reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek nam pediatra mówił właśnie żeby przemywać zanim zęby wyjdą tak podobno zalecają towarzystwa stomatologiczne [emoji6]

Kylesa najlepszego! [emoji173]️

Pumelova Ray Donovan uwielbiam! Tylko najnowszy sezon jakoś tak kiepskawo [emoji53]

Kylesa my chyba będziemy szczepić na meningo ale jak skończymy 6w1 czyli jakoś między 6 a 12 miesiącem jest takie 'okno' szczepionkowe - tak nam w przychodni polecili. Meningo jest dość ciężką szczepionką

Też slyszałam o tych pestkach ale w truskawkach [emoji23] no cóż..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Raya Donovana oglądałam, chyba był całkiem całkiem.

My chyba będziemy szczepić na meningokoki ale nam tez powiedzieli że lepiej w drugim półroczu.

Ja dziś zrobiłam nalewkę z kukułek. Nie pamiętam ile musi stać ale myślę że za 2 tyg będzie trzeba sprawdzić czy wyszła
:) Oby tak bo ok 4 litrów wyszło :)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak sobie tylko ponarzekam, że dziś młody pobija swój rekord i jest 4 a on już 3 razy w nocy się budził :] muszę przyznać że takie dziecko, choć kochane, to odbiera chęć na następne. Mieliśmy z mężem plan na szybkie drugie ale już zrezygnowaliśmy bo gdyby urodziło się tak samo wymagające to po prostu byśmy nie dali rady fizycznie. Szkoda. Czytam czasem jak wy przesypiacie noc albo tylko raz wstajecie dajecie jeść, odkładajcie i dziecko zasypia xD kosmos :D i trochę tego zazdroszczę ;) u nas każda pobudka to godzina choć samo karmienie to ok 10 minut. I jak go nie uśpie na rękach to za Chiny nie mam co go odkładać, sam nie ma opcji zasnąć. Więc mam 4-5 godzin na dobę snu na raty od 2 miesięcy. Tyle dobrze że chustę akceptuje bo jakby tego jeszcze nie robił to już chyba bym odpadła :p mówią że przy dziecku czas szybko leci a ja mam wrażenie że to już trwa z pół roku minimum a nie 2 miesiące. Wizja powrotu do pracy jest dla mnie tak odległa jakbym mówiła o pójściu na emeryturę :p choć też strach jak pracować (a mam pracę umysłową) po takich nocach jakie mam z młodym o_O
Ok, chyba już usnął na tyle mocno że będę próbować go odłożyć, więc kończę narzekanie :p żeby nie było-pisząc się na dziecko miałam świadomość że tak to może wyglądać i brałam to świadomie ale jednak umówmy się, każdy by wolał lżejsze macierzyństwo mimo wszystko ;)

Judith, Bab dzieki za info o meningo! [emoji4] ciocia mnie wczoraj troche postraszyla bo zalecila meningo i to jak najszybciej. Bo Maja chidzi do przedszkola i jest zwiekszone ryzyko zakażenia. Wiec się zastanawialam kiedy to mozna podawac...

Bab smacznej nalewki! Az mi się zachcialo... [emoji3]

Aim my po naszej "high need" coreczce zdecydowalismy sie dopiero po 4 latach. Choc realnie juz w drugim roku zycia byla na tyle juz ogarnieta ze mozna byloby myslec o drugim dziecku...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim tak mi przykro, jak wy dajecie sobie radę, podziwiam. Podziwiam wszystkie które mają high need baby. Mam nadzieję że jak najszybciej również będziesz przesypiac całe noce. A powiedz mi często przez to również karmicie czy karmicie raz na ileś godzin w ciągu dnia?

Nie czytaj aim :)

Artur dzisiaj zasnął o 23 i wstal dopiero o 6.45 czyli 7.45 nieprzerwanego snu. Po części poprawinami było to spowodowane bo nie mógł tam spać. A w pt również już mało śpal w ciągu dnia i spał prawie 8h w nocy. I w ciągu dnia nadrabia i je długo. Nadal je po minimum 30 min a w ciągu dnia co 2h.

Nadal u nas nie mamy uregulowanego trybu dnia bo co chwilę coś. Jakąś imprezą,wyjazd. I jeszcze pod koniec miesiąca jedziemy do mojego dziadka póki rok akademicki się jeszcze nie zaczął.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Napolka to spa normalnie ;-)

Liluli ja właśnie nie lubię się pakować do auta z młoda więc wolę sobie odpuścić zakupy niż jechać z nią, ale na szczęście blisko mam sklepy do których chodzę z wózkiem - biedra Kaufland Tesco pepco rossman apteka:D
Też idę w maju na wesele! 5.5 A Ty?

Maziajka nie wiem czy ona doradza bo ja zawsze idę z konkretnym planem ;-)

Ewella a przeżywasz gazikiem? Robiłam to na poczatk u ale potem jakoś przestałam. Mam taką szczoteczke na palec- używać tego? Taka silikonowa.
Ja się tyle nalatalam za sweterkiem do mojej sukienki na chrzciny po galerii i w koncu oddałam go i pojechałam znów na Załęże - kupiłam śliczne bolerko idealnie pasujące do sukienki.

Aha zdrówka dla chlopakow!! Oby wszystko było dobrze żebyście nie musieli jechać do szpitala!:*:**

Paninka moja ostatnie kilka dni nie spala od 15 do 21 - potem zasypiala w momencie po kapaniu (o 21 kapiel) więc wczoraj ja zasnęła 3 razy od 17 do 21 to byłam posrana że nie będzie spala w nocy - tak spala że po 7h ja karmiłam dopiero. Ale sama się nie obudziła, ja ja obudziłam:p może to był skok?
Super że zakupy się udaly:-) z trojeczka to chyba trudno wyjść samej?

Kylesa :** Ewella też miała na początku problem z Iga bo marudziła w chuscie a teraz już jest lepiej ale chyba nadal marudzi:D
Gratuluję ostatniego zastrzyku!!![emoji173][emoji382]
Ja mam Agnieszka na trzecie [emoji173][emoji173] ja jestem Kasia ale już to kiedyś pisalam:D

Judith oo dobrze wiedzieć że fajny. Ja dopiero pierwszy sezon. Chyba 9 odcinków (deszczowy weekend:D) coś innego polecasz?

Bab mmm jakie pysznosci:D ja już nie pamiętam jak smakuje alkohol:O chociaż codziennie o 22 czuje się jak po imprezie (ja jestem raczej z rannych ptaszków i zasypiam o 22 na siedzaco)

Aim współczuję Ci bo pamiętam jak na początku karmiłam co 2h. Pamiętam ten stan permanentnego zmęczenia i że wydawało mi się że to trwało wiecznie. A najlepsze jest to że ostatnio tak podsumowalam z mezem że to trwało chyba 3tyg a ja miałam wrażenie że wiecznosc.. wiem że tu nie ma co porównywać do 2 miesiecy;) 5h snu pod rząd jest wygraną w totka. Kiedyś zacznie przesypiac!:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim a skąd wniosek że masz mało mleka? Jak tak często je to na pewno masz mocno rozkręconą laktacje, przynajmniej moja jak miała skok i jadła
Co chwilę to miałam mleka aż kapalo
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim nawet jeśli masz to zaraz będzie ciepło jakbyś zaworu nie zakrecila. :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie mam, on je cały czas tak często i na koniec krzyczy że dalej głodny więc dorabiam mm trochę i dopiero wtedy jest ok i trochę dłuższa przerwa no i laktatorem ściągam 5-15 ml z obu piersi max.

Do góry