reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
bab- dziękuję za przepis.:-) :)

Aniek42- ja ostatnio w "taniej odzieży" kupiłam sobie kurtkę zimową, wygląda jak ze sklepu, w ogóle jakby nie była używana, a dla Asi body zielone w serduszka :)
Jeśli chodzi o gazy to u nas nie ma problemu, bo bączki to akurat bardzo często są, na szczęście nawet się przy tym nie pręży- a przy kupie zawsze

Emol- super, że mogłaś pospać- korzystaj póki możesz- jakby było coś nie tak to Arturek sam by Cię obudził :)

Ola W- trzymam mocno kciuki, żeby teraz już było tylko lepiej. &&&&

Misia12- super,że Grześ dzielnie zniósł szczepienie. :-) :)

Tymuniek- to może w domu zjesz jakiś pyszny obiadek. A po za tym głodem to jak się czujesz?

My dziś byliśmy z Asią na szczepieniach. Pani dr ją zbadała i powiedziała, że jest zdrowa i że ładnie przybiera na wadze. Obecnie ma 5125 g a tydzień temu miała 4620g więc jakoś dużo przybrała mimo że mleka pije około 620 ml na dobę. :errr: Najważniejsze że zdrowa jest, może teraz trochę częściej będę jej podawać herbatkę rumiankową albo koperkową. Oczywiście pielęgniarka ponownie pytała czemu szczepimy tymi darmowymi szczepionkami, że przecież to takie maleństwo i to AŻ 4 ukłucia. nie będę jej się tłumaczyć, że to nasza decyzja więc powiedziałam że nie stać mnie to już nic nie skomentowała - bo tego argumentu niczym podważyć nie może. Asia była bardzo dzielna, po 4 ukłuciu już nawet nie płakała. :D Lekarka powiedziała, żeby od razu w domu podać jej pedicetamol bo on jest od razu przeciwbólowy.Więc tak zrobiłam. Szczepienie miała o 11. i narazie smacznie sobie śpi. w domu nawet się do mnie uśmiechnęła ze 3 razy. :-D

Napolka no i dobrze że nie jeździsz z małą bo sklepy to nie miejsce dla takich maluszków:) my czasem z nią jeździmy ale wolę jechać sama i mąż z nią zostaje. Albo jak mamy gdzieś po drodze - dziś np.jedziemy do smyka po fizjo po torbę do wozka[emoji173]mój prezent na urodziny[emoji16]

Karuzela u nas na chrzciny już się zapowiedzieli z bransoletka kolczykami i lancuszkiem więc myślę że reszta da kase- ja bym wolała prezenty ale nikt nie pyta to nie :D dla dziewczynki to łatwiej coś kupić (mam na myśli biżuterię na pamiatke)
A karuzele masz? Projektor gwiazdek? Jakaś fajna lampka?

Judith też tak mam że oglądamy tych seriali dziesiątki ale jak mam polecać to pamiętam tylko ten który obecnie oglądam [emoji23]

Kurczę Agatka biega już dawno w powietrzu ale za włosy mnie nie lapie. Raczek nie ogarnęła. Czasem coś nieśmiało chwyci ale to głównie pieluszke albo moja bluzkę.

Misia kawał chłopa:-) fajnie że Grześ spokojnie przetrwał szczepienie :-) my dziś kończymy 12 tyg[emoji173]

Bab jakie pyszności! Ja swego czasu w takich ilościach robiłam ajerkoniak[emoji173]mniami uwielbiam słodkie na spirytusie[emoji173]
A z tymi gośćmi to się zgodzę z napolka - odkąd jest młoda na świecie to najpóźniej o 21 wychodza. Ale też mówimy im że ćwiczymy z nią, a nie chce żeby ktoś tego sluchal bo osobom nieprzyzwyczajonym trudno to znieść;)

Mumusia wyznaczyłas granice 170g a moja tyle przybierala tygodniowo jak ja ostatnio (3 tyg temu) wazylam:p aż się zestresowalam że mało teraz, ale nam lekarz powiedział że ok.
Gdzie kupiłaś farbki? Też muszę zrobić odciski do albumu i chciałam dziś bo kończymy 12 tyg albo za tydzień jak skończymy 3 miesiace. Pewnie za tydzień bo dziś nie kupię:D

Abed to już ćwiczę bicepsy na chrzciny haha:D

Aniek jak u fryzjera?:-))
Też nie dostałam nic z rossman a;-)
U mnie na szczęście już praktycznie bez prezenia, sama robi kupy i puszczą baczki.

Ola W szkoda że nie macie jakiś konkretnych ćwiczeń bo wtedy może by się coś szybciej zmienilo. Ja jestem przekonana że fizjoterapeuta nam pomógł i z zachowaniem i placzliwoscia i z brzuszkiem. Czytałam że po ćwiczeniach które robimy dziecko przez 4h jest 'prawidlowo napięte' więc nie jest nerwowa ani nic. Dziś mija 8 tygodni jak ćwiczymy 4 razy dziennie i nie żałuję tego ani trochę chociaż młoda za każdym razem płacze przy tym. Mam nadzieje ze u Was będzie tylko lepiej :-) ale u mnie inna sprawa bo my zapobiegamy asymetrii z powodu tego krwiaka a to że się wyciszyla i przestała mieć problemy z brzuszkiem to efekt uboczny:D
Jesteś spokojniejsza bo w koncu lekarz ci powiedział że zachowanie młodego jest normalne:-)) :*

Emol prześlij trochę słoneczka!

Tymunike trzymaj sie! Co masz za miesiac?

Napolka kciuki żeby było wszystko dobrze po szczepieniu:-)

My dziś 12tyg[emoji173] zaczynam przygotowania do imprezki, w piątek i sobotę mam gości z okazji moich urodzin a w niedzielę chrzciny. Stresuje się że ktoś przyjdzie chory i mi ja zarazi. Mam zamiar za chwilę ostrzec znajomych że chorych niestety nie zapraszamy:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova też mamy karuzele. Dziadkowie się uparli że chcą jakaś pamiątkę a nie chce żadnych srebrnych smoczkow czy łyżeczek.. . Jedyne co wymyśliłam to album do uzupełniania.

Misia u nas podobnie- karmienie, aktywność i ewentualnie spanie. Najlepszy humor ma po wieczornym karmieniu- gada po swojemu, uśmiecha się aż wkoncu usypia przy szumisiu.

Ten tydzień widzę szczepieniowy u wielu z Was. My sie na czwartek szykujemy.
Kubuś dalej kupki nie zrobił a już się męczył, pediatra poleciła podać łyżeczkę soczlu jabłkowego i co ustekal się i wyszedł większy kleks. Ja już nie wiem czy coś to przyblokowalo czy tak mu się zmieniło nagle.
Btw jak mu zasmakowal soczek krzyczał o więcej. Oby tak ładnie mu w przyszłości szło rozszerzanie diety.
Mam dzisiaj taka niemoc, to chyba przez ponurą pogodę. Ale nie ma.co samo się nie zrobi :-D

Karuzela album fajny, przynajmniej dla mnie - sama kupiłam i właśnie wywołuję zdjęcia do niego, bo co się dało to już wypisałam :D też bym nie chciała jakiś łyżeczek albo czegoś bo to będzie tylko stało, bizuterię to kiedyś ponosi chociaż. albo przetopi na obrączki :D

Bloomka przy skazie jest alergia na bialko krowiego mleka wiec niestety nie mozna tych bezlaktozowych rzeczy jesc...

Maziajka nam lekarka powiedziała ze z krwi nie ma sensu robić badania bo za malo przeciwcial moze byc i ze w ogole za male dziecko . Tak ze buu
Tylko ze mu schodzi z buzi ta okropna wysypka. I teraz pytanie czy to od delicolu czy od niejedzenia nabialu...
A kupy ma caly czas kwasno pachnące i musze go odgazowywac rurkami bo ciagle boli go brzuch. Wiec nie wiem czy jest w ogole lepiej. O tyle dobrze ze od dwoch dni nie mial kolki tfutfu.
Ale nie wiem jak to robicie ze dzieci spia cala noc [emoji54] moj co 3 godziny sie budzi. Max 4. Dramat.8 No a w dzień tez roznie. Wczoraj spal i spal (ale pogoda byla okropna ) a dzis od 7 do 11.30 zero snu i ciagle na rękach bo plakał. Do chusty nadal sie nie przekonal [emoji22] Moze to skok właśnie?

Musze lekarki popytac o te meningo w takim razie. Moze faktycznie lepiej Maje zaszczepić. .?

Karuzela moze ksiazeczki dla dzidziolów kupic? Sama się zastanawiam bo szwagierka będzie chrzciła i tez jeszcze nie wiem co by tu kupic...

Aha to dobrze ze u was lepiej! Teraz jest okropny moment bo dzieciaki beda przynosic wszystko z przedszkola [emoji22] Maja tez przeziebiona i mam nadzieje ze Szymka nie zarazi...

Bab moze w koncu zrobie ta nalewkę - wyglada mniammm!

Abed dobrze ze maluch dal rade i ze w chuscie "sie nosi"!

Aniek, po szczepieniu nie bylo tak super, sporo plakal w domu i w nocy budzil sie co godzinę więc juz zdychałam... miał 37.7 stopni wiec mu nie zbijalam ale faktycznie byl niespokojny. A lekarka mowila ze bedzie duzo spal [emoji48][emoji2]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova super już 12tyg :* ja też jak ktoś do nas ma przyjść zawsze pytam czy są zdrowi a w szczególności jak są z dziećmi ;)
No to imprezowy weekend się szykuje u Was :)
Kurczę..moze też będę z Iga jakieś ćwiczenia robić może będzie spokojniejsza ? :(

Ola W powoli do przodu i będzie coraz lepiej :) u nas asymetria znika Iga sama częściej już daje głowę na drugą stronę nawet jak śpi albo na wprost :)

Bab moi rodzice kiedyś robili tą nalewkę, pamiętam jak mama mi dała na domowke jedną butelkę wszystkim smakowała tylko, że było mało i później mieszalismy ż innym alko .. No dla mnie źle się to skończyło haha :p ehh młoda byłam ;)

Aha No to dobrze, że u Was lepiej. Nie lubię tego okresu jesień zima ...same przeziębienia i trzeba uważać.

Kylesa u mnie Iga też dzisiaj marudna cały czas płacze a jak poszłyśmy na spacer to był wrzask :( czekam na męża aż wróci z pracy wyjdę gdzieś sama..

Ewella nie chcesz iść do tego mojego fizjo? Żeby ocenił jej napięcie miesniowe. Dam Ci namiary na priv to sobie poczytaj o nim.
Czasem fajnie właśnie przy takim ciężkim dniu wyjść samej się zrelaksowac nawet idąc po bulki. Przewietrzyć umysł:-)

Gdzie to słońce, w niedzielę mamy chrzciny - co mam jej założyć bluzę z misiem na kapturze ?! Mamy sweterek ale zimno jej w nim będzie w kosciele..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova pogoda straszna...my mielismy chrzciny tez bylo okropnie ale u nas to trwalo 10 min wiec sweter mogla miec ale na cala msze to moze byc zimno...maskra.Ale masz weekend urodzinowy:-) sama jedzenie robisz czy catering?
Gratki 12 tyg ;-)

Aha ufff super ze chlopcy zdrowieja;-)

Kylesa biedny Szymcio:-( mam nadzieje ze to tylko przejsciowe u Was.

U nas dzis chyba skok bo mloda caly czas beczy i raczki cyca nie chce caly czas spiaca..Pogoda jeszcze dobija tez macie wrazenie ze lata w tym roku nie bylo??

Co do prezentow moja Jaga dostala od chrzestnej Obrazek z aniolem strozem i kase a od drugiej chrzestnej Lozeczko ale to juz wczesniej jeszce przed urodzeniem;p
Od reszty gosci kasa.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry