reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Chwila nieobecności i 6 stron... Jak w staraczkowych czasach :)
Nie mam czasu za bardzo pisać bo Grześ je tylko kilka minut.
Ewella gratuluję sukcesów chustowych, czasem też się zastanawiam czy by się nie przydała. A dziąsła czyscisz. Ja przemywam. Chcę go też przyzwyczaić że mu się palce do buzi wkłada.
Pumelova 2013 mało popularny był ;) ja tylko słyszałam żale że kiedyś pampersow nie było.
Neapolka mąż dostał L4 ale nie skorzysta bo to 80 %jednak, odbiera dni wolne których ma baaardzo dużo.
Chybra no tak spacer po wsi po ciemku może być ciężko. U mnie nie ma różnicy czy dzień czy noc. Mam karuzele z misiami, może byc, projektor fajny i fakt że ma pilota. Zabawki trochę blade ale można sobie powiesić coś innego bo łatwo się zdejmują. Grześ niedawno zaczął na nią patrzeć.
Maziajka no mój mąż do tej pory tak nie miał. Ale w tym roku już troch z PZU dostał :) złamana noga, operacja, pobyt w szpitalu, Grześ :) palec też zgłosi.
Ola jak ja Ci współczuję, serio, te wrzaski wykańczaja psychicznie. Mój krzyczał tak 2 razy i było to dla mnie straszne doświadczenie.
Emol u nas był antybiotyk nawet ropiejace oczko. Po tygodniu przeszło. Do tego przemywam ie zaparzonym swietlikiem.
Maziajka zdrówka dla starszaka.
Aniek maila nie dostałaś z Rossmann? Bierze się szczoteczki z półki przy zakupach za 1 grosz. Fajnie z tymi ubraniami, ostatnio patrzyłam na kurteczki takie małe to min 100pln. Ja mam na 74 i 80 to chyba na zimę starczy. Ja jak mam taką gulke to masuje palcem podczas karmienia w dół.
Kylesa oby twoja dieta przyniosła efekty. Najlepszego dla małego.
Tymuniek & & & & & będzie dobrze.
U nas z Grześ zaczął spać po 6-7 godzin w nocy. Dziś od północy do 7 potem do 9 i do 11. Przerwy na karmienie tylko. Za to ja mam problem z szyja. Chyba krecz i karmienie to ból straszny na szczęście Grześ szybko cyca wciąga.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bloomka mój synek po kilku minutach na brzuszku też się denerwuje ma niecałe 2.5 miesiąca. Dla dziecka leżenie na brzuszku z podnoszeniem główki jest bardzo męczące i pewnie dlatego nasze dzieciaczki się tak denerwują. Po zmianie pozycji mój się uspokaja stąd sądzę, że to nie wina brzuszka.

A ja mam dziewczyny dylemat, mam album, gdzie jest miejsce na odbicie stóp i rączek. Wszystkie farby nawet te do malowania buzi mają przekreślony znaczek 0-3. Myślałam o jakichś naturalnych farbach np. Żeby pomalować małemu rączki burakiem. Co o tym myślicie? Chyba, że któraś z Was korzystał a u malego dziecka z tych kupnych farbek?

Mamusia_muminka z tymi farbami to jest tak żeby dziecko poniżej 3 lat nie może samo używać. One są w większości nietoksyczne. To jak pomalujesz, odbijesz i zmyjesz od razu to nic nie powinno się stać.

Pumelova trawiac nasz organizm przyswaja i wchlania zwiazki chemiczne bialka, weglowodany, tluszcze i z tego powstaje mleko.Nie ma szans by cos co juz zostalo prztrawione czyli przyswojone zaszkodzilo dziecku wyjatkiem sa oczywiscie dzieci majace alergie ...ale dziecku bez alergii nie robi roznicy czy mama jadla ogorka czy smazonego kotleta albo bigos( chyba ze ogorki byly pryskane jakimis chwmikaliami itp ale tutaj to juz mowimy o skrajnosciach bo jako tako sam zdrowy ogorek czy sliwka to zadna roznica dla dziecka).
Pod tym linkiem jest super opisane co i w jakich stezeniach dostaje sie do mleka matki.

Link do: DIETA MAMY KARMIĄCEJ piersią NIE ISTNIEJE #karmiejemwszystko - Mama Lekarz

Link do: Skąd się bierze mleko mamy, czyli dlaczego niemowlę nie wybuchnie jeżeli mama zje bigos. - BuggyGym

Fajnie o KP pisze mamalekarz mozna ja znalezc na FB albo instagramie albo po #karmiejemwszystko

Dzien mialas super a powiedz masz jakas fajna sprawdzona fryzjerke bo szukam kogos dobrego konkretnie o obciecie mi chodzi bo wlosow nie farbuje.

Emol Artur bez problemu mm pije?

Ewella ale super to!:-) zakupy z dzieckiem maskra...niech juz otworza to gemini bedzie gdzie jezdzic;d bo silesi nie lubie.

Mamusiamuminka uwazam jak misia potrwa to pewnie z minute nic nie powinno sie stac.
Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Maziajka u mnie w sobotę byli goście i wujek zareagował jak jadłam kabanosa . Wszystko mu wytłumaczyłam i stwierdził że to logiczne :) tylko się dziwił że kiedyś tak nie było.

Ale dziś leje:szok:

Byliśmy z L dziś w Galerii, kupiłam mu spodenki i K pidżamkę i byliśmy obejrzeć łóżka, dla nas będziemy wymieniać i dla K. Byliśmy też na obiedzie u rodziców i teraz mąż zabrał K do teściów, a ja karmię L i niedługo pójdę się pewnie wykąpać. Wezmę L ze sobą, ciekawe jak zareaguje :-p

Karuzelę wczoraj odebraliśmy. Uwielbiam ją, to taka z FP z projektorem z misiami, z której później może być lampka.

A katar? Nie wiem. L też czasem furczy, ale nie odciągam póki co, bo to raczej od mleka. Oby jak najdłużej mi nie chorował, bo nienawidzę zabawy z inhalacjami i odkurzaczem, K ma normalnie traumę.

O 22 L poszedł spać, wstał po 3 i spał od 4:40 do 7 , zjadł i dalej spał do 11 chyba.

L nie lubi też być na brzuchu zwłaszcza, że ciężko mu z tą głową idzie:no2: Kilka min i darcie, ale mimo to kładę go 3 razy dziennie. Za 2,5 tyg mamy kontrolę u neonatologa, poprawę widzę, ale słabą.

Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać aby dostać @, zacznę już brać tabsy i na reszcie będę mogła normalnie bez stresu tego ten, bo szczerze mówiąc już mnie roznosi!

L je 6 flaszek dziennie po 120ml przeważnie teraz i za tydz kończy2 mies, nie wiem czy to nie za dużo. Ma też zielone qpy i śmierdzące bącury :-p

Ostatnia edycja:
Maziajka czytam mamelekarz itd i znam ta akcje:-)opisałam tylko moje obserwacje bo zapisuje co jem i zapisuje zielone kupy, proste;-)
Moja fryzjerka jest fajna ale ja obcinam prosto włosy więc żadna filozofia :D

Bloomka moja też krzyczała najpierw na brzuszku ale fizjoterapeuta nam powiedział że to dlatego że się jeszcze nie potrafi podnieść i się denerwuje. Jak się nauczyła podnosić to przeszlo ;-)
Teraz ja kładę parę razy dziennie - jak się wyspi na plecach to ja daję na brzuch przed jedzeniem bo po to nie.

Tymunike kciuki!

Ewella jak zakupy?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mumusia_Muminka dobrze, że synek dobrze zniósł szczepienia :) jaka wilgotność powietrza najlepsza dla maluszka? Moja siostra używała tych farbek do swojego synka. Nic mu nie było.

Ola W częściej gości zapraszaj :-D Moja małą też zupełnie inaczej się przy gościach zachowuje. może pasują im ciągłe rozmowy i urozmaicenie towarzystwa :D
Też powinnam mieć drugi okres ale narazie cisza, wolałabym, żeby już nadszedł i by było po sprawie a tak to nie wiadomo kiedy się go spodziewać.

Pumelova- ostatecznie nie poszłam na grzyby bo mnie też coś chyba łapie i nie najlepiej się czułam, ale za to zrobiłam sobie peeling, wyciągnęłam z pudełka depilator (chyba z półtora roku go nie używałam i zapomniałam, że tak długo się z tym schodzi i że tak boli- no ale nie oszukujmy się nie bardziej niż poród :D) no i ogarnęłam wreszcie paznokcie a z obiadem poszłam na łatwiznę więc miałam całkiem przyjemny dzień

Bloomka- ja moją kładę mniej więcej pół godziny przed każdym posiłkiem. leży około 10-15 minut- w tym czasie zagaduje ją, robię masażyki na pleckach albo pokazuję zabawki, żeby ćwiczyła główkę. powoli się przyzwyczaja i czasem nawet zasypia tak, początkowo też było ciężko to kładłam chociaż na chwilkę ale wiele razy w ciągu dnia.

Tymuniek- Trzymam mocno kciuki :)

Chybra tez mamy ta
karuzele,fajna tylko miski takie blade kolorki maja. I mamy jeszcze hipcia z FP.

Tymuniek kciuki [emoji110][emoji110]

Misia dzisiaj moja tesciowa malo na zawal nie zeszla jak zobaczyla ze robie na obiad lazanie. Do niej nadal nie dociera ze mozna jesc wszystko.

My najblizsze wesele mamy w maju to Szymon juz duzy bedzie [emoji5]

Pumelova zazdroszcze [emoji16] ja to wszedzie z Szymkiem jezdze. Nawet w domu jest do mnie przyklejony prawie zawsze jak nie spi.

reklama
Pumelova no ja bym cos chciala z wlosami ale sama nie wiem co jakies zmiany potrzebuje...z tym ze krotkie nie najlepiej jakby ktos doradzil.
A co do Agatki to u Was tez inaczej bo jestescie na diecie elominacyjnej wiec pewnoe dlatego tak reaguje.

Misia mi znajoma powiedziala zebym kategorycznie malin nie jadla bo tam sa te takie "nasionka" i przejda przez sutek i dziecko sie udlawi hahahaha;D

U nas mloda juz usypia :-) jak zasnie walne sobie radler mhm;-)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry