reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziekuje za wzmianki o espumisanie :) zobacze jak mi braknie sab simplexu to moze na to przejde.
Napoli no hejka :) ja sie udzielalam nieco bardziej a teraz niestety mam liwie nieodkladalna z kolkami gazami i przestymulowaniem wieczorami i cycowa wiec szajba i malo mnie tu.

Sciskam wszystkie pokolei !
Buuuu mam to samo... [emoji22]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się w sobotni wieczór!
Witam również nowe koleżanki!
Wczoraj byliśmy na szczepieniach, mały dostał 6w1 i pneumokoki odpłatne.
Noc dzisiaj mało przesłana bo mały miał podwyższoną wczoraj temperaturę, obyło się bez leków zbijajacych gorączkę a dzisiaj szczęśliwe i uśmiechnięte dziecko.
Choć jak zasypia to czasami zapłacze... Ale jak podejdę i poglaszcze to się uspokaja i śpi dalej.

Mnie się również udało uniknąć kropelek na brzuch, za to robię masaże brzuszka czasami przed karmieniem i kładę na brzuszku na twardym podłożu może takie coś Wam pomoże dziewczyny ? Ola W? Ja mojego kładę na przewijaku.

Odnośnie kataru to z tego co pediatra zalecił na katar to odpowiednie nawilżanie powietrza.

Widzę, że nie tylko mój syn uwielbia gadać z przedmiotami karuzela i małpki z bujaczka leżaczka to główni słuchacze ☺

Okresowe dziewczyny - przybijam z Wami piątkę. A tak chciał człowiek dłużej odpocząć od tego dyskomfortu.. trudno... mam nadzieję, że nie będzie to miało dużego wpływu na laktację.

Aga_km- jak ją Ci zazdroszczę już kończących się remontów! Ja jestem w ciemnej .. ykhym jaskini z remontami

Pola nie oddałam, bo one głownie do niego przyszły [emoji23] w sensie do syna, nie do męża :D
Ale synek był zadowolony. Wsród 3 pięknych cioć. Jednej zasnął na rękach, druga go przewinęła. A on zadowolony :D i po ich wyjsciu tez spoko. Wiec moge pochwalić :D

Mamusia Muminka przerabiałam to i pomaga, ale nie za każdym razem :(

Ja juz mam drugi raz okres. Wczesniej o ok tydzien. Nie wiem czy powinno mnie to martwić czy nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Trochę nie pisałam ale czytałam - co napisałam posta to mi Agatka cofnęła i mi się kasowało :D

Ola W. moja Agatka robi zielone kupy zawsze jak coś nowego dodam do diety, ale jak już przywyknie to wracają żółte :) więc nie martw się, wrócą! :)
skończony 3 ;) mnie pocieszali jak Agatka miała kolki że do 6 miesiąca mogą trwać.
haha moja ciocia powiedziała że mogę przywieźć kupę :D
mam nadzieje że u Ciebie lepiej na dłużej! :*
haha powiem Ci że moja na gościnnych występach też jest grzeczniejsza :D

Emol jak oczko Artura?
moja ma często zielone i nie płacze.
jak na weselu było?!:)

Kylesa najlepszego dla Szymona! <3

Chybra to lepiej nie odciągać? Moja rano codziennie furczy więc nie wiem czy lepiej odciągać czy nie.

Ewella oo depilacja pach - to by mi się podobało :D

Maziajka jak się czuje Twój starszak? Dobrze już? widzę że już tak! to cudownie :*
co do jedzenia no to wydaje mi się że inne składniki przechodzą do krwi po wypiciu przez nas mleka a inne ogórka - więc może tak być że układ pokarmowy dzieciów reaguje na lekką zmianę. ja mam mocno kontrolowaną dietę i jak wprowadzam nowy składnik to zawsze jest zielona przez kilka dni a potem się przyzwyczajają jelitka i wraca żółta. więc uważam że to ma znaczenie co zjemy, nie mniej jednak uważam że to nie powoduje kolek, bo u mnie kolki są z połkniętego powietrza :)

Napolka pięknie pospałaś, 8h! ja do tej pory max 6h ciągiem ale i tak mi wystarcza. Ale zazdroszczę :D
masz jakieś grzyby? ;)

Bab Orphana już kiedyś oglądałam. Teraz na tapecie Ray Donovan- widziałaś?

Aniek taaak jak mężczyzna głodny to zły. znam to :D jak Twoja pierś?

Mumusia no to jak remonty w jaskini? :D

ja miałam wczoraj normalnie dzień matki! najpierw rano wyskoczyłam na zakupy, potem do fryzjera pociąć włosy (godzina plotkowania z fryzjerką <3 jak spa!) a wieczorem poszłam do knajpki na spotkanie z ludźmi z pracy. wprawdzie na 2h ale wystarczyło bo już tęskniłam <3<3<3

Ola w ja też już miałam 2 okresy. Taki nasz urok

Pumelova Agatka wolała abyś 100% na nią uwagi zwróciła
Oczko chyba przez ten rumianek i sól fizjologiczna lepiej wygląda. Może jeszcze zacznę na wszelki wypadek masowac ten kanalik lzowy.
A co do wesela strasznie głośno były ustaeione głośniki więc Artur był tylko w czasie obiadu i na odspiewanu sto lat i pierwszym tańcu. Jego prababcia wzięła w obroty. A ludzie ( z części rodziny -drugiej żony taty) mówią że jaki podobny do Kuby. I pytali się czuje to dziecko. A babcia mówi - no Kuby. Nawet nie wiedzieli ze w ciąży byłam. Ale Kuba rzadko kiedy widuje się z rodziną obecnej żony ojca. ;) odwiozlam go o 19.30 i wtedy nakarmilam. Potem teściowa o 21.30 dała mm, ja o 23wykapalam i karmilam i bawiliśmy się do 4.20 i jak pojechaliśmy po Artura to on jeszcze spał. Przyjechaliśmy do domu i nakarmilam go to spał do 7. A potem do 10. Szykujemy się na poprawiny

Edit. Artur w kościele trochę marudzil z 10 min. Przestał jak zrobił kupę. Smrodek się ulatnial przez całą 1h. Po mszy pojechaliśmy do domu teścia to go ogarnelismy i nakarmilam o 17.40. Więc nie najgorzej miał z tymi przerwami na jedzonko

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol no to fajnie udało Wam się pobawić na weselu :)
My wychodzimy ostatniego września na imprezę a Iga nie chce pić z butelki :( codziennie próbujemy ale nie udaje nam się eh...

Wczoraj Iga była grzeczna mąż od rana robił sushi, międzyczasie przyjechała koleżanka z Anglii to trochę jej się przestraszyla bo bardzo głośno mówi i zasnęła Iga w łóżeczku sama tzn. Z białym szumem ;) a później szliśmy do znajomych zjeść to pyszne sushi :D i tam grzecznie leżała w bujaku aż do 19, w domu wykapalam ją zaczęła jeść a, że musiałam iść drzwi otworzyć to chwilę wzięłam jej cycka to zrobiła 40min wrzasku i znowu jadła i zasnęła... dzisiaj też jest ok, właśnie śpi na balkonie bo nie chciało mi się wychodzić na ten deszcz ;) jak wstanie to jedziemy do rodziców na obiad :)

Ola W dobrze, że u Ciebie jest mała poprawa i będzie coraz lepiej zobaczysz :)

Pumelova no to miałaś super dzień wczoraj :D ja jutro planowałam jechać kupić coś do ubrania na to wyjście pod koniec miesiąca to mój mówi, że dzisiaj wszyscy możemy jechać do silesi no to już widzę wtedy moje zakupy ;) no zobaczymy jeszcze :)

Wiem, że jest zakupowy wątek ale tutaj wrzucę ;) patrzcie jakie super i cena też super :p
Link do: La Multi | Canailles Dream

Ostatnia edycja:
Chybra u nas kupy po bebilonie były rzadkie i ciapkowane po nutramigen sa bardziej zbite I zielone ale to lekarz mowil ze tak bedzie wspolczuje ci kolek trzymajcie się może jakos się wam uda tam przetrwać.

Ja już w szpitalu:( jutro operacja :(

Ola W u nas po nutramigenie też są zielone półpłynne kupki ale z żółtymi drobinkami. raz zrobiła jej tyle, że wypłynęła z przodu pampka :D więc zgadzam się, że jest dużo "sprzątania". wczoraj po kąpieli kiedy leżała już wytarta na ręczniku i zabierałam się za nałożenie pieluszki zrobiła kupe i spowrotem do wanienki...

czy kładziecie swoje bobaski codziennie na brzuszku? i na jak długo? lubią to? moja Gabrysia przez 2 minutki jest w miare ok ale później jest krzyk i zastanawiam się czy ją coś nie boli czy to tylko dyskomfort.

reklama
Do góry