie mierzyłam ani razu młodej tempki...trzeba??
Mój R też śpi w drugim pokoju, tak jak u Ciebie Katja jest mega wrażliwy i nie potrafi wogóle przy niej usnąć bo tylko nasłuchuje czy jej coś nie jest.Rozumiem go i sama mu zaproponowałam żeby spał w drugim pokoju bo po tygodniu spania z nami był jak zombi, my kobiety jakoś bardziej wytrzymałe jesteśmy:)Chociaż teraz jak Emilka już ładnie sypia to może do mnie wróci bo nam się tęskni za wspólnym spaniem.W sobote po raz pierwszy miałam wychodne bez dziecka bo zabrałam mamę do Londynu.I wogóle się nie bałam zostawić ich razem bo R potrafi się nią świetnie zająć, jedynie problem ma z kupami...ma ogromne obrzydzenie do kup a Emila jak na złość zrobiła taką kupę że wszystko było zafajdane[emoji23]no ale dał radę hehe i nie pojechał do Londynu mnie szukać[emoji16]A tak wogóle to nic sobie nie potrafię kupić, gdziekolwiek jestem to myślę co by tu kupić Emilce[emoji5]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Nie trzeba. Ja zaczęłam mierzyć jak kurier dostarczył termometr, a młody sie darl. Szukałam przyczyny, niestety nadal nie znalazłam...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Z ostatniej chwili. Moja sąsiadka urodziła. Biedna meczyla się 18 h i skończyli się cc. O 2.30 odeszły jej wody. A ja jej wczoraj o 19 zanioslam ubranka i zyczylam aby jak najszybciej urodziła ;) wykrakalam. Ale mąż musiał kangurowac, bo ona siły nie miała.

reklama
Maziajka rzeczywiście lata nie bylo dla mnie również. A tak sie cieszylam ze ciaza latem i ze z wózkiem będę popylać bo cieplo bedzie... a tu jak nie lało to upał był taki ze dopiero wieczorem wychodzilam... ech nooo

U nas chyba byl skok bo sie Szymcio teraz jakos wyluzował i był dzis dużo spokojniejszy (tfutfu). W nocy spal ciagiem 5 godzin- chyba pierwszy raz! Zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy. Oby tez tak spokojnie...

Ale macie fajnie, dziewczyny, ze faceci przejmują wartę! Mój jest niereformowalny i nie ma cierpliwości. Jak mu maly marudzi na rekach to go odklada i dalej biedny ryczy... ponosi 5 minut i ma dosc. Wiem ze to tez moja wina, powinnam trzasnac drzwiami i byc nieobecna ze 2 godziny ale nie potrafię bo boje się ze Szymek będzie zostawiony sobie i będzie plakal...[emoji52] ech... jedyne co robi to kąpie maluszka, tak ze choc tyle. ..

Emol omamoooooo jakie slodkie to foto babci z wnuczkiem!! [emoji7]

Liluli mi jeszcze wlosy nue wypadają (tfutfu ) ale boje się tego momentu bardzo...

Pumelova fajoska piosenka o dzemie [emoji3][emoji16][emoji23]

Aniek, tak mi przykro z powodu znajomej lekarki... okropnie to niesprawiedliwe [emoji22]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry